marți, 20 iulie 2010

Cum vine asta?....Francmasonii si ateii vor avea un summit la Bruxelles

Francmasonii si ateii vor participa, pe 15 octombrie, la un summit special la Bruxelles, in paralel cu discutiile anuale ale liderilor religiosi.

Dialogul cu liderii comunitatilor religioase din tarile membre se desfasoara in cadrul UE incepand din 2005, insa pana acum nu a avut loc nicio discutie cu francmasonii sau cu ateii, informeaza EUObserver.

Anul acesta, presiunile venite din partea Belgiei, care sustine organizatiile umanitare si bisericile, au facut ca si membrii acestor comunitati sa aiba un summit. Conform articolului 17 din Tratatul de la Lisabona, intalnirea cu liderii atei este obligatorie.

Se pare ca insa ca participarea francmasonilor ca grupuri "non-religioase" la aceste intalniri a uimit chiar si sustinatorii dialogului cu ateii.

"Cred ca este putin ciudat. Unele Loje sunt organizatii seculare, si sustin separarea Bisericii de stat, insa exista si mituri cum ar fi Marele Arhitect al Universului", a spus David Pollock, presedintele Federatiei Europene Umaniste.

Presedintele Comisiei Europene, presedintele Parlamentului European si presedintele Consiliului European, dar si cu doi comisari europeni s-au intalnit luni la Bruxelles cu 24 de episcopi, rabini, dar si lideri musulmani si ale comunitatilor hindi.

Pollock a adaugat ca, pe langa actiunile caritabile la care participa francmasonii, exista si ritualuri de initierecare presupun candidati legati la ochi, cu pantalonii rulati pe picior. "Astea sunt doar jocuri pentru baietei", a adaugat acesta.

Initial, se dorea ca niciun fel de organizatie sa aiba un drept special de a sustine un dialog cu oficialii Uniunii Europene, insa grupurile religioase au reusit sa se impuna.

"Am pierdut aceasta batalie, insa e bine macar ca suntem tratati in mod egal, la summit. As fi preferat sa fim acolo impreuna cu grupurile religioase, in loc sa fim pusi la un loc cu francmasonii", aspus Pollock.(ziare.com)

1 comentarii:

Antiignorantu spunea...

se pregatesc de macel ....

Miscarea de Rezistenta