duminică, 27 iulie 2008

Basescu: Romanii vor fi amprentati din 2009, indiferent de ce fac italienii


Introducerea pasapoartelor biometrice, care vor contine atat amprentele digitale, cat si imagini faciale ale posesorului, ii va obliga la amprentare pe toti romanii care au nevoie de pasaport pentru a parasi tara.

Noile pasapoarte, anuntate deja de doi ani, sunt una dintre principalele cerinte formulate de Statele Unite ale Americii pentru a permite romanilor - si nu numai - accesul pe teritoriul sau. Astfel, pasapoartele biometrice vor contine un cip, ce va stoca amprentele digitale si imagini faciale ale posesorilor, date ce pot fi citite cu ajutorul computerelor din vami.

Este bine că s-a deschis o dezbatere publică pe tema asta ocazionată de ceea ce mulţi presupun că face Guvernul italian, dar va trebui să citiţi legea. În orice caz, românii, de la 1 ianuarie, vor trebui să-şi pună amprenta pe paşaport", a afirmat presedintele Traian Basescu.
Una dintre cele mai mari probleme in ceea ce priveste noile pasapoarte este securitate datelor stocate, protejarea identitatii posesorului in contextul in care falsificarea actelor de identitate este una dintre cele mai dificile aspecte cu care se lupta autoritatile din toate tarile. Mai multi specialisti in securitate, citati de presa international, au afirmat ca pasapoartele biometrice ofera putina siguranta a identitatii, atacatorii avand nevoie de aproximativ patru ore pentru a decripta informatiile. Sistemul este vulnerabil in special in fata divulgarii codurilor de acces de catre persoane din cadrul institutiilor care emit actele, insa avansul tehnologiei pune sub semnul intrebarii orice sistem de criptare pe care l-ar putea adapta emitatorii.(frontnews.ro)



7 comentarii:

nistea spunea...

grav...zic sa emigram sau sa ne haiducim...peste cativa ani si buletinele o sa aiba cipuri (daca nu o sa se treaca direct la implantarea lor) .... cineva acolo sus paote a uitat de noi

Anonim spunea...

there is no GOD... live with it, deal with it..

profetia apocalipsei este scrisa doar ca oamenii sa o infaptuiasca crezand (pocaiti+evanghelisti) ca va venii Iisus pe un nor sa-i salveze...

bull-fucking shit... nu vine nimeni pentru noi, odata cipati asa vom ramane

Anonim spunea...

da, daca te vei cipa, asa vei ramane...

cei care inteleg gravitatea problemei ar trebui sa-i informeze si pe ceilalti, dar nu sa injure

sper ca lumea va deschide ochii si se va apuca de citi biblia...

credinta si iubirea pentru oameni e singura cale!!!

Anonim spunea...

Deci cu alte cuvinte Base este un mason=drac care este in rad cu restul sodomitilor (vezi in America, Anglia, etc..). Acesta va fi noul Babilon unde poponari si curvele si alte animale de genul asta vor avea pecetea satanei si in fund. Oare de ce oamenii buni trebuie sa sufere atat de mult pe acest pamant. Nu inteleg logica lui Dumnezeu asta plin de "dragoste". In fine... nu sunt masura sa il trag la raspundere pe Iisus. Daca EL a zis ca vom fi salvati, asa o fi. Doamne Ajuta-ne !

Anonim spunea...

singura solutie e sa nu accepti acum pasapoartele cu cip, si sa calatoresti cu buletinul, si dupa expirat, cu el asa expirat cum e.

Anonim spunea...

Parerea mea umila ca si religia pe care o avem, catolica, ortodoxa, etc, este o creatie a cuiva (sa zicem iezuitzi, dar cred ca mai este cineva si in spatel astora, de ex satana), la fel ca si masoneria. O tema mult draga acestora pare a fi rezultatul a luptei dintre doua doctrine aparent opuse (sinteza) unde la fel ca in Big Brother (se pare ca asta e chiar o carte avertisment care a scapat de ochii iscoditori a raului) sa cerem de buna voie si cu multa iubire ajutorul si salvarea lui. Numai ca in loc de Hristos Promisul vom avea surpriza sa constatam ca pe cer (prin proiectii holgrafice, cititi despre Blue Beam) sa fie altcineva si nu Iisus Iubitul, caruia din cate am inteles io i s-au furat invatamintele si biserica pe care a creat-o la nici 30 de ani de la plecare sa...

Mejix spunea...

There IS a god... doar ca societatea moderna incearca sa va faca sa credeti ca nu este, iar cativa mai ignoranti si naivi sunt slefuiti pe encefal cu succes.
Si daca intradevar toata teoria asta cu apocalipsa,masonii etc. este adevarata trebuie intradevar ca cineva sa faca ceva desi pare cam fara speranta...
Spunea cineva mai sus ca "Oare de ce oamenii buni trebuie sa sufere atat de mult pe acest pamant", ei bine daca esti intradevar credincios existenta ta materiala ar trebui sa insemne nimic pentru tine, si ar trebuie sa o folosesti pentru a riposta, in felul acesta punand mai mult pret pe existenta ta spirituala.

Miscarea de Rezistenta