duminică, 1 martie 2009

Anti-Romania...


Nu cred ca exista om in aceasta tara care sa nu fi auzit macar odata ceva negativ spus despre romani sau Romania.Nu cred ca exista om in aceasta tara care sa nu fi spus nimic de rau despre romani sau Romania. Nu cred ca este normal ce se intampla!

Cei care au prins vremurile ceausiste(sau au auzit macar) pot observa poate cum perspectiva din care se prezenta "realitatea" era diametral opusa fata de cea actuala.De la propaganda stanjenitoare care se ducea atunci , despre care inclin sa cred ca o buna partea din oameni nu o "inghiteau", s-a trecut la denigrarea aproape fortata si excesiv promovata a tuturor lucrurilor ce tin de noi ca neam sau de tara noastra.

Fara accese de nationalism vreau doar sa pun intrebarea : Oare cel mai exploatat drept al democratiei este cel de ati critica tara? Acolo unde e cazul este binevenit insa nu ne-am cam obinuit in a da vina si a nu ne asuma responsabilitatea?

Solutiile sunt greu de gasit si de aceea mai usor este doar sa gasesti "buba".Acolo s-a terminat procesul gandirii? Nu ti-ai facut datoria doar prin a semnala neregula ci asta te obliga moral sa cauti si solutia! Nu conteaza ca nu o vei gasi sau la ceea ce vei ajunge va fi optim pentru acea situatie insa daca ai merge cu un pas mai in fata decat esti obisnuit sa o faci va fi un progres sensibil pentru tine ca persoana si pentru cei de langa tine care poate vor aplica acest nou "obicei".

Invocarea scuzelor de tot genul nu duce la altceva decat la plafonare!

Alarmant este gradul de naivitate a celor care scriu in publicatii citite de catre numeroase persoane. Un exemplu ar fi acesta.
Finalul este absolut dezastruos:
"Sa tina Binele sau Raul suprem de un cod de identificare? Sau in Romania chiar si asta se poate?"

Sa tina de naivitate? Sa tina de faptul ca se aduna o tona de incompetenti si fac un site de stiri? Sau in Romania ai dreptul sa fii prost si sa dai vina pe altul?

Astfel de exemple pot curge la nesfarsit insa important e mesajul.

Incearca! Incearca sa gandesti mai mult! Incearca sa te documentezi mai mult! Incearca sa iti schimbi stilul de viata(daca esti nemultumit)! Incearca sa ajuti! Incearca... nu trebuie sa reusesti din prima .


P.S. Nu uitati de siteul la care v-am invitat sa contribuiti: Reprezint Romania si nici de Forum in care putem discuta pe mai multe domenii.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ce s-a intamplat cu tinerii care au facut astazi "urari! lui ilici?Stiti ca sambata 07.03.2009 va avea loc o noua manifestatie anticip?Daca nu,vezi:http://www.refuzimplant.blogspot.com/ Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Si DATI MAI DEPARTE!

Anonim spunea...

Abia acum ţi-am descoperit blogul şi mă bucur. Pentru opiniile ce le exprimi.
După ce voi citi mai mult, revin!

Anonim spunea...

Nu revolutia este solutia. Asteptati pana in decembrie. am sa scriu mai mult incpand cu decembrie. Nu fiti fara speranta romani!!! 150 de romani plecati in afara tarii pregatesc in anonimat ceva spectaculos. Vom avea nevoie de sustinere din partea poporului ROMAN!!!Absolut toate televiziunile va pun in situatia dezbinarii, iar in decembrie ne asteptam la rafale de ,,gloante” din partea lor. Suntem anonimi, o societate anomima fondata acum 2 ani. Suntem siguri ca vom schimba fata Romaniei, chiar si cu pretul vietii noastre. SPUNETI NU INDIFERENTEI, SPUNETI NU VIOLENTEI, SPUNETI DA INTELIGENTEI ROMANULUI!!! LUCIAN

Miscarea de Rezistenta