luni, 23 noiembrie 2009

O poveste de la urna..



Dimineata cetoasa,un frig patrunzator si forfota mare.Dimineata alegerilor,dimineata sperantei pierdute undeva imediat dupa 1992. Lipsa totala de interes ,devenita aproape lege, a fost spulberata de ziua de ieri care a confirmat disperarea unei populatii salbaticite de anii post-comunisti.Cu o seara inainte discutiile pareau din ce in ce mai aprinse.In mijloacele de transport in comun opiniile calatorilor erau vociferate clar ,usor aprins chiar. Se simtea ceva subtil insa in acelasi timp destul de imperceptibil pentru majoritatea lumii.Era seara de dinaintea alegerilor cu numarul 5 , dupa iesirea de sub dictatura. Era ceva important pentru omul de rand .Era seara in care el  stia ca maine va conta ,era aceeasi zi insa cu un alt tip de iluzie.

Agitatie mare pe bani publici,jandarmi dispersati strategic,masini de politie,alegatori grabiti.Frigul nu a putut tine in casa foamea.Jurnalisti pozitionati stereotipic ca niste pioni pe o tabla de sah, exit-poll-isti stresati , stresand cu intrebarea care nu mai trebuie mentionata.Imaginea sa contureaza din ce in ce mai clar.. Furnicarul avea acum alta oranduire.Duminica s-a transformat intr-o zi care nu poate fi cuprinsa in calendar,eradicand linistea si totusi pastrand sentimentul special de final de ciclu saptamanal.Televiziunile aveau inca odata ce prezenta,ce critica si pentru a cata oara influenta?Lupta pentru "democratie" s-a mutat in cabina , baioneta transformandu-se in stampila.Himere....

Am incercat sa discut cu cateva persoane ce sa facem: mergem sau nu mergem? Ni-l anulam sau nu ne deplasam? Sunetul incertitudinii a fost spulberat de un "vecin" de palier care a venit cu propunerea proasta de a-l urmari in a vota cu Geoana! Reactiile au venit sub forma unor explicatii necesare : "L-au votat altii pentru noi in 1992"...conversatie incheiata. Bineinteles ,discutia ne-a fost expropriata...urmau dezbaterile plus/minus despre candidati.Obositor moment....Ce are Basescu?Ce are Antonescu? Ce are Oprescu?...au terminatiile corespuzatoare pentru a putea fi eligibili pentru pozitia de presedinte.In rest au multe lucruri in comun: stiu sa minta,nu dau doi bani pe ce promit,si sunt aserviti intereselor oculte.Punct.Geoana nici nu a putut intra in discutie din motive evidente de Iliescoza acuta cronica.Pana si la fata incepe sa ii semene....ce sa ii faci?...unii seamana cu parintii , altii cu bunica.

Dupa lungi ,interminabile, extenuante si terminandu-se in plictisitoare parlamentari am hotarat,..Ce rost are sa ni-l fure altii ? Hai sa ni-l anulam! Zis si plecat spre sectia speciala gazduita de cantina studenteasca.Camerele de supraveghere au fost primele care ne-au intampinat ,apoi un plictisit jandarm si continuand spre urne , o coada impresionanta de studenti.Cu cine or vota?Cine stie...?Noi stiam clar pentru ce am ajuns acolo.Am completat declaratii cum ca nu am mai votat in alta sectie( Culmea ar fi fost sa ma plimb prin oras pentru a-mi anula votul de care ori intampinam posibilitatea) apoi am primit buletinele de vot (presedinte , referendum) si am intrat in cabina.M-am transpus in 92,am simtit gustul amar al ignorantei,am vazut nume de persoane carora nu le pasa de tara,am scos pixul am scris http://mdzr.blogspot.com si m-am votat.



Prost este ca lumea nu a observat subtilitatea.Reducerea numarului parlamentarilor nu coincide cu parlamentul unicameral.Asta a fost schema si toti au reactionat asa cum se dorea.Cu ochii inchisi ne-am deschis usa dictaturii,cu ochii inchisi in timp ce UE are presedinte am spus ca nu putem evolua decat fortat si directionat.Ma doare cand vad atata nepasare si ignoranta insa cel mai mult doare neputinta unor persoane cu adevarat bine intentionate.

Ne vedem la turul 2!(sa alegem intre doua rele,ca de obicei)

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009112337193/In-lume/Avem-un-fel-de-presedinte-al-Europei.html

http://www.infowars.com/the-road-to-copenhagen-part-i-the-club-of-rome/

http://www.infowars.com/the-road-to-copenhagen-part-ii-rise-of-the-social-engineers/


http://www.infowars.com/the-road-to-copenhagen-part-iii-a-planetary-regime-in-the-making/

http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100017487/herman-van-rompuy-today-the-eu-tomorrow-the-world/

15 comentarii:

costi spunea...

fuck
si eu mi am luat plasa cu treaba asta cu unicameralu

danutza spunea...

sal
si eu am facut ceva asemanator, doar ca nu m-am gandit sa fac si poza. dar am scris pe buletinul de vot ca vreau referendum anticip. lor le pasa doar de ei...

danutza spunea...

ai mai intrat pe blogul meu,http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/ ?astept sa-mi mai dai sugestii, ca oricum , mai ajutat mult! toate cele bune si spor la scris, ca ai ce spune!

Unknown spunea...

Moartea unui presedinte
La 22 noiembrie 1963,presedintele J.F.Kennedy a fost asasinat.Desi unul dintre cele trei gloante i-a zburat jumatate din creier,acesta a supravietuit cca 30 minute.
Daca in 1963 acest lucru a fost apreciat ca o minune dumnezeiasca,astazi,datorita evolutiei stiintei,s-a ajuns ca un presedinte fara jumatate de creier sa poata supravietui chiar si doua saptamani.

Anonim spunea...

n-ai scris http://

Skappaluda spunea...

intr-adevar , esti un fin observator:)..nu am scris:) acum ar trebui sa modific postul?

Tya spunea...

suntem obisnuiti cu raul,nu?:D

Mircea Puscasu spunea...

ASCOR-Suceava
organizeaza conferinta

BIOETICA TEHNOLOGIEI INFORMATIONALE
- cipul controlului total -

sustinuta de
Pr.Prof.Dr. Mihai VALICA

joi, 26 noiembrie 2009, ora 18
sala de conferinte a
Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor

Skappaluda spunea...

din pacate da...

danutza spunea...

rectific, pt ca fost o scapare:
m-ai ajutat mult1 scz!
si apropo, suntem obisnuiti cu raul, dar nu trebuie sa-l acceptam. raul vine de la cel rau.

Skappaluda spunea...

NU trebuie sub nicio forma sa acceptam raul,insa fiind caliti in "foc" ar trebui sa rezistam mai mult.Lupta se duce pana la capat,chiar daca multi considera aceste lucruri "teoria conspiratiei" , "scenarita" si cate si mai cate.

originar spunea...

totusi nu inteleg de nu publici comentariile....am scris si eu unul...este vorba de cenzura cumva? sau poate nu a functionat netul? mira-m-as, caci am primit confirmare ca s-a trimis mesajul.

Skappaluda spunea...

Cred ca e vorba de o neintelegere.Eu am publicat tot timpul,absolut toate comentariile(de bine/de rau). As fi cel mai mare ipocrit daca as recurge la cenzura.Sunt tot timpul in favoarea "debate-urilor".

originar spunea...

in cazul asta imi cer scuze; e probabil sa nu se fi transmmis datorita conexiunii; postasem un comentariu in care am spus ca, desi la primul tur mi-am anulat votul, conform principiilor mele si asa cum am facut si la precedentele algeri, in turul doi ma voi duce sa il votez pe Base, (desi sunt sceptic ca mai are sanse), fiind uimit de forta extraordinara a tavalugului mediatic starnit din umbra de oculta financiara care conduce economic Romania ....parca s-a declansat o lupta totala de prostire si manipulare a votantilor prin cvasitotalitatea miloacelor mass-media, sunt puse la bataie orice mijloace, fara nici un scrupul, importanta e doar doborarea lui Base, pt a-si imparti prada, adica pe noi.
Ne asteapta vremuri triste.
De parca nu erau deja....

Marius Adrian Porojnicu spunea...

Du-te !

Gioana e un martzafoi :
Ne ofera" vanturi" noi
{S'o multime de nevoi ! }
Ne ofera ? Sau ne vrea,
Robi la rusi iar sa ne dea ?
Du-te Gioana pe pustii,
In Siberia-c'o sti - !
Ia-ti si soacra,Ia-ti si vantul,
Crinul ce a 'ncalcat cuvantul,
Te rugam sa iei din tara,
Bunicuta criminala,
O secera s'un ciocan,
{Ca nu-ti cerem nici un ban !}
Du-te si sa nu mai vii :
Du-te Gioana pe pustii !

Miscarea de Rezistenta