marți, 18 august 2009

Metastaza


Gravate adanc in noi sunt frustrarile unei pseudo-noi generatii care parca aduna ce e mai prost din ceea ce a fost si pregateste un drum bombardat de greutati celei ce va sa vina.Lupta intre un mic numar de oameni pentru care unele valori nu sunt flexibile cu restul care din vina sau fara vina lor au ajuns sa dezguste pana la stadiul agresiv macina libertatea tineretii care ar trebui in cel mai rau caz sa fie traita intr-o liniste superioara etapelor ulterioare ce bat la usa si intra nepoftite si nedorite.

Nu putem noi sa le oprim..asa e menirea.Regrete acum regrete mai tarziu.Sa gasim minute de refugiu departe de ceea ce zi de zi te chinuie este deja un lux (odata accesibil) care nu ni-l mai putem permite.

Privind in jur vedem doar carcase lipsite de trairi profunde care din inertie isi duc traiul zilnic,si parca tot din inertie incearca sa ne aduca si pe noi langa ei, incearca sa ne explice poate prin atitudinea lor ca asta e calea...Nu te mai impotrivi..mai devreme sau mai tarziu tot aici ajungi si daca e ca tot printre noi sa salasluiesti atunci ce rost mai are sa stai de-a curmezisul?

Salut pe cei care mai lupta..pe cei care iesind din casa privesc toata experienta ca o incursiune in anormal. De la cel mai mic nivel pana in varfurile turnurilor de fildes un pic din noi exista, pentru ca cei care au reusit ceva cu adevarat remarcabil nu s-au complacut.Restul, cei pierduti pe drum au vazut si ei odata cum este sa vezi totul cu alti ochi.Sa te detasezi de lucrurile minore,sa nu dai importanta fleacurilor care rod din filonul moralitatii noastre.Cei care au privit prin televizor nu si-au tras sursa de energie de acolo, cei care au ajutat pe cineva fara sa se gandeasca ca cineva ii va ajuta si pe ei odata, cei care au suferit alaturi de cei dragi stiind ca atunci cand ei vor fi in suferinta vor suferi singuri, cei care au lasat barfa si au adoptat prietenia chiar si pentru cateva clipe, cei care au trait pentru a invata si nu pentru a fi invatati.

Toti cei enumerati si multi altii sunt niste celule sanatoase intr-o trup distrus.

Si acum respiram...uimiti,speriati,neincrezatori,impasibili sau in ce stare ne aflam ... pe toate le cunoastem...de la cele mai mici varste. Insa cand reapar toate par de fiecare data noi.Toate sunt la fel si in acelasi timp toate diferite. Poate din toate aceste stari trebuie sa invatam cate ceva...asta sa fie reactia noastra ca si oameni la ceva izvorat din noi de cele mai multe ori ca reactii la anumiti stimuli?

Privim din exterior ceva ce este in noi si care ne face umani asa cum privim din exterior o societate in care noi nu ne gasim locul.

De ce? Pentru ca nu ne reprezinta... niste lectii pe care nu le invatam niciodata.Societatea ne-a fost data pentru a putea intelege greselile.Tot , absolut tot ce este rau in jurul nostru exista tocmai pentru ca exista in noi.Defectele fiintei umane au fost atent studiate si doar prin exploatarea lor s-a ajuns asa cum s-a ajuns.Pentru ca asa cum nu exista foc fara aer asa nu poate exista barfa fara barfitori,manipulare fara manipulati,rautate fara oameni rai,cruzime fara oameni cruzi,ingnoranta fara ingoranti s.a.m.d.

Lupta o ducem din interior spre exterior si nu invers.

Sa stau acum si sa enumar tot ceea ce e defect nu as putea..nu as avea nici timp si poate ca nici nu stiu absolut tot ce e rau insa stiu un singur lucru...ca prin noi si cei ca noi se poate face un mare bine..poate nu vizibil acum insa cu siguranta nu asta conteaza.



thievery corporation-until the morning
Asculta mai multe audio Muzica

5 comentarii:

nistea spunea...

ma bucur ca ai revenit. acum cateva zile ma gandeam ca nu ai mai scris nimic si am crezut ca ai patit ceva.

cand e vorbade lupta..luptam chiar daca stim ca nu o sa reusim nimic sau chiar daca sansele noastre sunt foarte aproape de zero. dar luptam pentru ca nu ne lasam infranti si nu uitam de cateva puncte morale pe care am reusit sa le pastram, spre deosebire de altii.

costi spunea...

de acord cu nistea ,welcome back!
si eu ma gandeam ce sa intamplat cu miscarea de rezistenta:D

Unknown spunea...

ma bucur mult ca ai revenit.
Articolul este f bun.
speram sa postezi cat mai des.
:)

Florin Cosma spunea...

Ma bucura faptul ca ai revenit. Frumos si profund ce ai scris.

Oana spunea...

E ciudat cum o stare de rau ne facem sa scriem profund si intelept. Sunt intru totul de acord cu tine. Sa dea Domnul sa ne auzim mai cu bine. Te salut cu drag!

Miscarea de Rezistenta