miercuri, 30 septembrie 2009

Starea Natiunii.Scrisoare catre Presedinte.

Stimate Domnule Presedinte,

Aceste randuri va sunt scrise de un student profund dezamagit de starea in care se afla natiunea noastra.Tin de la inceput sa precizez ca nu fac parte din niciun partid politic, nu sunt simpatizat al vreunei grupari politice si nu am in spate nicio sustinere mai mult sau mai putin dubioasa.Va scriu dintr-o nevoie stringenta de a semnala ceea ce de ani de zile se intampla sistematizat si progresiv in tara noastra.Lucrurile pe care le voi reliefa nu sunt noi insa fata de ele nu s-a luat absolut nicio atitudine.Acum, cand finalul mandatului dumneavoastra se apropie cred ca este de bun augur sa faceti  cunoscut cetatenilor tarii ceea ce se petrece in spatele ecranelor televizorului, in spatele ziarelor si ale radiourilor. ..mai pe scurt in spatele mediilor care formeaza imaginea realitatii pentru acesti oameni nestiutori.

Dupa mascarada din decembrie 89 lucrurile au fost cat se poate de neclare si poate ca Silviu Brucan a spus bine ca ne vor trebui 20 de ani ca sa ne desteptam.In decembrie anul acesta se implinesc cei 20 de ani profetiti de aceasta persoana care putea fi suspectata de orice ( si pe buna dreptate) numai de prostie nu.Nu ne-am trezit din letargia postcomunista indeajuns de mult si de aceea apelez sincer la dumneavoastra pentru a ajuta romanii sa faca acest pas.In aceeasi masura stiu ca aceste vorbe vor ramane necitite si in cazul in care ele vor fi parcurse de ochii fugitivi ai sitelor informationale ,care triaza fara niciun dubiu informatia ce ajunge la dumneavoastra, acest mail nu va trece "testul" ,de aceea mi-am permis sa-l trimit  redactiilor de ziare,tuturor oamenilor care cred ca sunt interesati  si il voi publica si pe internet pentru ca trebuie sa se stie ca mai exista si intentii bune printre romani.Iar in cazul "stiintifico-fantastic" in care a-ti citi ceea ce eu am scris , cred , la fel de sustinut ca nu veti lua nicio atitudine pentru ca in drumul spre varful puterii multe "cicatrici" raman , menite sa aduca "calatorului" aminte cine e si cum sta treaba de fapt.Inchei aceasta paranteza prin a-mi motiva demersul din pur respect  fata de oamenii care au murit pentru o cauza nobila in care au crezut,celor caror le-au fost distruse vietile pentru ca au vorbit prea mult, inestimabilelor valori pe care aceasta tara le-a oferit spatiul in care au trait, oamenilor care isi duc traiul de pe o zi pe alta, tinerilor care mai au o speranta in sansa lor de a reusi si tuturor celor care atunci cand citesc istoria tarii noastre ii strabate un fior launtric care confirma originea noastra nobila.

Fara a da dovada de un fals patriotism tin sa intru direct in miezul problemei.Generatie dupa generatie vedem cum tinerii care termina ciclul educational fie mediu fie superior devin din ce in ce mai degradati moral ,fara  principii stabile si debusolati.Sute de mii de cetateni sunt gata sa paraseasca tara singurul lucru care ii impiedica fiind doar lipsa biletului si poate mai grav este faptul ca odata ajunsi la destinatie nu doresc sa se mai intoarca acasa, mediul gasit acolo , care poate fi cu usurinta creat si la noi, se dovedeste a fi mult mai primitor si mai ofertant pentru nevoile lor.Din punct de vedere economic , pe termen scurt, aceasta stare de fapt este multumitoare pentru administratii atat timp cat capital strain intra in tara insa pe termen lung continuitatea acestei stari va duce la colaps.In acelasi timp sunt pe deplin constient ca in aceasta epoca a globalizarii deznationalizarea este un lucru foarte dorit ,insa moralmente este strict interzis sa nu interveniti.Lipsa locurilor de munca,lipsa de respect cu care sunt tratate persoanele, lipsa posibilitatilor materiale si multe alte lipsuri determina starea deteriorata in care se afla in acest moment natiunea noastra.

Sistemul educational a devenit ceva de care sa iti fie rusine.Statutul de student nu mai valoreaza nici o ceapa degerata in anul 2009 cand oricine poate fi unul(fara sa intrebe unul) indiferent de capacitatea intelectuala sau rezultatele scolare precedente.Relatia odata existenta : profesor(mentor)-elev/student(discipol) a disparut in majoritatea mediilor educationale cu toate ca marile valori pe care le-a avut aceasta tara au promovat intens aceasta legatura prin exemplul propriu.Decaderea treptata a dus la ruinarea morala si intelectuala a tinerilor care intra neinitiati intr-o lume prea putin inteleasa de cei care i-au scolit.As sugera pe aceasta cale infiintarea unei institutii pentru sprijinul initiativei tineretului, subliniind ca ar trebui sa fie un "stabiliment" total apolitic condus de tineri pentru tineri.Viitorul sta in mainile noastre insa multi dintre noi vom fi la fel ca si cei de acum ,in loc sa progresam prin oamenii scoliti in democratie.Trag un semnal de alarma pentru ca timpul trece chiar daca cel mai batran "democrat" implineste 19 ani in decembrie.Trebuie si este absolut necesar sa schimbam ceva acum.

Clasa politica produce dezgustul in 90% din cazuri.Intens mediatizatele certuri, nereguli,devalizari,santaje au facut ca politica sa adopte sinonimul de abjectie. In orice contract semnat cu state sau institutii supra-statale suntem, ca parte contractuala (chiar daca acea parte contractuala reprezinta Tara ) ,defavorizati,batjocoriti si asta se intampla si din cauza personalului care ne reprezinta interesele.Cariati moral ,acele persoane, accepta comisioanele "obeze" chiar daca aduc prejudicii grave cetatenilor tarii.Dupa mine aceste fapte tin de siguranta Nationala  si intra in categoria Tradare. Nu am stiut din 90 si pana acum sa profitam de pozitia noastra geo-strategica care ne-ar fi conferit posibilitatea de a spune nu  propunerilor neprofitabile.

S-au infiintat diferite structuri de intimidare care si-au dovedit ineficienta insa persistati in greseli de parca noi cetatenii am fi amenintarea si nu clasa politica care prin modul sau de organizare si de actiune a reusit sa isi extinda tentaculele in toate ariile ( odata independente) si ,pe buna dreptate, s-ar fi putut cataloga ca organizatie ilicita si neconstitutionala (ca sa nu spun terorista).Cred ca odata ajuns politician esti obligat sa reprezinti interesele tuturor cetatenilor nu doar a familiei din care faci parte .

De cand am intrat in uniunea europeana nu suntem nici mai instariti,nici mai fericiti,nici mai destepti nici mai bine priviti.Intregrarea nu s-a facut din dorinta oamenilor ci,la fel ca si cu nato , la presiuni externe.Nu sustin izolarea insa sper nici sa nu fim absorbiti si transformati intr-o regiune a viitorului stat european.(tin sa fac o precizare, am scris uniunea europeana si nato cu litere mici din lipsa de respect pentru ceea ce reprezinta si tin sa va asigur ca nu imi joaca feste nici limba romana nici tastatura).

Cand ajungi in pozitii care iti permit sa privesti o mare masa de oameni de undeva de "sus" uiti totusi ca multimea de ridica si tot multimea te coboara(mitul alegerilor libere) dar cand un milion de oameni cer referendum eu sincer m-as gandi de doua ori inainte sa ignor cererea , nu din alte motive decat electorale.Personal consider ca un presedinte de tara ar trebui sa fie un model pentru cetateni prin felul sau de a fi,prin patriotismul de care da dovada,prin apararea intereselor tarii,prin moralitatea inatacabila pe care ar trebui sa o aiba si prin oamenii de care este inconjurat.Dvs. Domnule Presedinte ne-ati cam ramas dator la multe capitole si doar printr-o luare ferma de atitudine fata de gravele nereguli care se petrec sub ochii mai mult sau mai putin avizati ai oamenilor v-ati mai putea reabilita in fata noastra. Mi-ar trebui ani pentru a va semnala tot ceea ce este in neregula si consider ca este de ajuns acum.Sper sincer ca aceasta scrisoare sa nu fie valabila si peste 5 ani indiferent cine ar fi in fruntea tarii.

Cu respect,
Un student al carui nume il stiu deja serviciile.


P.S Ne-am saturat de americani sunt la fel de rai ca rusii .Oare am incercat si noi vreodata sa fim independenti in decizii?

http://mdzr.blogspot.com

18 comentarii:

Eufrosin spunea...

Splendid, sincer, la obiect - felicitari!

aura spunea...

felicitari

am adaugat acest link pe blogul meu. daca imi permiti, as vrea sa folosec textul...

http://brailanews.blogspot.com/

Skappaluda spunea...

Multumesc mult pentru felicitari.
Textul poate fi folosit de oricine doreste.(daca puneti un link spre articolul original nu pot decat sa va multumesc)

Anonim spunea...

Boreas, felicitari ai pus punctul pe I!

Anonim spunea...

...mare atentie la semnele de punctuatie d.le student! In rest cele semnalate ...REALITATE... din pacate fara iesire...!

Anonim spunea...

Sa trimitem cu totii mesaje presedintelui. Detalii aici:

http://apologeticum.wordpress.com/2009/09/30/semnaturile-anti-cip-sunt-la-presedinte-sa-scriem-cu-totii-presedintelui

danutza spunea...

f bine zis!!! este o descriere f realista a situatiei actuale. din pacate, dl basescu nu cred ca o va citi, pt ca interesul lui si a grupului de interese din care face parte nu converge spre binele tarii, ci spre binele unora...
sa criem cat mai multi presedintelui. eu am facut-o deja si am postat apelul acesta si pe blog: http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/ se pare ca le-a placut ideea si celor de la apologeticum...oricum, trebuie facute niste presiuni, altfel demersul pt referendum va fi doar o incercare timida de a schimba ceva!

Anonim spunea...

http://sfinx777.wordpress.com/2009/10/02/facaturile-mitomanilor-pedelachei-romania-in-haos/

spartacus spunea...

acesti ne-oameni ne-au furat vietile, libertatea si demnitatea, ne-au umilit si batjocurit.
avem nevoie de o REVOLUTIE, in adevaratul sens al cuvantului.

Anonim spunea...

ASA ESTE CAND ASTEPTI DE LA ALTII....ACEI "ALTII" ISI FAC BINE-MERCY TREABA PENTRU EI....PE CAND TU RAMAI CU ASTEPTAREA!NU MAI ASTEPTA!

vasco/ Italia spunea...

...o scrisoare cu mult bunsimt, insa prea blinda.
Nu-ti fa griji, ca numai pentru atit SRI-ul nu si-ar bate capul cu tine.
Subscriu la acest articol si asteptam altele mai incisive...
Bafta!!! Vasco

Anonim spunea...

Pierdere de vreme sa te adresezi presedintelui sau oricarui politician. Fa politica daca ai ceva de spus! Nu retorica! Fa partid. Adunati-va voi cei tineri si inimosi care nu aveti nimic de pierdut. De asteptat si de vorbarit despre cauze si idealuri poate oricine. Cand oare o sa inteleaga tinerii ca nu-i asculta nimeni si ca nu le da nimeni nimic pe degeaba. Cand vor invata sa nu mai cerseasca atentia si mila? Cand vor reusi sa depaseasca educatia de servilism in care au fost crescuti? A cata generatie de acum incolo? Cat vom mai rezista ca natie astfel fiind?

Anonim spunea...

pentru asta am doar o melodie" cedry2k(zilele fericirii" si ar trebui sa gandim si noi tot asa...defapt o parte gandim...si e bine ca suntem din ce in ce mai multi.va salut cu pace si respect

Codrin spunea...

Baiatu', Ce inseamna natiune? Este un termen abstract, spune-mi si mie cat iti pasa tie de cel de langa tine? Iti spun eu cat! 0 (zero) Nu exista natiune, exista doar indivizi. Nu natiunea o duce naspa, tu o duci naspa, la fel ca si multi altii de langa tine. In fine, pentru un blog, este frumos ce ai scris, dar incearca sa-ti deschizi al treilea ochi si ai sa intelegi ca fiecare este pe cont propriu, vrand nevrand! Have fun :) Ciao
P.S. Pentru polemici codirn1984

Anonim spunea...

Frate, ai grija...tu stii cel mai bine ce ai de facut...da' nu te razboi cu ei daca nu esti gata, daca nu esti pregatit...am crezut ca o iei un pic razna...scuze,astia-ti pot face mult rau....eu stiu,am vazut...cineva care te cunoaste..:)

Anonim spunea...

..aaa, uitasem, sa-ti las si eu o melodie :
http://www.youtube.com/watch?v=RNwFBsv0UuU&feature=related

;) pace si multa dragoste, ai grija de tine!

Anonim spunea...

frate suntem in 2009 dupa Hristos, da-o in mortii iei de natiune, iti faci nervi degeaba, noi nu contam cu nimik pentru clasa politica si conducatori, suntem pionii dupa tabla de sah... indreaptat-ti toata atentia catre interiorul fiintei tale, nu ai cum sa te opui cu nimik , traiesti`ti viata, descopera fericirea interioara, si lasa dezgustul pentru exterior... „Ca sa fie pace in lume, trebuie ca popoarele sa traiasca in pace. Pentru ca popoarele sa traiasca in pace, orasele nu trebuie sa se ridice impotriva altora. Pentru a fi pace in orase, vecinii trebuie sa se inteleaga. Ca sa fie pace intre vecini, trebuie ca armonia sa domneasca in familie. Ca sa fie pace in casa, trebuie s-o gasesti in propria inima.”

Tim Ronin spunea...

Felicitari pentru curaj si initiativa.
Ronin

Miscarea de Rezistenta