sâmbătă, 3 ianuarie 2009

2009: Spera,actioneaza,schimba


Nu stiu sincer ce sa va intampla anul acesta si nu conteaza momentan lucrul acesta.Suntem cu totii invatati sa ne asteptam la premise sumbre: cresteri de preturi,somaj crescut,crestere economica insignifianta,razboaie,foamete....

Nu este normal! Nu tot ce e rau incepe din ianuarie si se termina in decembrie urmand apoi sa reinceapa in timp ce noi numaram invers de la 10 spre 0 , ne relaxam urandu-ne unul altuia La Multi Ani! Trimitandu-ne gandurile noastre bune si pline de speranta prin orice modalitate la indemana. Tot ce e rau incepe cu ajutorul nostru.Incepe prin faptul ca uitam sa spunem la final ca totul va fi bine.

Am fost si suntem de la inceputul civilizatiei permanent constransi si Speranta nu a murit pentru ca ea este singura sclipire din sufletele noastre care nu poate fi omorata.Desigur poate fi adusa pana in momentul in care stingerea sa este iminenta insa si atunci ceva o reaprinde.Speranta ne tine in viata,Speranta face pe unii oameni sa incerce sa ajute pe altii,sa isi doreasca ca fiecare dintre noi sa o duca mai bine ,sa ne ajutam pentru ca suntem impreuna impotriva unui dusman invizibil.Impreuna nu putem fi distrusi pentru ca impreuna suntem unul singur iar acel dusman nu va putea niciodata sa distruga o unitate pentru ca Speranta,Iubirea si Ajutorul Omenesc este mai presus de orice mijloc de manipulare.

Nu mai sta in letargia clasica si actioneaza.Actioneaza la nivelul perceptiei tale.Actioneaza incercand sa iti convingi apropiatii ca am uitat ceea ce cu adevarat conteaza.Am uitat ca noi cei multi suntem cei care conteaza pentru ca fara noi restul nu poate exista dar noi putem exista fara sistemul creat de ei.

Iarta! Incepe prin a ierta,prin a-ti curata rautatea .Pentru ca ea nu s-a nascut odata cu tine ci a fost indusa artificial din exterior.Priveste in JUR! Esti bucuros de ceea ce vezi?
Priveste mai departe de luminite si stralucire si observa tristetea si golul sufletesc.

Fii tu schimbarea care o vrei de la lume! Urmeaza-ti visul...stai o clipa si gandeste-te.Nimeni si nimic nu iti poate fura bucuria pentru ca ea face parte din tine.Cand mic copil fiind radeai cu toata fiinta mai tii minte? Poate ca atunci ai fost ultima data om...acum doar o simpla ramasita a unui organism odata sanatos.


Fii mai bun,Ajuta,Spera si Schimba. Nu conteaza ca e 2009 , nu conteaza nimic decat ca asta sta in puterea ta.

Un an nou mai bun! LA MULTI ANI!



7 comentarii:

Anonim spunea...

Mulţumim pentru optimismul transmis cu atâta căldură! Ai dreptate: nu e bine să ne plângem nefăcând nimic, trebuie să acţionăm începând, cum bine spuneai, prin "a ierta"... Fiecare dintre noi trebuie să-şi dorească să fie schimbarea pe care o dorim şi să acţioneze în consecinţă. Eram îngrijorată constatând ignoranţa oamenilor: 90% nu ştiu ce se întâmplă în lume; totuşi, în ultimul timp, parcă tot mai mulţi oameni "se trezesc"... toţi ar trebui să facem cunoscute site-uri cum este şi acesta, pentru că astfel vor cunoaşte tot mai mulţi realitatea şi vor înţelege că prin solidaritate putem învinge. Puterea gândului este cunoscută astăzi de tot mai mulţi oameni, de aceea cred că ai dreptate: dacă toţi vom gândi pozitiv, ne vom face un mare serviciu! Ce să mai spunem de IUBIREA pe care ne-a învăţat Hristos s-o trăim! Fie ca anul 2009 să aducă numai bucurii! LA MULŢI ANI! Cu cele mai frumoase gânduri, Angela Manea.

nistea spunea...

la multi ani! totusi poate a venit timpul maturitatii sociale si cand zic asta ma refer la principiile pe care le-ai enuntat tu aici si pe care le-am scris si eu in comentariul post-ului "rusinea de a uita". trebuie sa ii ajutam pe toti sa uitam de egoism si alte defecte morale care ne fac bine doar noua si celorlalti nu.daca un prieten te tradeaza, spunei unde a gresit si deschide-i ochii (chiar daca e greu), vorbeste cu el, acesta este cel mai simplu lucru care se poate face dorind sa ajuti si sa ierti. un an nou bun si sper ca pe zi ce trece blogul sa devina inutil pentru ca ne vom trezi si ne vom reaminti valorile care ne fac oameni.

Anonim spunea...

Deci ai inteles ca lupta cu baietii rai este una interioara si ca trebuie sa lucram asupra defectelor psihice si spirituale. Puterea lor pleaca din ignoranta si viciile noastre. Daca scapam de astea ei alta arma nu mai au. Un om spiritual nu haleste muzica pe care o vor ei, emisiunile pe care le vor ei, filmele pe care le vor ei, alimentele pe care vor ei etc. deci nu poate fi controlat. Adevarata libertate e cea interioara.

La Multi Ani!! Un ocultist si un prieten virtual...

nistea spunea...

http://www.youshare.com/Guest/764d3c3e5e315451.pdf.html am uploadat cartealui radu cinamar , viitorul cu cap de mort. daca cumva nu o puteti downloada de aici atunci sigur o sa puteti de pe site-ul www.scribd.com de unde am downloadato si eu. cartea chiar merita citita.

Anonim spunea...

Mi-a luat ceva timp sa inteleg si eu asta, inca nu sunt lamurit complet cum o sa o fac, dar voi gasi o cale si o voi face ! Sa fie un an al iertarii si al schimbarii interioare, in rest ei nu au ce sa ne faca ! Sunt sigur ca se vor schimba toti pana la urma. Putere frate !!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Sigur ca fiecare din noi vrem sa fim mai buni, mai aproape de perfectiune, mai fara de pacat. Daca nu vom putea, macar sa incercam. Un mare preot ortodox spunea la slujba de craciun ca daca noi vom face macar un pas catre Dumnezeu, el va face 1000 de pasi spre noi. Si are dreptate. Dar sa facem pasul. La Multi Ani tuturor!

Anonim spunea...

suntem niste lasi. suntem morti desi inca inima ne bate si inca mai respiram cat mai putem. dar nu suntem vii. suntem morti si acceptam statutul si rolul de mort. nu vrem sa fim vii. vii spiritual. nu. noi vrem si ne place sa tram morti. de ce?
de ce nu iesim cu totii in strada? de ce? pentru ca ce? pentru ca ne frica ca ne vor "omori"??? suntem deja morti. nu au ce omori. haideti sa ne organizam si sa iesim cu totii in strada. sa cerem sa fim lasati in pace. nu evem nevoie de politicieni, nu avem nevoie de politie, sri, si altele. nu avem de nimeni care sa ne conduca. nu avem nevoie de legi legi pe care doar noi suntem constransi sa le respectam pentru ca ei nu au nici o lege. si daca trag in noi SA TRAGA. o5ricum suntem niste morti. nu au ce omori. suntem la fel.

Miscarea de Rezistenta