marți, 23 martie 2010

Serviciile Secrete si Ocultismul (4)

 Afacerea Rennes-le-Chateu


In 1885 un preot de 33 (!?) de ani , Berenger Sauniere , e numit paroh in acest colt pierdut din departamentul l'Aude. E sarac lipit pamantului , dar la moartea sa , in 1917 , rezulta - dupa cum o dovedesc registrele sale de cheltuieli - ca va fi cheltuit exact 659 413 franci-aur , o suma imensa pentru acea vreme. De unde avea toti acesti bani?

De multi ani cele mai interesante ipoteze sunt lansate in aceasta chestiune, favorizate de profilul de aventurier al acestui ciudat preot si de misterul cu care a avut intotdeauna grija sa se inconjoare. Adevarul privitor la aceasta afacere este ,desigur , insolit si complex. Pentru a avea o imagine mai clara asupra lucrurilor trebuie sa avem in vedere anumite fapte.


1) Daca Sauniere este atat de sarac , e pentru ca , din momentul sosirii sale la Rennes-le-Chateau , statul republican l-a lipsit de unica sa sursa de venituri - salariul - pe baza unui discurs electoral in urma caruia a fost catalogat drept "reactionar militant".

2)Ultimii nobili ce au stapanit Rennes-le-Chateu in secolele 18 si 19 au fost familiile Fleury si Hautpoul.Marchizul Paul-Urbain de Fleury ( 1778-1856) era maestru mason de rit scotian.Cat despre cei din familia Hautpoul , in 1834 trei dintre ei sunt afiliati lojii Intelepciunea din Toulouse , infocata sustinatoare a legitimismului, iar un al patrulea este chiar perceptorul contelui de Chambord care traieste in exil in Imperiul habsburgic.Or , Berenger Sauniere a primit o donatie de 3000 de franci-aur de la contesa de Chambord , nascuta Habsburg-Este , care n-a pus niciodata piciorul in Franta si nu-l vazuse niciodata.

3) In 1891 , Sauniere a descoperit , ascunse in biserica sa , niste manuscrise pe care nu le-a putut descifra.S-a dus atunci la Paris ca sa le supuna examinarii unor paleografi si a fost introdus de nu se stie cine in salonul cantaretei ocultiste Emma Calve, salon frecventat cu asiduitate de Papus, Jules Bois, Stanislas de Guaita si Josephin Peladan. Occitan ca si Sauniere , Peladan, eseist si critic , intemeiase in 1888 impreuna cu Papus si Guaita (chiar in anul in care se nascuse Golden Dawn ) Ordinul kabbalistic al Rosa Crucii. Pe plan filozofic, aceasta grupare isi propunea sa promoveze un ocultism catolic; pe plan politic , conducatorii ei erau naundorffisti.

4)Peladan avea ca secretar un personaj foarte nelinistitor numit Georges Monti , zis Marcus Vella in ocultism.Nascut la Toulouse , educat de iezuiti si doctor in drept canonic , el facu sa fie initiat , pe rand , de Peladan in Rosa Cruce kabbalistica , de Papus in martinism, de ducele Ludwig-Wilhelm de Bavaria in Sfanta-Vehma, de Aliester Crowley in OTO si de rabinul Ovadia in B'Nai Brith, pentru a-i spiona ,sub numele de contele Israel Monti , inainte de a-si crea propria secta , Ordinul Alpha Galates; acest Monti , care a cutreierat Algeria, Egiptul si intreaga Europa ducand o viata plina de fast, a fost un agent secret  proteiform , lipsit de orice scrupul si care lucra in egala masura pentru Biroul 2, cu Intelligence Service si serviciile speciale germane. A urzit niste intrigi atat de incalcite, incat a murit asasinat prin otravire in 1936.

5) Un frate a lui Berenger Sauniere , iezuitul Alfred Sauniere, era amantul marchizei du Bourg de Bozas; de ramura martinista; el a fost si preceptor in familia de Chefdebein, unul dintre membrii ei , si anume marchizul Francois de Chefdebein , fiind cel care a intemeiat la Narbonne , ritul masonic al Philadelphilor.Mai apoi respectiva familie l-a repudiat pe acest Francois ca urmare a faptului ca el subtilizase o partele din arhivele ei.

6) In 1903 . indata dupa moartea Papei Leon al 13-lea , conclavul dadu , la fiecare tur de scrutin , un numar din ce in ce mai mare de voturi in favoarea cardinalului Rampolla, de orientare liberala , care fu astfel cat pe ce sa fie ales.Dar imparatul Franz-Joseph de Habsburg se opuse acestei alegeri prin vetoul sau scris si , ca urmare, tiara ii reveni lui Pius al 10-lea , antimodernist si protector al integrismului. La moartea acestuira din urma , in 1914 , noul papa, Bonifaciu al 15-lea , relua orientarea lui Rampolla.

Aceste fapte, toate bine stabilite, isi fasesc fiecare locul aidoma diferitelor piese , la inceputul partidei , pe tabla de sah, daca situam viata abatelui Berenger Sauniere , in contextul dublului sau anturaj , ocultist si religios.Partida incepe cu descoperirea manuscriselor greu decriptabile.Ele au disparut, dar e foarte probabil ca fusesera ascunse in biserica de catre unul dintre membrii familiei Fleury sau Hautpoul , adepti ai masoneriei ocultiste. Si tot unul dintre legitimistii Hautpoul va fi fost foarte probabil cel care i-l va fi semnalat contesei de Chambord pe militantul regalist cu sutana. Relatiile dintre Berenger Sauniere si Emma Calve n-au avut un caracter efemer: legatura lor a fost de lunga durata si ,de asemenea, a fost mentionata de toti biografii cantaretei.Climatul de ocultism crestin in care se miscau Emma si prietenii ei, in special Peladan, ideologia lor monarhista ridicata la rand de religie nu puteau decat sa-l seduca pe preotul nostru de la tara, ajuns deodata intr-un mediu "stralucit".Ca Sauniere a aderat la Ordinul kabbalistic al Rosa Crucii creat de Peladan e neindoielnic. Cea mai buna dovada a acestui fapt ne-a fost lasata de Berebger care , restaurandu-si biserica , a amenajat-o si decorat-o in intregime ca pe o loja rosicruciana.

Or,Peladan era naundorffist la fel ca toti adeptii martinismului.Dupa cum subliniaza pe buna dreptate Stephane Rials in lucrarea sa Le Legitimisme."Crestinismul multora dintre regalisti era marcat- iar aceasta din ce in ce mai mult dupa moartea contelui de Chambord survenita in 1883 - de trasaturi iluministe si ezoterice; ei au alunecat foarte usor spre un survivantism naundorffist." Naundorffismul era foarte viu printre ecleziastii din Languedoc : La Legitimite , hebdomadarul miscarii , scos pentru prima data de abatele Dupuis , era editat la Toulouse. Fie ca vor fi adoptat sau nu ei insisi teza survivantista, Berenger Sauniere si Georges Monti , care se cunoscusera la Emma Calve, au vazut in orice caz toate avantajele care puteau fi obtinute de pe urma acestei teze.

Asa cum spusese tarul Alexandru I , initiat in martinism de catre Joseph de Maistre , eventualele dovezi ale supravietuirii lui Ludovic al 17-lea si existenta acelora care, in acest caz, ar fi fost descendentii lui directi "puteau schimba harta Europei daca secretul acesta avea sa fie cunoscut."Intr-adevar , ne imaginam scandalul care ar fi avut loc cu urmari teribile pentru toate monarhiile europene care , in 1814 , il readusesera cu calestile lor pe Ludovic al 18-lea , riscand in felul acesta sa fie invinuite de uzurpare.Leon Bloy nu gresea cand scria : " Toti guvernantii se cutremurau la gandul ca , poate , regele Frantei era inca in viata." Interesati de chestiunea supravietuirii regelui erau mai ales Vaticanul si Habsburgii : cel dinati deoarece doi papi , Leon al 13-lea si Bonifaciu al 15-lea, ii recunoscusera in scris pe descendentii lui Naundorff drept Burboni, ceilalti pentru ca Maria-Antoaneta si contesa de Chambord faceau parte din casa lor.

Nu e lipsit de interes sa punem in paralel aceste doua pontificate "survivantiste" cu anumite evenimente din viata lui Sauniere. Sub Leon al 13-lea ierarhia ecleziastica n-a cautat sa afle de unde proveneau imensele resurse financiare ale parohului de la Rennes-le-Chateau , doar dupa alegerea lui Pius al 10-lea, favoritul Habsburgilor, episcopul de Carcassonne il condamna pe Berenger fara nici cea mai mica dovada ,sub pretextul ca obtinea acesti bani de pe urma unui trafic de plati pentru diversele slujbe religioase, ceea ce , dpdv material , era imposibil. Sauniere reusi cu mari cheltuieli, sa faca recurs pe langa Vatican , care prelungi rejudecarea cazului pe toata durata pontificatului, insa indata dupa alegerea lui Bonifaciu al 15-lea , in 1915 , in achita in mod oficial pe Sauniere. Concordanta dintre aceste date nu credem ca se datoreaza hazardului. Nu de hazard tin nici sederile , la prima vedere inexplicabile , pe care le-a intreprins la parohil din Rennes-le-Chateau, sub pseudonimul de domnul Guillaume , arhiducele Johann-Salvator si Habsburg-Toscana, nepotul si ginerele imparatului Franz-Joseph.Or, acestui principe , liberal in politica si care simtea ca se sufoca in atmosfera Curtii de la Viena , ii fusese retrasa nationalitatea austriaca si interzis dreptul de sedere in Austria de catre imparatul la a carui succesiune putea spera. Datorita acestui conflict familial , problema majora a legitimitatii dinastice pe care o punea enigma legata de supravietuirea regelui Frantei avea pentru el o importanta capitala.

Enigma, pentru ca identificarea lui Naundorff cu Ludovic al 17-lea nu se baza decat pe niste presupuneri , desigur, verosimile , dar nu pe documente doveditoare.Insa acolo unde lipsesc documentele e intodeauna posibil sa le fabrici;istoria ne ofera nenumarate exemple de asemenea acte false.Si intotdeauna se gasesc indivizi foarte respectabili care sa se lase inselati de ele,si altii care sa le cumpere cu bani grei , fie pentru a face uz de ele, fie pentru a le pune sub obroc, dupa cum le dicteaza interesele.

Aventurierul Georges Monti , agent dublu sau triplu intotdeauna primit la curtile din Europa Centrala gratie afilierii lui la Rosa Cruce de Bavaria , era omul cel mai potrivit pentru organizarea unui astfel de trafic; se stie de altminteri ca el a facut , cu alte ocazii , acte false.Convingerea multora este deci ca Berenger Sauniere a fost o unealta in mainile lui ,un complice voluntar care insa ignora probabil importanta mizei.

Oricat de bine ar fi fost platit si oricat de luxoasa viata ar fi dus, este cu totul imposibil ca el sa fu putut cheltui pe cont propriu o suma atat de mare.CU siguranta retroceda altora parte din fondurile care treceau prin mainile sale.In insolita afacere Rennes-le-Chateau ocultismul si serviciile secrete faceau, inca o data ,casa buna.

luni, 22 martie 2010

Serviciile Secrete si Ocultismul (3)



Nascut in 1865 in Spania dintr-un tata occitan si o mama castiliana , Gerard Encausse isi lua la Paris doctoratul in medicina , insa abandona foarte repede practica terapeutica in favoarea descifrarii vechilor carti de magie si alchimie care , dupa cateva luni numai , asa cum va spune mai tarziu , ii devenira foarte usor de citit. In 1882 , este initiat in martinism si is ia "numele mistic " de Papus , care este si numele unui matematician din Alexandria ( secolul al IV-lea) si acela unui demon mentionat , in secolul I , de Apollonis din Tyana. Cinci ani mai tarziu , el adera la Societatea teosofica a Helenie Petrovna Blavatski , dar nu intarzie sa o paraseasca pentru a crea Grupul independent de studii ezoterice. In 1888 , intemeiaza  impreuna cu Josephin Peladan si Stanislas de Guaita Ordinul kabbalistic al Rosa Crucii.

In acelasi timp , Papus publica doua reviste , L'Initation si Le Voile d'Isis , si scrise mai multe lucrari , dintre care se remarca mai ales un Traite methodique des sciences occultes.Nimic politic , pare-se , in activitatea febrila a acestei pasari migratoare. Si totusi , in 1896 , cu ocazia vizitei oficiale in Franta a tarului Nicolae al II-lea si a tarinei Alexandra , Papus ii adresa suveranului rus , in numele "spiritistilor francezi", un mesaj de bun-venit in care opunea Imperiului german , unde "forta primeaza in fata dreptului si care , de aceea, alunga orice influenta a Providentei" , Imperiul rus , "cel mai religios si cel mai apropiat de caile Providentei". In felul acesta Papus consfintea intrucatva alianta franco-rusa incheiata cu 5 ani mai devreme si indreptata impotriva Germaniei lui Wilhelm al II-lea. Ca "reprezentant al uneia dintre cele mai vechi traditii ale umanitatii" , el isi oferea serviciile tarului care, scrie el in mod ciudat, "este chemat sa termine opera inceputa de Charles Martel si Ioana d'Arc".

Acest mesaj , pe care l-am putea lua drept divagatia unui megaloman, isi alesese in realitate cu mare grija tinta.De multa vreme , ocultismul de mai buna sau mai proasta calitate era la mare cinste la Curtea Rusiei. Tarul Alexandru I (1777-1825) fusese initiat in martinism;succesorul lui , Nicolae I , il gazduise o vreme la curtea sa pe ocultistul polonez Hoene Wronski ; Alexandru al II-lea (1855-1881) obisnuia sa-i consulte pe ghicitori si astrologi; Alexandru al III-lea (1881-1984) il tinea la mare pret pe un anume medium german , baronul von Langsdorff; cat despre Nicolae al II-lea si mai ales sotia lui nemtoaica , Alexandra von Hesse , acestia erau extrem de superstitiosi.

Nicolae al II-lea musca deci momeala.In 1901 , Papus pleaca in Rusia cu o scrisoare de recomandare din partea ministrului Afacerilor Externe, Delcasse , sub pretextul infiintarii unor "scoli de psihofiziologie" : el este indata primit la Curte.In 1905 , Imperiul Rus,infrant de Japonia, e subrezit.La 9 ianuarie o multime pasnica se indreapta , condusa de un preot , spre palat, pentru a-i prezenta tarului o jalba.Soldatii trag in multime ; rezultat: mai multe sute de morti si vreo mie de raniti.Urmeaza o greva generala; in curand apar peste tot niste comitete populare- Sovietele; Trotki se afla la conducerea celui din capitala; e repetitia generala a Revolutiei din octombrie 1917.Nicolae al II-lea il cheama atunci de urgenta pe Papus care , in prezenta familiei imperiale , "evoca magic" spiritul defunctului Alexandru al III-lea.Acesta , cum era si de asteptat , ii da succesorului sau acest sfat : "Trebuie sa inabusi cu orice pret revolutia care incepe." Era cea de-a patra si penultima sedere a lui Gerard Encausse la Curtea Rusiei.Insa chiar de la prima , el venise insotit de un personaj extrem de pitoresc.

Nizier-Anfhelme Philippe se nascuse in 1849 in Savoia dintr-o familie de tarani nevoiasi, nu urmase nicio scoala si practica modesta meserie de baiat de pravalie la o macelarie din Lyon.Curand, incepu sa-si spuna Maestrul Philippe si se proclama taumaturg.Lucru care il costa mai multe condamnari pentru practicarea ilegala a medicinei, dar care ii permise ,in egala masura, sa se si insoare cu fiica unui industriasi lyonez care credea ca a fost vindecata de el si care , dupa cum recunoaste unul dintre hagiografii sai , Emmanuel Lalande , "ii aduse un trai mai mult decat indestulat : mai multe case la Lyon , un hotel particular , o mosie la Collonges si un castel la l'Arbresle." Dandu-si seama dintr-o ochire de toate avantajele ce puteau fi obtinute de pe urma unui om atat de dotat, Papus incepe prin a si-l face asociat : impreuna , intemeiasera la Paris si Lyon o scoala de magnetism si masaj.Stiu apoi sa atate curiozitatea cuplului imperial , inaltand in fata acestuia laude la adresa celui pe care il numea maestrul sau spiritual;asa se facu ca ajutorul de macelar , introdus de o mare ducesa , Anastasia , fu prezentat suveranilor.

"Foarte repede - scrise Philippe Encausse (fiul lui Papus) - el dobandi asupra lui Nicolae al II-lea si asupra tarinei un asemenea ascendent ,incat nicio hotarare importanta nu mai era luata fara ca el sa fie consultat in prealabil".Lucru confirmat , in Memoriile sale , si de Maurice Paleologue , pe vremea aceea ambasadorul Frantei in Rusia. Tarul il rasfata pe Philippe : il instala la palat , il acoperi de cadouri si ii oferii - ceea ce , pe atunci , era un adevarat lux - un automobil. Cum lumea incepea sa barfasca , Nicolae al II-lea ceru guvernului francez sa-i decerneze lui Philippe diploma de doctor in medicina.Bineinteles, aceasta cerere putin obisnuita se lovi de un refuz politicos.Tarul se hotari atunci sa actioneze el insusi : il numi printr-un ucaz pe mistagogul abatoarelor nu numai doctor in medicina dar si general al armatei ruse si consilier de stat. Cu toate acestea , steaua Maestrului Philippe nu straluci prea mult timp la curtea din Sankt-Petersburg.El se stinse din viata in Franta , la 2 august 1905 , la varsta de 56 de ani , conform spuselor medicilor ,de alcoolism.

Devenit intre timp mare maestru al Ordinului martinist ,Papus isi continua activitatile la Curtea imperiala , luand locul celui pe care il introduse cu bunastiinta chiar el acolo.Nu-si facea nicio iluzie in privinta ilustrilor sai clienti ,adresandu-i intr-o zi unuia dintre prietenii sai urmatoarele cuvinte , reproduse mai tarziu de acesta : " Oamenii acestia sunt nebuni ; ei se afla la cheremul celei dintai canalii venite care le-ar flata mania."Mai bine nici ca se putea spune!.

A murit in 1916 , fara sa asiste la triumful francez si triumful revolutiei in Rusia.Toata aceasta afacere care ar putea da nastere unor zambete , trebuie sa fie repusa in contextul ei istoric.Inainte de Primul Razboi Mondial, fiecare dintre cele doua tabere care aveau sa se infrunte se straduia sa profite de extraordinara credulitate a tarului si a tarinei , astfel incat si una si cealalta nu au ezitat sa foloseasca ocultisti mai mult sau mai putin sarlatani pentru a-i manipula.Pentru Franta , scopul propus era acela de a mentine Imperiul rus alaturi de ea in conflictul care se prefigura;pentru Germania , de a obtine neutralitatea Rusiei.Nicolae al II-lea era francofil si in plus , se inrudea cu familia regala engleza : Quai d'Orsay si Biroul 2 il folosira pe Papus si Philippe ca agenti de influenta. Sotia lui , Alexandra von Hesse-Darmstadt , era nemtoaica si inconjurata de un clan germanofil : impotriva influentei lui Papus si a acolitului sau , guvernul german il folosi pe calugarul Rasputin.

marți, 16 martie 2010

Serviciile Secrete si Ocultismul (2)


                

                  In 1867 , Robert Wentworth Little intemeiaza Societas Rosicruciana in Anglia , care se revendica de la vechii rosicrucieni.Ea nu admitea ca membri ai sai decat masoni care ajunsesera la gradul de maestru ; cuprindea 9 grade; conducatorii ei , in numar de trei , isi idadeau titulatura de magi , iar numarul membrilor era limitat prin statut la 144. In 1888 , trei dintre acesti membri , scriitorul si diplomatul englez Bulwer Lytton , autor al unui curios roman ocultist intitulat Zanoni , contele Mac Gregor Mathers si Aliester Crowley cumpara de la un anticar din Londra o carte in care fusese strecurat un mesaj semnat de o misterioasa berlineza cu numele de Anna Sperngel. Ii scrisera si , la indemnul ei , fara a o fi vazut vreodata , creara The Hermetic Brotherhood of the Golden Dawn in Outer. Era un grup extrem de restrans , ultrasecret , care practica magia neagra. Printre adepti sunt de remarcat numele poetului engrez Yeats , vittorul laureat al premiului Nobel , si cel al surorii filozofului Henri Bergson , impopotonata cu titlul si numele de marea preoteasa Anari.Intr-adevar , Mathers plantase la Paris o loja a Golden Dawn , loja Ahator , cu sediul pe avenue Mozart, si pe care o conducea jurnalistul ocultist Jules Bois, amantul cantaretei Emma Calve.
                   
                 Invatatura se baza pe o combinatie de Kabbala si "crestinism: realizata in secolul 16 si imprumutata de la primiii rosicrucieni.Totusi , The Golden Dawn , adauga si o interpretare intemeiata pe religia Egiptului faraonilor si luata din ritul masonic de Memphis-Misraim.

                 Dincolo de aceste caracteristici comune , se remarca totusi diferente profunde intre rosicrucienii francezi si Golden Dawn. In vreme ce primii se revendicau de la traditia "iudeo-crestina" , cea de-a doua nu intarzie sa alunece spre un neo paganism amoral , sustinand ca spiritualitatea se poate manifesta in cazul oamenilor exceptionali atat in sfera raului , cat si in cea a binelui. Aceste divergente incercau sa creeze imaginea unor teluri opuse : rosicrucienii francezi vroiau ca tara lor sa ramana centrul ocultismului din Occident , in vreme ce inspiratorii miscarii The Golden Dawn vroiau sa mute acest centru in Germania , via Anglia.

                Or, fiecare din aceste opriuni avea implicatii politice. Alianta franco-rusa tocmai fusese incheiata (1891) , in timp ce Franta si Anglia , ale caror interese se ciocneau in Africa , se aflau in relatii proaste una cu alta si aveau sa ramana astfel pana la Antanta cordiala din 1906 care va completa incercuirea diplomatica a Germaniei.

                 Intr-o epoca in care , mai mult ca orican, mediile ocultistea constituiau un adevarat paradis pentru serviciile speciale, fu deci foarte logic sa-i vedem pe adeptii francezi sa intretina legaturi cu familia tarului , iar pe Golden Dawn , dimpotriva , lucrand pentru apropierea de Anglia si de Germania , in folosul celei din urma.

                 In sanul miscarii The Golden Dawn , principalul artizan al acestei politici a fost Aliester Crowley , care a urmat aceeasi linie chiar si dupa cucerirea puterii de catre Hitler.Acest personaj echivoc , adept al magiei negre , drogat si psihopat, profesa un nitzscheanism de joasa speta si organiza orgii sexuale impinse atat de departe , incat unii dintre participani nu mai ieseau vii din ele. Altminteri, megaloman, declara : "Inainte de-a fi fost Hitler, am fost eu." Pe drept cuvant scrie deci , intr-al sau Dictionnaire des societes secretes d'Occident , Pierre Mariel : " The Golden Dawn a pregatit , intre altele ,aparitia nazismului ; nu prin temele sale politice, ci prin constantele sale psihosociologice."

                 Crowley nu s-a multumit sa actioneze numai in societatea Golden Dawn.El infiltra cu adepti de-ai sai doua grupari ocultiste, reusind chiar , in 1916 , sa preia conducerea lor : e vorba de ritul masonic de Memphis-Misraim, inspirat de Caligostro si important in Italia si Franta in 1814 , si de Ordinul Templierilor Orientali (OTO) intemeiat in 1893 de catre doi nemti, Karl Keller si Theodor Reuss.Crowley fusese introdus oficial in OTO in 1906 , de catre acest Reuss, calificat de unii drept "o canalie politista internationala" si care , in mod efectiv ,dupa ce s-a infiltrat in miscarea muncitoareasca engleze si dupa ce a condus la Berlin biroul agentiei americane United Press , a fost insarcinat de care statul major britanic , in timpul Primului Razboi Mondial , cu o misiune de spionaj in Olanda.

                 In 1908 , Crowley organizeaza o sciziune a gruparii The Golden Dawn si isi creeaza propria lui secta , Astrum Argentinum , in cadrul careia puse sa is e spuna Fiara apocalipsului. Secta scoase la Detroit revista The Aequinox ,specializata in dezinformare.Denuntat drept un maestru al contrainitierii si , din aceasta pricina, amenintat cu moartea , el isi salveaza viata facand sa circule zvonul fals cum ca s-ar fi sinucis. A murit in 1947 ,cu trupul si spiritul minate de abuzurile de tot felul la care se dedase.

                In ghidul complet al gruparii The Golden Dawn sa nu-l uitam si pe in the outer : "pentru exterior" . O modalitate transparenta de a lasa sa se inteleaga ca secta comporta un "cerc exterior" si un "cerc interior" si deci o dubla invatatura , una pentru neofiti si alta pentru initiati. Asa si era , iar daca primele zece grade ne sunt cunoscute astazi ,depre cele 3 superioare nu prea stim mare lucru. Informatiile se lasa asteptate si cazul misteroasei Anna Sprengel care , de la distanta si in modul cel mai ciudat , provocase crearea organizatiei , jucand aproape acelasi rol ca John King pe langa Helena Blavatski. Cel mai probabil , e ca sub acest nume se ascunde o "cutie de scrisori" a serviciilor speciale.Ideologia lui Crowley, faptul ca Jules Bois , mort in 1943, si sfarsit zilele in pielea unui "colaborator" al nazistilor , precum si alte indicii confirma aceasta opinie.

              Mai mult insa : Rudolf Hess , bratul drept a lui Hitler , era , ca multi dintre nazisti , innebunit dupa ocultism : era pasionat de astrologie, consulta tot soiul de ghicitori si consuma droguri bizare , aduse la comanda lui , tocmai din Tibet. Or , el in cunoscuse pe Theodor Reuss la Munchen , in 1923. La 10 mai 1941 , in plin razboi , acest fidel intre fideli, "dezerteaza" si pleaca in Anglia cu avionul ca sa negocieze ,asazicand din proprie initiativa , o pace separata. Or , cu cine cere el sa se intalneasca ? Cu ducele de Hamilton care ,dupa cum a declarat un ofiter al Intelligence Service-ului, George Langelaan , apartinuse miscarii Golden Dawn. Dupa cum se stie Rudolf Hess a fost judecat de aliati , laolalta cu alti sefi nazisti ,de Tribunalul international de la Nurnberg. Acolo ,a amenintat ca va face "mari dezvaluiri" si , scapand de la moartea prin spanzurare , fu condamnat la inchisoare pe viata.De-a lungul anilor , numeroasele incercari ale avocatilor sai de a-l elibera inainte de termen au fost , fara exceptie, sortite esecului. Hess a murit la o varsta inaintata , in inchisoarea din Spandau, la Berlin, fara sa fi putut dezvalui secretele pe care le detinea si care ar fi deranjat cu siguranta un anumit numar de personaje. 

duminică, 14 martie 2010

Serviciile Secrete si Ocultismul(1)


Helena Petrovna Blavatski


Nascuta in 1831 in Rusia , intr-o familie nobila ea a fost , dupa spusele parintilor, un copil isteric inainte de a deveni o femeie frigida si apoi , dupa cum scrie fara ocolisuri unul dintre biografii ei , "o tata absolut scarboasa" . La 16 ani e maritata cu generalul Blavatski , cu 60 de ani mai in varsta ca ea.Nu va intarzia sa fuga si strabate Grecia , Orientul Mijlociu si Egiptul in compania unui "mag" care-si spunea Paulos Metamon. La 20 de ani , o gasim la Londra , frecventand atat cenaclurile spiritiste dar si coteria emigrantilor revolutionari din diverse tari. Acolo il intalneste pe Mazzini si adera la societatea lui secreta Tanara-Europa.

Cam prin 1854 situeaza ea o calatorie pe care ar fi intreprins-o in India si Tibet, unde niste misteriosi mahatma ar fi initiat-o in ocultism si ar fi invatat-o sa-si dezvolte puterile psihice.Insa ajunge sa controlam datele pentru a constata ca aceasta calatorie este pur imaginara.In 1866 ea lupta- cu adevarat , de data aceasta - in Italia alaturi de Garibaldi, e grav ranita si pleaca sa se ingrijeasca la Paris. Acolo se imprieteneste cu doua vedete ale spiritismului , Victor Michal si Allan Kardec,care descopera foarte repede ca ea sufera de o dedublare a personalitatii.

In 1870 , porneste din nou la drum : fondeaza la Cairo , impreuna cu Metamon , un Club al miracolelor; prinsa in flagrant delict de inselatorie, o sterge de-acolo si pleca sa-si  exerseze talantele in Statele Unite , unde pretinde a fi fost trimisa de un "spirit" numit John King de care , conform propriilor ei termeni , e "controlata". Ce e ciudat este ca tot pe atunci , in 5 tari diferite, mai multe false mediunuri se reclamau si ele de la un spirit cu acest nume."Se pare deci - scrie Rene Guenon- ca numele de John King ascudea pur
si simplu un om viu,si ca acest misterios personaj actiona in folosul unor grupari nu mai putin misterioase". Ipoteza lui Guenon s-a dovedit a fi exacta, pentru ca intr-o scrisoare apartinand unui colonel american pe nume Olcott , datata din 1875, si in care aceasta ii recomanda unui prieten sa mearga sa-l vada pe John King care , zice Olcott , este un initiat , membru al unei loji masonice.

Or, chiar de la sosirea in Statele Unite , Helena Blavatski incepuse sa-l caute pe acest Olcott, reusind ca el sa-i fie prezentat de catre un bogat om de finante si facandu-si-l de atunci inseparabilul ei asociat.Colonelul Henry Steele Olcott , care-si facuse cariera in domeniul informatiilor militare, era francmason si spiritist; din ziua in care ea a facut cunostinta cu el, Blavatski a incetat sa mai vorbeasca de "spiritul" John King care ,dupa Olcott , se numea in realitate Henry de Morgan. " Acesta - a conchis Guenon - trebui sa renunte la serviciile agentului sau Blavatski pe la 1875 sau 1876 , caci noul Club al miracolelor creat la Philadelphia avusese aceasi soarta ca cel de la Cairo si pentru acelasi motiv."

Asa incat, calauziti de catre un nou "spirit" care-si spunea cu modestie Serapis . Helena Blavatski si Olcott adera la societatea secreta asa zis initiatica The Hermetic Brotherhood of Luqsor, a carei emblema era crucea incarligata , dar reusira repede sa fie exclusi din ea. Atunci , isi creara propria lor organizatie , Societatea teosofica , al carei succes avea in curand sa-i asigure celebritatea aventurierei noastre, care , trebuie sa recunoastem , avea niste calitati psihice exceptionale pentru manipularea sufletelor slabe.Acest succes tinea mai ales de faptul ca vederile exprimate in Doctrina Secreta , principala carte a Helenei Petrova , erau un ghiveci de hinduism , buddhism si spiritism continand toate temele subculturii , intotdeauna seducatoare pentru toti care sunt gata sa creada orice.Totusi , societatea teosofica , putu sa se mandreasca cu niste recruti ca orientalistul Emile Burnouf si sir Arthur Conan Doyle , creatorul lui Sherlock Holmes.

Pe cand conduce impreuna cu Helena Blavatski Societatea teosofica ce incepe sa prospere in Statele Unite si in diverse tari europene , colonelul Olcott adera , pe cat se pare, la Ordinul numit The Golden Dawn in the Outer.Abia in 1878 Helena Blavatski face - insotita de fidelul Olcott - acea calatorie in India pe care si-o inventase cu 25 de ani mai devreme.Scopul afisat al expeditiei : raspandireateosofiei pe subcontinentul indian , lucru surprinzator , de vreme ce stim ca Helena pretindea ca detine "doctrina-i secreta" de la acei mahatma hindusi.In India,ei incheie , in numele Societatii Teosofice, o alianta cu asociatia Arya Samaj , incurajata de Anglia in scopul de a contracara rezistenta opusa colonizarii de catre reprezentantii religiei indiene traditionale.Sediul central al Societatii Teosofice a fost si el transferat in India , la Adyar , pentru a se acredita mai bine legenda referitoare la originile ei.

Intoarsa in Europa,Helena se duce in Germania, apoi in Belgia ,inainte de a se stabili la Londra unde va muri in 1891.Cand stim ca primul ei periplu , dupa parasireadomiciliului conjugal , ii epuizase veniturile avuabile si ca in timpul primei ei sederi la Londra trebuise sa dea lectii de pian ca sa traiasca , ne putem atunci pe drept intreb acum isi finanta traiul si deplasarile-i neincetate.Intr-adevar, grija cu care ii cultiva pe bogatii ei adepti nu explica totul. Alexandr Aksakov , consilier personal al tarului , care oinsarcinase sa trimita mediumuri la curtea de la Sankt-Petersburg , ii spune in aceasta privinta : " Sa stiti ca problema banilor nu se pune". Pe de lata parte , in timpul sederii inIndia , Helena Petrova primea de la guvernul britanic o subventie ce se ridica la 12 000 de rupii pe an. Or , e bine de stiut ca niciun stat nu-si deface punga decat pentru cei care ii fac anumite servicii in schimb, mai ales daca este vorba de sarlatani mai mult sau mai putin iluminati.Pe de alta parte , mai multe episoade ale romanului de aventuri care a fost viata Helenei , ca directivele primite de la asa numitul John King sau eforturile de a-l intalni pe Olcott , indica in mod clar ca ea a fost folosita de serviciile speciale care , datorita extraordinarei ei aptitudini de a-i manipula pe altii , au vazut in ea un pretios auxiliar. Ohrana tarista? Inteligence Service? Amandoua deodata sau succesiv?

Concluziile raman singure sa le tragem,insa din cele expuse de sus putem ajunge departe cu rationamentul....de la loja la nazism si de la pre-new-age la influentele serviciilor si interesele geopolitice.

duminică, 7 martie 2010

Dansul "tainuit" al societatii


"Voi, ce intrati, lasati orice speranta"...pare a ne spune fiecare clipa ,insiruita catre eternitate,o repetite dureroasa,un tipat surd al disperarii. Zburand deasupra labirintului observam Belzebuthtii care pazesc iesirile,observam tunurile atintite asupra limpezimii sufletului si lunetele atent pozitinoate spre inima ce inca se cazneste sa bata. O pacla groasa de rautate face practic vizibilitatea nula, turmele orientandu-se cu ajutorul mirosului de sange varsat pentru a apara ce altii au hotarat ca este important. Inchisi mental,fizic si spiritual in inchisoarea noastra persoala avem ca reper doar zidurile ce am hotarat sa nu le darmam. Psihologie umana sau animala? Legaturi subtile la nivel de intelect comun? Sa-l luam in considerare pe Edgard Cayce si sa acceptam cronica Akasha? Sau sa observam rational cum suntem dresati ca niste maimute? Darwin si-ar freca mainile de fericire ...:


Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce. Dupa mai mult timp nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor.   Atunci oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta. Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta. Dupa cateva batai nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui. Un al treilea a fost schimbat si lucrurile s-au repetat. Al patrulea si in fine al cincilea au fost schimbati. In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci mainute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane.Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost “Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa aici…”

Si intr-adevar asa a fost si la noi...Istoria dezbinarii umane poate porni a fi scrisa de cand  focul nu ajunsese inca in mainile lui Prometeu. Liderii ascunsi au stiut acum mii de ani ceea ce noi doar incepem sa banuim,asta a fost planul,dansul a fost optimizat pe parcurs,sistemele upgradate inteligent si puse la punct cu o exactitate incomprehensibila.Insa planul a fost uman (aproximativ) si erorile si-au facut singure loc in matricea in care legea universala a echilibrului nu a putut fi modificata de niste (mai mult sau mai putin) persoane dupa bunul si necuratul lor plac. Exemplul de mai sus poate transpune libertatea,intelepciunea,umanitatea,etc in locul bananei, insa maimutele-umanoide printre care traim ne pun piedici de la nivelul cel mai subtil pana la panza grosiera a existentei. Vorbele cad in fata simbolurilor si oamenii cad in fata slabiciunilor. Suntem ingenunchiati de propriile scapari atent observate de-a lungul unor lungi perioade de studii amanuntite. De la transformarea familiei la metamorfozarea idealurilor , de la schimbarea conceptelor la modificarea societatii ,oamenii si-au distrus semenii crezand ca ei sunt responsabili pentru deficientul mers al lucrurilor. Specialisti in aruncat vina, am convenit non-verbal sa ne distrugem , sa distrugem si sa privim cum totul este distrus. 

Si cand scoatem capul pentru o fractiune de secunda din aglomeratia de ganduri gri care nelinistesc creierul fragil si destul de deficient functional, realizam ca ceva e tare gresit ..insa pana cand cineva te insfaca "prieteneste" de gat si te aduce cu "picioarele pe pamant"...aici printre noi..in siguranta oferita de sistem.

"Te invit în calvarul meu în care sunt torturată cu bestialitate de o bandă criminală civilă de tineri psihopati, stabiliţi la vecini, care se antrenează pe mine şi pe mama mea paralizată, cu o generaţie nouă de arme cu energie dirijată şi dispozitive psihotronice. Citeşte din Google despre cazul Ecaterina N. care împreună cu mama mea, printre altele zilnic suntem torturate meticulos, obscen şi neîncetat cu arme cu energie dirijată şi scrie aici dacă timpul şi viaţa-mi date de Dumnezeu merită doar efortul celor mai răi oameni de a mi le lua şi în indiferenţa altora, câte o atitudine valoros-filozofică din partea cuiva care vrea să devieze atenţia celor care citesc, către a tolera şi suporta evidenta unui fenomen care în România a ajuns la nivel de cancer social.
Viaţa mea se stinge în tortură cu variante de arme cu energie dirijată şi neavând nici o posibilitate de a mă feri sau proteja, ca şi în cazul multora, care sunt victime la fel ca mine, îmi aştept linistită moartea..."

Am sincera speranta ca cineva ,care va citi randurile precedent expuse, ar putea sa ajute aceste persoane . Stiu ,mai presus de orice dubiu, ca printre hienele si viermii ce se hranesc din restul de fecale scapate din sistem,mai sunt si persoane decente care au sansa ( si poate si puterea) sa schimbe ceva. Poate putem demonstra, cu totii , ca nu suntem total transformati , ca nu am uitat cu totul ce inseamna a fi uman. Orice ajutor este binevenit! 
                                      
                ....Nu putem valsa in viata cu picioarele in ghips....

miercuri, 3 martie 2010

Se intampla...


Se intampla uneori ca nimic sa nu mai aiba logica.Legi universale enuntate,inventate sau obtinute prin cai ascunse mintilor incastrate in iluzia realitatii palesc in fata unor abominatii monstruoase pe care rasa umana trebuie sa le suporte.Idei pierdute in negura timpului raman ratacite creierelor unidirectional setatate sa priveasca linia/cercul sau hazardul geometric folosit pentru a descrie atemporalitatea totului si pentru a maximiza filozofia nimicului.Unii au contemplat Alephul,altii s-au chinut sa atinga zenitul, in timp ce restul s-au multumit post-liceal agricol cooperativizat intr-o doctrina pseudo-marxista cu influente astrologice ...cautand focare geopatogene pentru a distruge spiritul libertatii prin murdaria griului perpetuu ,secretizat de politii inventate din frici,frustrari conducand trenul fatalitatii finale.Ambiguizarea, apoi dezambiguizarea unei mici subdiviziuni neinsemnate din ceea ce a fost odata vadit incetosat ...un proces logic ,oarecum, in momentul in care iti doresti o masa de carne inerta care actioneaza dupa cum masa imediat superioara de carne dicteaza , la randul ei dirijata de punctul imediat superior ...o societate etajata piramidal,varful fiind plasat peste puterea binoclului uman.

Se intampla odata,mai precis acum 80 de ani...se intampla ceea ce dupa toata logica nestiutoare a omului bine-intentionat nu ar fi trebuit sa se intample.S-a intamplat atunci sau pe parcurs?Acest raspuns da batai de cap multor oameni.Omul se naste rau sau devine? Se poate naste un om rau? Plecand din capatul intervalului ,plecand de la magic si strabatand infinitatea pana in capatul celalalt,la borna stiintificului putem oare sa dam un raspuns? Sau poate calatorind prin misticul taram sa realizam intr-un final ca intervalul nu are inceput si nici sfarsit...ca magicul este langa stiintific sau poate tot una cu el?Definitiile cuvintelor au fost schimbate usor-usor pana ce realitatea vazuta cu ochii nostrii s-a schimbat in realitatea vazuta cu ochii nostrii dar dupa cum au gandit mintile altora.Luand exemplul pe care ni-l poate da Suedia,observam cum cuvantul "libertate" este folosit intr-o cvasitotalitate a cazurilor cu referire la "sexualitate" , adevaratul sens fiind acaparat de expresii goale ca "responsabilitate sociala", "orientat catre societate" sau " inocularea atitudinilor sociale corecte".

Se intampla sa facem paranteze prea mari,insa la fel se intampla sa revenim si la subiect.Si subiectul zilei de 3 martie este blestemul mioritic numit Ion Iliescu.80 de ani de umbra facuta pamantului...ca a fost pamantul Romaniei,Rusiei sau altor patrii care s-au gandit sa-l gazduiasca nu conteaza.Ciocoiul vechi care reuseste sa-si ascunda mirosul de naftalina,ramanand in actualitate.Poate pentru a ne aduce aminte ca nu am fost in stare sa ne facem dreptate,nu am fost in stare sa ne rezolvam problemele de identitate si nu am reusit sa incheiem un capitol ,lasandu-l sa deschida portile tarii unor interese reprezentate de negrul raului pur.L-am lasat si a reusit sa-si duca planul pana la final. Plimbandu-se nestingherit din loja pana in Biserica personajul nostru si-a etalat zambetul marsav cu orice ocazie,personajul care poate nu mai exista daca 17 Noiembrie isi desfasura activitatea si pe la noi.Dreptatea se opreste in momentul in care stam impasibili si observam cum anii trec si greselile nu se platesc. Oare dupa moartea sa ( nu se poate spune trecerea in nefiinta din motive clare : nu isi merita statutul de fiinta) vom numi o strada Ion Iliescu?..Cum am facut cu prietenul bunicului sau, Constantin Dobrogeanu Gherea? Avem vreun fetis bolnav sa-i cinstim pe cei care au dorit (si in mare au si reusit) dezbinarea tarii? Poate vom si sarbatorii inginerile gandacului : BANCOREX,BANKCOOP,CREDIT-
BANK,COLUMNA BANK,DACIA FELIX si din pacate ETC.

Se intampla sa se ajunga sa fim indrumati de catre oameni reprezentand ipocrizia pura.Oameni care condamna terorismul cand ei folosesc minerii ca masa de manevra impotriva unor tineri,au legaturi stranse cu organizatii teroriste (PKK,HAMAS) sau "semi-teroriste" (KGB),care inchideau ochii cand heroina ajungea din Turcia,cocaina din Brazilia si legaturile subterane dintre Romania si Italia depaseau cu mult stadiul de "parteneriat". Omul care a transformat Romania in Panama...care a stat si a privit armata jucand un rol decisiv in contrabanda cu tot soiul de bunuri.Omul care a devenit adulat de ignoranti si care a respirat prea mult aerul libertatii in timp ce trenurile in regim de transport-special se plimbau din Jimbolia pana la Kikinda.Sirul evenimentelor poate continua sa fie povestit...si poate continua inca multi ani de acum incolo insa ranile adanci produse de acest sinistru personaj raman adanc impregnate.Tine doar de noi sa rupem blestemul pentru ca ceea ce a fost facut poate fi si desfacut pentru ca ce vom tine legat pe pamant ne va bantui oriunde am ajunge.

P.S Ion (blestemul pamantului), ai cauzat o durere pe care nu o poti intelege,nu poti intelege cum este sa-ti pierzi un copil pentru ca tu nu ai avut niciodata...cu siguranta este o pedeapsa mult prea mica.

Miscarea de Rezistenta