miercuri, 11 februarie 2009

Omorati-l pe Valentin.."Sfantul"


Mentalitatea noastra educata vestic spre consumerism ne face sa adoptam cu mare fast si intr-un kitch caracteristic o "sarbatoare" aberanta si plina de substrat "robotic".

Poate vorbele lui Maiorescu prind iarasi viata..."forma fără fond nu numai că nu aduce nici un folos, dar este de-a dreptul stricăcioasă, fiindcă nimiceşte un mijloc puternic de cultură". Cultura in mod cert lipseste cu desavarsire din societatea actuala.

"Epoca de tranzitiune" cu insusi M.Eminescu a numit perioada anilor 1848-1866 se pare ca mai are o multitudine de continuari....ca un film prost. A "n"-a continuare a deculturalizarii a inceput in 1990 si nici in 2009 nu s-a terminat. O populatie care odata avea un minim de cultura si un minim de bun simt se pare ca a fost indobitocita prin mijloace cat se poate de vizibile: manele,tabloide,telenovele,televiziune si pentru a rezuma totul populatia tarii noastre a fost redusa din punct de vedere intelectual prin sugrumarea culturii si promovarea oamenilor lipsiti de educatie care au "reusit in viata".

"Zeificarea" banului a adus tocmai ce trebuia : Prostia. Un om needucat nu poate realiza ca este constant supus unor abuzuri decat in momentul in care abuzul este de natura fizica.

Daca am urmari "trendul" international am vedea ca nu suntem singurii in aceasta postura. In Marea Britanie sunt peste 5 milioane de analfabeti , In Spania peste 1 milion dar liderul absolut este tara care a dat tonul ...In Statele Unite ale Americii 14 % din cetateni nu stiu sa citeasca si 44% dintre americani nu au citit niciodata in viata lor o carte.


Revenind la Valentin ...ce este de spus?

Avem o zi pe an in care trebuie sa iubim? Sa fim mai veseli ? Sa ne luam iubita/iubitul de mana si sa colindam orasul in cautarea unui restaurant in care la lumina rosie a unei lumanari in forma de inima sa ne exprimam toate sentimentele pe care in timpul anului nu era cazul/nu puteam sau nu ar fi special daca le-am fi impartasit?

Trebuie sa facem cadouri? Bineinteles ca da! Trebuie sa cumparam ,sa consumam ca niste roboti ascultatori ce suntem.Trebuie sa reactionam ca soferul la girofar sau ca politistul la mita : DREPTI!

Acum comanda mass-media!!! Coboara-ti activitatea cerebrala spre zero , urmareste taraf tv 2 saptamani , asculta de Andreea Esca si nu uita sa iti faci abonament la Libertatea,Click si Can-Can si chiar tu poti fi unul dintre cei care ,cu mandrie in ochi si patriotism in suflet, se tin de mana in fata unui magazin plin de inimioare si ingeri burtosi cu aripile obosite care si-ar dori sa devina Robin-Hood.

Cu sincera speranta ca vor intelege ca suntem plicitisti de prost-gust, de marlanie , de nesimtire si de kitch noi cei cu un IQ peste 2 vom boicota aceasta pseudo-sarbatoare prin neprezentare.Cu cat mai multi cu atat mai bine pentru ca odata ce pricepem ca in momentul in care nu vor mai exista bizoni care cumpara perne in forma de inima si dejectii rosii inscriptionate "Te iubesc!"
atunci nu va mai exista nici sarbatoarea.

Stai si analizeaza situatia obiectiv!!!

10 comentarii:

nistea spunea...

ai dreptate. putem iubi in orice zi daca gasim pe cineva care sa ne fie prietena :)) pentru ca foarte putine fete sunt interesate de IQ si de cultura, inteligenta..etc. majoritatea prefera un burtos manelist cu un bmw seria 3 cel putin oricat de prost, libidinos si incult ar fi. societatea e bolnava iar cei care nu s-au imbolnavit odata cu ea sunt facuti nebuni, inadaptati..etc. speram ca masele consumatoare sa se trezeasca odata si sa isi aminteasca faptul ca avem si noi un valentines day (daca tot au nevoie de motive sa se afiseze cu iubitul/a prin restaurante) dar ne e rusine cu ce e romanesc..mai bine sa fim ca americanii ca ei sunt "trendul". cat timp cei care iti ureaza "sa nu poti dormi din cauza la euro" sunt acceptati, tolerati, lasati in stadiul in care sunt (din punct de vedere al inteligentei) si sunt promovati, nu ne vom trezi si vom ramane niste plagiatori.
Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Excelent articol!
De cant il urasc pe sfantul asta! Ca il cheama Valentin sau Dragobete, duca-se invartindu-se pe apa Sambetei!
Cei care sarbatoresc Sf Valentin numai au iluzia ca se iubesc! O data pe an e patetic! Iubirea adevarata e zilnica iar cel mai frumos cadou e sinceritatea!

Anonim spunea...

Care îţi este nemulţumirea totuşi legat de sărbătoarea asta? Ce te deranjează? Te deranjează ideea de "love is in the air"? Ai complexe? Daca nu esti in stare sa-ţi arăţi dragostea faţă de cel de lângă tine eşti un "ZERO" cu IQ cât vrei tu. Sau poate te simţi frustrat că eşti singur? Ia-ţi un câine, de preferabil de pluş, pentru că pe unu viu probabil l-ai arunca pe geam când ar vrea să-şi arate dragostea, gudurându-se pe lângă tine.

Skappaluda spunea...

Chiar m-ai facut sa rad :))) ...cred ca mi-ai ghicit trairile sufletesti ..mi-ai descoperit suferinta si frustrarea:))). Mai citeste odata ce am scris...gandeste...apoi mai citeste inca odata ...si apoi daca esti in stare realizeaza ca nu are nicio legatura cu ce ai zis!

P.S Nu m-a lezat catusi de putin comentariul tau ci chiar m-a binedispus..oamenii de care vorbesc in articol s-au revoltat :)))) esti ridicol/ridicola

Anonim spunea...

Prin acest articol ai prezentat cum nu se poate mai clar o situaţie de fapt... Exact aşa gândesc şi simt şi eu, dar nu aş fi ştiut s-o exprim la fel de bine. M-aş fi mulţumit să votez articolul, dacă nu ar fi fost intervenţia "anonimului". Acesta nu a făcut altceva decât să confirme cât adevăr e în spusele tale, în primul rând referitor la IQ. Nu e în stare să înţeleagă un lucru extrem de simplu: iubirea e un sentiment nobil care se exprimă în mod firesc, zi de zi, fără întrerupere, şi nu neapărat prin lucruri pe care arunci mai mulţi sau mai puţini bani. Poţi oferi un ghiocel din grădină şi acest gest să exprime o dragoste adevărată!
Chiar mă întrebam de ce mai au românii nevoie de această sărbătoare când la 1 Martie avem ceva similar. Ce să mai zic de oribila "Hallowine"... Cei ce au un nivel foarte scăzut de inteligenţă, în loc să vină cu argumente pentru a-şi susţine părerea, recurg la atac la persoană; atâta-i ajută mintea. Cei care au creier cât o pisică, nu înţeleg că toate astea sunt manevre ale celor ce trag sforile în această lume, a Guvernului Mondial din umbră, care se pregăteşte să iasă la lumina zilei. Aceşti sforari îi îndeamnă mieros pe oameni să se împrumute cât mai mult la bănci; din acel moment îşi pun singuri lanţurile la mâini şi la picioare. Poate că oamenii ar înţelege care e realitaea acestei lumi, dacă ar citi "Protocoalele sioniştilor"... ar vedea că tot ce se întâmplă, nu face decât să pună în practică, pas cu pas, acele protocoale. http://www.scribd.com/doc/7389146/Protocoalele-inelepilor-Sionului
Parcă dorm somnul de veci... însă trezirea va fi cumplită!
Cu stimă, Angela.

Ion de la Chiuiesti spunea...

http://iondelachiuiesti.blogspot.com/2009/02/fugiti-de-sarbatoarea-paganeasca.html

Anonim spunea...

Mă bucur că nu te-ai supărat de comentariu. Când am văzut chestia cu verificare cuvinte, aprobare...m-am gândit că nu o să-l publici.
Cât despre sărbătoare...etc., ar fi bine să se trezească, slabe şanse, poate o minune, dar...gusturile nu se discută. Să ne bucurăm că nu facem parte din aceea categorie.

Anonim spunea...

De cand ma stiu oamenii fac tot ce li se spune, ce li se dicteaza, ca asa este obiceiul...fara sa-si puna intrebarea cine inventeaza aceste obiceiuri, de unde vin si cui folosesc. Viata se desfasoara intre diversele "sarbatori" adevarate jaloane care fac zilele obisnuite sa para lisite de culoare si de valoare fiind doar o trecere spre. Si asa viata se transforma intr-o cursa nebuna spre diversele sarbatori de toate felurile reale sau false minimizand importanta clipei.

Anonim spunea...

"urmareste taraf tv 2 saptamani , asculta de Andreea Esca si nu uita sa iti faci abonament la Libertatea,Click si Can-Can si chiar tu poti fi unul dintre cei care ,cu mandrie in ochi si patriotism in suflet, se tin de mana in fata unui magazin plin de inimioare si ingeri burtosi cu aripile obosite care si-ar dori sa devina Robin-Hood." absolut superb :))

Anonim spunea...

Doamne cat ma bucur ca mai sint unii ca mine. Si gandeste-te, pe mine chiar ma cheama Valentin si toata prostimea ma ureaza (desi in calendarul Ortodox exista un Sfant asemanator la o alta data).
Ne-am prostit in asa hal ca importam toate rahaturile occidentale: sf valentin, halouin... ce mai urmeaza: sencsgivindei ?!??!!

V.

Miscarea de Rezistenta