miercuri, 10 septembrie 2008

Acceleratorul de panica



De ceva zile toata mass-media si-a indreptat privirea catre Geneva , prezentandu-ne desfasurarea evenimentelor de la CERN.Nu stiu daca va mai pot prezenta ceva nou dar voi incerca sa sintetizez cat se poate de bine.

Pentru inceput as dori sa precizez ca toata constructia, ce vor ei oficial sa obtina si alte informatii au fost prezentate intr-un documentar realizat de BBC numit The Six Billion Dollar Experiment.

Cu toate ca publicitatea facuta acestui eveniment a fost enorma in mare parte nimic concret nu a fost prezentat cu legatura la aplicabiltatea in viata reala a ceea ce oamenii de stiinta de acolo vor sa realizeze.

Ca de fiecare data cand se intampla ceva la un nivel ridicat sunt tabere pro si tabere contra , poate ca adevarul este undeva la mijoc sau poate ca nici nu va fi cunoscut vreodata.

Partea Pro:
"Oamenii de ştiinţă de la Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare vor să afle răspunsul la o serie de întrebări legate de apariţia Universului. Experimentul se desfăşoară în cel mai mare accelerator de particule din lume, LHC. Savanţii au lansat o rază protonică în interiorul acceleratorului şi înregistrează acum datele obţinute.

Cel mai mare accelerator de particule din lume - Large Hadron Collider, LHC - ar trebui să detecteze particule elementare ale materiei a căror existenţă este presupusă în fizica teoretică, dar care nu au fost niciodată observate concret niciodată. LHC ar putea ajuta la observarea particulelor numite "supersimetrice", din care este formată materia întunecată. Despre materia întunecată nu se ştie în prezent aproape nimic, decât că ea reprezintă 23% din Univers, faţă de 4% materia obişnuită sau luminoasă. Restul de 73% reprezintă energie întunecată, responsabilă de expansiunea Universului."

continuarea aici.

Partea Contra:
"
Barbatul din spatele experimentului de miercuri care-si propune dezlegarea misterelor Big Bangului a recunoscut ca, in copilarie, adora sa arunce lucrurile in aer, relateaza "Daily Mail". Scepticii se tem, insa, ca Dr. Lyn Evans, poreclit Evans "Atomul" ar putea provoca acum ceva mult mai grav decat o simpla explozie-sfarsitul lumii. Potrivit profesorului german Otto Rossler, experimentul de miercuri ar putea duce la formarea unui quasar - o masa de energie alimentata de gauri negre - care, dupa circa patru ani, ar putea distruge intrega Planeta."

continuarea aici.

Unii au considerat acest experiment un prilej de a-si face un pic de publicitate.(click aici)


Speculatii
Indiferent de ceea ce vor oamenii de stiinta sa obtina cu adevarat au fost si numeroase speculatii in legatura finalitatea experimentului.

Prima si cea care a luat cea mai mare amploare a fost aparitia unei gauri negre ...Pardon...locatie cu gravitatie super inalta (<< motivul>> ).Din pacate aceasta teorie a prins atat de tare la public incat o fata din India s-a sinucis din acest motiv.

Alte speculatii mai iesite din comun nu au fost atat de vehiculate insa pot fi luate in calcul avand in vedere ca tehnologia existenta ne va fi prezentata abia peste multi ani iar ceea ce percepem noi ca si "cutting-edge technology" sunt lucruri de mult creeate si testate .Poate din cauza ca acest proiect a "supt" 6 miliarde de dolari , 4.4 miliarde de lire sau cum vreti dumneavoastra s-a creeat o publicitate nedorita. Astazi a fost facut doar un test pentru presa , pe 21 octombire in fata a 20 de presedinti vor fi facute experimentele care vor dura mai mult timp.Ideea este ca acolo pot fi facute porti spre alte dimensiuni sau masinarii de calatorit in timp si noi nu vom sti despre asta.

In plus alte persoane au gasit acest experiment ca fiind legat de zvonurile cu privire la anul 2012.
Multi si-au adus aminte de Nostradamus dar panica semanata a atins poate in mica parte pe fiecare.

Indiferent de ceea ce se va intampla sau de ceea ce se doreste frica,panica sau starea de angoasa nu isi are rostul.Un om speriat este mult mai usor de manipulat.

8 comentarii:

nistea spunea...

vom vedea ce va fi..cine stie...sa ne ajute Dumnezeu.

Anonim spunea...

Cosmin,

http://savatie.wordpress.com/2008/09/09/adio-a-venit-sfirsitul-lumii/

cam despre asta e vorba mai baieti.vedeti linkul de mai sus.

Anonim spunea...

cum se poate crede si la ora actuala ca se pot face eventuale calatorii in timp?????????Mi se pare mie sau pur si simplu a disparut bunul simt al omenirii..
Articolul scris pare a fi o parodie.
Cred ca seriozitatea se gaseste numai la cel care recunoaste limitarea vietii,dimensiunilor acestui Univers(care de fapt este creat pentru noi)si ,chiar daca nu am scris la inceputul frazei o fac acum,asadar sa recunoasca pe CEL CE ESTE.
end of story

Skappaluda spunea...

Unu la mana cu calatoriile in timp...ma minuneaza faptul ca nu poti citi ce scrie mai sus :"SPECULATII"..nu cred ca trebuie sa explic ce inseamna dar asta e...limitele ti le impui tu prin simplu fapt ca te simti mic intr-un univers creeat special pentru tine.Tu iti creezi universul si tu iti creezi limitele punct. Esti ajutat sa faci asta de tot ceea ce te inconjoara dar in momentul in care iti dai seama ca nu esti aici sa te simti neinsemnat si neajutorat atunci iti poti incepe viata.
2.Cosmin ai oarecare dreptate dar "bascalia" este tocmai ce ai privit tu la televizor..toata media este o imensa "bascalie" si o insulta la adresa inteligentei privitorului.Observ ca tu inchei articolul cu "Asadar , Dumnezeu nu exista"...nu inteleg ce intelegi tu prin Dumnezeu si nu inteleg ce legatura are existenta lui Dumnezeu cu Big-Bangul...sa creezi anumite conditii ale unui lucru care prezumtiv accepti ca a existat nu inseamna nimic.Asa putem vorbi despre un eveniment inventat de noi si sa producem aceleasi conditii din momentul evenimentului din capul nostru..si spunem DA...am gasit.Intelegi?

Anonim spunea...

Domnule "skappaluda",inteleg ca ai accesat linkul postat de mine spre intelegerea acestei gogomanii.Linkul respectiv duce la blogul Ieromonahului Savatie Bastovoi.Treaba cu "asadar Dumnezeu nu exista" este doar o parodiere a festivismului stiintific care "recreaza bing bangul".
Adica,oculta internationala si mediile stiintifice atee,straine de Hristos vor sa demonstreze bombastic ca bing bangul sta la originea universului si inclusiv a omului si nu Dumnezeu.
Adica "savantii" exparimentatori vor cu tot dinadinsul sa demonstreze "stiintific" ceea ce n-a fost niciodata.Ei experimenteaza si iar experimenteaza pana dau cu basca de pamant.
Si ca sa nu se faca de rusine fac un show mediatic ca sa demonstreze prin spectacol si afirmatii stintifico-fabuloase ca nu exista domle Dumnezeu,adica bing bangul ne-a creat.
De fapt nu s-a reusit decat o sfidare a bunului simt si a celor mai elementare legi ale fizicii.Povesti de speriat copiii.
Iar prin Dumnezeu eu inteleg:
Tatal,Fiul si Duhul Sfant.Un singur Dumnezeu in trei ipostasuri.O relatie de iubire dinainte de veci intre cele trei persoane ale Sfintei Treimi.Nu exista iubire la o singura persoana pentru ca iubirea care nu se impartaseste nu e iubire.Si nici intre doua persoane pentru ca trebuie sa fie o a treia persoana care este martorul activ al iubirii dintre primele doua.Iubirea porneste de la Tatal si se oglindeste in Fiul intorcandu-se inapoi la Tatal,iar Duhul cel Sfant este martorul activ al iubirii dintre Tata si Fiu.O relatie de iubire sublima si completa care absoarbe toata umanitatea in ea prin Fiul lui Dumnezeu Unul nascut care a luat trup de om si s-a inaltat la ceruri.Prin Fiul Lui Dumnezeu cu totii putem fi frati intru Hristos si fii ai Lui Dumnezeu dupa Har.
Cam asta inteleg eu prin Dumnezeu.Omul are chemare inalta.Dumnezeu ne vrea "Dumnezei" alaturi de El.Trebuie doar sa-l lasam pe Dumnezeu sa se odihneasca in inima noastra.
Cat despre bing bang.....e de rasu plansu.

Cu drag.COSMIN

nistea spunea...

daca tot o dam in religie..am si eu o intrebare: de ce cand iti faci cruce spui tatal sus, fiul pe piept(desi e de-a dreapta tatalui) si spiritul/duhul in stanga si in dreapta? astept un raspuns. Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Pentru Nistea:
Semnul Crucii în Vechiul Testament a fost prefigurat în binecuvântarea lui Iacov (Fac. 48, 14); în ţinerea mâinilor lui Moise în chipul Crucii în timpul luptei cu Amalec (Ieş. 17, 11–12).
În Noul Testament, semnul Crucii se face astfel: se împreună trei degete de la mâna dreaptă (degetul mare, arătătorul şi cel mijlociu, în timp ce celelalte două degete se ţin strânse în palmă) şi se duc la frunte, apoi la piept, la umărul drept şi la urmă la umărul stâng, rostind cuvintele: În numele Tatălui (la frunte) şi al Fiului (la piept) şi al Sfântului Duh (la ambii umeri), după care apoi, lăsând mâna în jos, zicem «Amin!»
«În numele Tatălui» însemnează cinstirea lui Dumnezeu–Tatăl, Stăpânul tuturor. Coborârea mâinii la piept rostind cuvintele «şi al Fiului» înseamnă coborârea Fiului lui Dumnezeu pe pământ pentru mântuirea noastră. Iar ducerea mâinii de la umărul drept la cel stâng rostind cuvintele «şi al Sfântului Duh» înseamnă împăcarea noastră cu Dumnezeu şi împreunarea cu El, prin harul Sfântului Duh adus nouă de Dumnezeu–Fiul.

http://cleopasihastria.wordpress.com/2007/09/20/despre-semnul-sfintei-cruci/
Cer scuze titularului blogului pt. ca am deviat putin de la subiect.

Cu drag,
Cosmin

nistea spunea...

pentru Cosmin. multumesc. ma gandeam si eu la coborarea pe pamant dar mi se parea mai important sa fie in dreapta.nah oricum. multumesc.skappaluda scuze pentru devierea de la subiect.

Miscarea de Rezistenta