luni, 11 august 2008

SIE a spionat alegerile locale


Serviciul de Informatii Externe (SIE) a supravegheat campania electorala pentru alegerile locale, desi legea nu ii confera atributii in acest scop.

Implicarea SIE ar reiesi dintr-un dosar aflat acum pe rolul instantei, informeaza, luni, Antena 3 care citeaza cotidianul Gandul.

Un ofiter SIE, Mihai Adrian Sever, a dat in judecata institutia care l-a destituit in urma unei abateri disciplinare. El a fost sanctionat pentru ca ar fi participat la un miting electoral pentru sustinerea unui candidat la Primaria localitatii Domnesti.

Ofiterul a fost convocat de Comisia de cercetare disciplinara prealabila pentru a da explicatii cu privire la aceasta chestiune.

Ofiterul SIE mai sustine ca a fost pus de membrii Comisiei in fata unor fotografii facute de agenti SIE infiltrati printre oamenii care participau la acel miting electoral.

Surse neoficiale au declarat pentru Gandul ca ofiterul ar fi fost filmat in timp ce il sustinea pe candidatul PNL la Primaria Domnesti, Daniel Iovanescu.

Acuzatiile ofiterului sunt extrem de grave in conditiile in care Serviciul de Informatii Externe nu poate monitoriza o campanie electorala intrucat legea nu ii permite.

Ofiterul a cerut SIE reintegrarea sa si plata salariului pe perioada cat a fost suspendat, pentru ca, dupa cum considera el, destituirea sa ar fi fost ilegala si abuziva.(ziare.com)

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta