sâmbătă, 7 martie 2009

Transumanism


Cum ar fi sa iti poti alege culoarea ochilor copilului tau, culoarea pielii ,a parului sau inaltimea lui?

Acest lucru este deja posibil intr-o clinica din California care in schimbul a 18,000 de dolari iti poate facilita aceste lucruri.

Ti-ai dori o fata Barbie? Nicio problema comanda-ti o "caucaziana" inalta cu ochii verzi si clinca "Fertility" va face restul pentru tine.

Cei de acolo numesc aceasta tehnologie "Medicina Cosmetica" si se bazeaza pe un procedeu numit "pre-implantation genetic diagnosis" care a fost folosit de doctori in ultimii ani pentru a depista boli potential mortale in embrioni.Tehnologia a avansat atat de tare incat doctorii pot observa sute de caracteristici ale viitorului om din stadiul de embrion. Clinica estimeaza ca primul "om cosmetizat" se va naste anul viitor.

Transumanismul este un termen cu care din pacate ne vom familiariza in urmatorii ani.Un articol de specialitate a aparut anul trecut sub numele "Genetically modified humans: Here and more coming soon " si in el se precizeaza ca o echipa de cercetatori din Anglia experimenteaza crearea unui embrion din 3 pariniti(!?!?!).

Cred ca de acum s-a observat clar cum sunt introduse aceste noi tehnologii...

Mai rau este ca toata treaba duhneste ca Al Treilea Reich, (1933- ???).... poate aceasta idee ar fi mai greu de inghitit dar in cartile de istorie ar trebui sa se precizeze ca nimic nu s-a prabusit ci a devenit mai greu vizibil.

!?!?!



sau am putea observa ....simbolismul (?)

8 comentarii:

Anonim spunea...

Dezvoltarea tehnologiei nu este deloc un lucru rau, dupa parerea mea. Problema este modul in care folosesti aceasta tehnologie. De exemplu multe tehnologi au ramas necunoscute zeci de ani omenirii intregi pentru ca erau secrete de stat pentru utilizarea lor in domeniul militar.
Eu cred ca tehnologia trebuie dezvoltata oricat de mult, calculatoarelor sa li se dea constient, modificarea genomului copiilor nostrii sa fie posibil si astfel sa se poata indeparta blile genetice inainte de nastere...samd

Ceea ce ar trebui sa ne intereseze si sa ne revolta este modul in care aceste tehnologii sunt folosite in detrimentul nostru, nimeni nu vrea sa fie nedreptatit datorita inferioritatii lui in fata unui astfel de om modificat genetic, guvernele vor sa ne chipeze in loc sa se ingrijasca de ingrijirea medicala precara si de educatia acordata copiilor, asta mai ales in tara noastra, de faptul ca suntem interceptati cand noi devenim din ce in ce mai saraci

si pentru asta cred ca este necesara iesirea noastra in strada din nou !!!!

nistea spunea...

nu poti iesi singur in strada. iti trebuie suport si nu prea il poti obtine pentru ca sunt organizatii si grupuri care au propriile interese.

Florin Cosma spunea...

Ideea unui om perfect nu este noua. Dorinta omului de a se asemui lui Dumnezeu in toate privintele este foarte puternica. Din studiile mele asupra Coranului am observat ca in acesta se pune un mare accent asupra obligatiei omului de a se dezvlota atat tehnologic cat si spiritual, de a deveni la randul sau un Dumnezeu, intr-o mica opozitie cu doctrina crestina care ne induce ideea ca suntem niste bieti copii neajutorati... asta la suprafata mai mult, in adanc si crestinismul militeaza pentru acelasi progres. Personal sunt un mare sustinator al dezvoltarilor tehnologice, insa apar unele probleme. Trebuie sa fie un echilibru, poate a venit momentul sa renuntam la bani in favoarea cardurilor, dar ar trebui sa vina momentul sa renuntam si la televiziunea de proasta calitate si reclamele subliminale. Intelegeti ce spun? Coranul spune cel mai clar dintre toate religiile Abrahamice ca pe masura ce omul isi asuma noi puteri trebuie sa-si asume si responsabilitatile. Asta tine de o maturizare a rasei. Atata timp cat aceste imbunatatiri genetice sunt facute in scopul unei dezvoltari pasnice a rasei eu as fi de acord, numai ca in momentele astea tulburi democratia este numai o fatada iar vocea binelui din ce in ce mai difuza.

gabi m. spunea...

Vezi si AICI: http://turnerradionetwork.blogspot.com/2009/04/prepare-to-die-its-planned-and-has-begun si apoi AICI: http://cryptogon.com/?p=2957

andreiraduM spunea...

hei, omule, unde ai disparut?!
Da un semn sa stim ca esti bine.

andreiraduM spunea...

te asteptam!

Anonim spunea...

SOLUTIA ESTE O PETITIE PENTRU ABOLIREA INTREGII CLASE POLITICE. NU AVEM NEVOIE DE EI. AVEM NEVOIE DE OAMENI CAPABILI SA FACA PROIECTE PENTRU ATRAGEREA FONDURILOR EUROPENE SI DE MANAGERI CARE SA GESTIONEZE BINE BANII PUBLICI. POLITICIENII AU FURAT BANII PUBLICI. POLITICIENII NU AU FACUT NICI UN PROIECT FINANTAT DIN BANI EUROPENI. NU AM NEVOIE DE EI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Cine vrea sa ramana in evul mediu cu gandirea n-are de cat sa faca asta. Sa nu traga insa dupa ei si pe altii.
De cand omul a pus haine pe el si a inceput sa foloseasca unelte si focul, am devenit ca specie profund orientati catre tehnologie.

Pacemaker-ul exista din anii 60`. Este daca vreti exemplu de melanj om tehnologie. Se fac transplanturi de organe de la porc la om cu succes si credeti-ma ca multzi oameni credinciosi apeleaza la ele si este foarte normal.

Catzi preotzi in ziua de azi isi plimba curul in masini si au instalate boxe unde tin slujbe sau iau medicamente cere le extind viata?

Daca Dumnezeu a vrut ca omul sa moara de "moarte naturala" atunci lasati fratilor operatiile, propun ca lumea sa moara de o amarata de apendicita. V-ar place asta?

Transumanisum e un lucru f bun si cat timp exista foci de astea paranoico-tehnofobe, o sa ramanem frumos in evu` mediu alaturi de niste preotzi care behaie ca niste capre dupa niste texte imbecile modificate si remodificate de nspe generati de calugari si preoti dupa bunul lor plac.

http://transumanism.wordpress.com/2010/03/13/manifest/

Pentru cei care vor sa se documenteze pe tema asta si sa nu ramane niste curci paranoice fricoase in apartamentele radiate de SRi ascultand Trinitas TV.

Miscarea de Rezistenta