vineri, 10 octombrie 2008

Lenin pazeste templul


Fremont un oras din Seattle gazduieste cea mai mare statuie a lui Lenin din SUA.Ceea ce este interesant este ca in spatele acestei statui se afla loja masonica Doric nr .92 .

Apartenenta lui Lenin la masonerie a fost o tema pe care s-a discutat destul de mult.In cartea Architects of Deception a lui Juri Lina sunt prezentate urmatoarele informatii:

"Lenin a facut parte din masonerie avand gradul 31 si apartinand de loja franceza Art et Travail(Oleg Platonov, “Russia’s Crown of Thorns: The Secret History of Freemasonry 1731-1996″, Moscova, 2000, Volumul 2, p. 417)

Intr-o vizita a sa la sediul Marelui Orient din Paris ,strada Cadet, in 1905 Lenin si-a trecut numele pe o lista de vizitatori.El a mai facut parte si dintr-o loja a carei reputatie nu a fost din cele mai bune si anume Cele Noua Surori(The Nine Sisters) in cadrul Marelui Orient din Franta.

Anumiti masoni din acea loja se mandreau multa vreme cu fostii lor "frati" Lenin si Trotki.

Multi dintre bolsevici au fost masoni :Boris Solovyov, Vikenti Veresayev, Grigori Zinoviev (Marele Orient), Maxim Litvinov, Nikolai Bukharin (actual Moshe Pinkhus-Dolgolevsky), Christian Rakovsky, Yakov Sverdlov, Anatoli Lunacharsky (actual Balich-Mandelstam), Mechislav Kozlovsky (mason polonez), Karl Radek (Marele Orient), Mikhail Borodin, Leonid Krasin, Vladimir Dzhunkovsky etc.

In arhivele KGB-ului istoricul Viktor Bratyev a gasit un document in care se scria ca Lunacharsky a facut parte din Marele Orient din Franta.(Anton Pervushin, “The Occult Secret of the NKVD and the SS”, St. Petersburg 1999, p. 133)."

In cartea sa "Viata mea: Ascensiunea si Declinul unui Dictator" Trotki povesteste cum masoneria a fost unul din domeniile sale de cercetare:

"In acea perioada am devenit interesat de masonerie....In secolul 18 masoneria a devenit o parte expresiva a miscarii iluministe la fel ca si Iluminatii care au pus bazele revolutiei.In randurile masoneriei s-au numarat persoane ca Louis al 15-lea si Doctorul Guillotin cel care a inventat ghilotina.In sudul Germaniei masoneria si-a asumat un rol profund revolutionar .[...]

Cred ca studiile mele in acest domeniu mi-au influentat dezvoltarea intelectuala."

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta