miercuri, 3 martie 2010

Se intampla...


Se intampla uneori ca nimic sa nu mai aiba logica.Legi universale enuntate,inventate sau obtinute prin cai ascunse mintilor incastrate in iluzia realitatii palesc in fata unor abominatii monstruoase pe care rasa umana trebuie sa le suporte.Idei pierdute in negura timpului raman ratacite creierelor unidirectional setatate sa priveasca linia/cercul sau hazardul geometric folosit pentru a descrie atemporalitatea totului si pentru a maximiza filozofia nimicului.Unii au contemplat Alephul,altii s-au chinut sa atinga zenitul, in timp ce restul s-au multumit post-liceal agricol cooperativizat intr-o doctrina pseudo-marxista cu influente astrologice ...cautand focare geopatogene pentru a distruge spiritul libertatii prin murdaria griului perpetuu ,secretizat de politii inventate din frici,frustrari conducand trenul fatalitatii finale.Ambiguizarea, apoi dezambiguizarea unei mici subdiviziuni neinsemnate din ceea ce a fost odata vadit incetosat ...un proces logic ,oarecum, in momentul in care iti doresti o masa de carne inerta care actioneaza dupa cum masa imediat superioara de carne dicteaza , la randul ei dirijata de punctul imediat superior ...o societate etajata piramidal,varful fiind plasat peste puterea binoclului uman.

Se intampla odata,mai precis acum 80 de ani...se intampla ceea ce dupa toata logica nestiutoare a omului bine-intentionat nu ar fi trebuit sa se intample.S-a intamplat atunci sau pe parcurs?Acest raspuns da batai de cap multor oameni.Omul se naste rau sau devine? Se poate naste un om rau? Plecand din capatul intervalului ,plecand de la magic si strabatand infinitatea pana in capatul celalalt,la borna stiintificului putem oare sa dam un raspuns? Sau poate calatorind prin misticul taram sa realizam intr-un final ca intervalul nu are inceput si nici sfarsit...ca magicul este langa stiintific sau poate tot una cu el?Definitiile cuvintelor au fost schimbate usor-usor pana ce realitatea vazuta cu ochii nostrii s-a schimbat in realitatea vazuta cu ochii nostrii dar dupa cum au gandit mintile altora.Luand exemplul pe care ni-l poate da Suedia,observam cum cuvantul "libertate" este folosit intr-o cvasitotalitate a cazurilor cu referire la "sexualitate" , adevaratul sens fiind acaparat de expresii goale ca "responsabilitate sociala", "orientat catre societate" sau " inocularea atitudinilor sociale corecte".

Se intampla sa facem paranteze prea mari,insa la fel se intampla sa revenim si la subiect.Si subiectul zilei de 3 martie este blestemul mioritic numit Ion Iliescu.80 de ani de umbra facuta pamantului...ca a fost pamantul Romaniei,Rusiei sau altor patrii care s-au gandit sa-l gazduiasca nu conteaza.Ciocoiul vechi care reuseste sa-si ascunda mirosul de naftalina,ramanand in actualitate.Poate pentru a ne aduce aminte ca nu am fost in stare sa ne facem dreptate,nu am fost in stare sa ne rezolvam problemele de identitate si nu am reusit sa incheiem un capitol ,lasandu-l sa deschida portile tarii unor interese reprezentate de negrul raului pur.L-am lasat si a reusit sa-si duca planul pana la final. Plimbandu-se nestingherit din loja pana in Biserica personajul nostru si-a etalat zambetul marsav cu orice ocazie,personajul care poate nu mai exista daca 17 Noiembrie isi desfasura activitatea si pe la noi.Dreptatea se opreste in momentul in care stam impasibili si observam cum anii trec si greselile nu se platesc. Oare dupa moartea sa ( nu se poate spune trecerea in nefiinta din motive clare : nu isi merita statutul de fiinta) vom numi o strada Ion Iliescu?..Cum am facut cu prietenul bunicului sau, Constantin Dobrogeanu Gherea? Avem vreun fetis bolnav sa-i cinstim pe cei care au dorit (si in mare au si reusit) dezbinarea tarii? Poate vom si sarbatorii inginerile gandacului : BANCOREX,BANKCOOP,CREDIT-
BANK,COLUMNA BANK,DACIA FELIX si din pacate ETC.

Se intampla sa se ajunga sa fim indrumati de catre oameni reprezentand ipocrizia pura.Oameni care condamna terorismul cand ei folosesc minerii ca masa de manevra impotriva unor tineri,au legaturi stranse cu organizatii teroriste (PKK,HAMAS) sau "semi-teroriste" (KGB),care inchideau ochii cand heroina ajungea din Turcia,cocaina din Brazilia si legaturile subterane dintre Romania si Italia depaseau cu mult stadiul de "parteneriat". Omul care a transformat Romania in Panama...care a stat si a privit armata jucand un rol decisiv in contrabanda cu tot soiul de bunuri.Omul care a devenit adulat de ignoranti si care a respirat prea mult aerul libertatii in timp ce trenurile in regim de transport-special se plimbau din Jimbolia pana la Kikinda.Sirul evenimentelor poate continua sa fie povestit...si poate continua inca multi ani de acum incolo insa ranile adanci produse de acest sinistru personaj raman adanc impregnate.Tine doar de noi sa rupem blestemul pentru ca ceea ce a fost facut poate fi si desfacut pentru ca ce vom tine legat pe pamant ne va bantui oriunde am ajunge.

P.S Ion (blestemul pamantului), ai cauzat o durere pe care nu o poti intelege,nu poti intelege cum este sa-ti pierzi un copil pentru ca tu nu ai avut niciodata...cu siguranta este o pedeapsa mult prea mica.

7 comentarii:

Antiignorantu spunea...

are o logica dar nu vazuta de toti.......

Alicia spunea...

Toti sunt o apa si-un pamant....numai ca unii stiu sa manipuleze pe fraieri mai bine decat altii ,condamnand asiduu comunismul,cand ei insisi faceau parte din camarila..si uite asa se mai castiga un mandat de presedinte in Romanica!!SA TRAIM BINE!!!


Bine ai revenit!

danutza spunea...

bine ai revenit. sper ca ti-ai rezolvat toate problemele. te asteptam cu noi articole.desi gandesc cam la fel, nu as fi avut inspiratia sa le descriu asa cum ai facut tu. bv pt articol!

Gardianul Arhanghelului Mihail spunea...

sa nu uitam ca lovitura de stat din 1989 a fost facuta de forte oculte si tinerii aia care au murit nevinovati si care in naivitatea lor au crezut ca jertfa lor va aduce izbavirea poporului astuia prigonit,au fost manipulati in mod malefic ca de altfel intreg poporul roman.ion iliescu nu a aparut intamplator in peisaj asa cum a parut initial, ci a fost omul trimis sa asigure continuitatea planului de preluare a controlului puterii malefice de distrugere treptata a economiei,a apararii,a principalelor obiective strategice ale romaniei,si ingenuncherea,din pacate,a poporului astuia napastuit.si sa nu uitam ca iliescu a fost doar un pion,pentru ca cei care au venit dupa el au desavarsit planul marsav al imperialistilor. parerea mea e ca nu e totul pierdut,mai exista speranta cu conditia ca tu,eu,noi sa luam atitudine,sa spunem oamenilor adevarul prin orice mijloace,sa ne organizam cumva si ce e mai important sa promovam un om cinstit,corect,loial si care sa se poata bate cu hienele imperialiste.

Costel Cornea spunea...

Romania se poate redresa !
Sustineti va rog Redresarea Romaniei, semnand Adoptarea Legii Cojocaru:
http://desteaptarearomaniei.blogspot.com/

Marius Adrian Porojnicu spunea...

Jigodeala pe centura : politica de scursura !


Tot haladuind pe Google,
-Ca pe bulevard,fireste,-
Scuipand verbul intre ochi
Si cu ochii pe neveste,
Fu surprins d' o bunicuta,
Cu un scurt croseu de stanga,
Intre ochi-i de maimuta !
Enervata de modelul
Doi pe fata,doi pe dos,
Bunicuta croseteaza
Cel putin periculos !
Ameninta galeria :
-Va arata maica ,voua!
Ca prostu' e tot cel vechi,
Insa,...ponta pare noua !
-O sa pun sa va pazeasca
Procuror{de la Parchet?}
Va arata bunicuta
Jigodeala la pachet !
------------

Ca Istoria se scrie
Uneori , chiar in jargon,
Argumentu-i printre rinduri
Si v' asigur ca-i..."beton" !

Acesta este un pamflet: orice asemanare cu persoane sau situatii reale, este pur-intamplatoare !

originar spunea...

oarecum in legatura cu ce ai scris, ca o dovada a perpetuarii fratiei de sange securistoido-nomenclaturista pana in zilele noastre: iata, suntem in 2010 si inca NU SE VREA, nici de catre puterea actuala, sa se afle adevarul Revolutiei si al mineriadei din Iunie 90:
http://www.agentia.org/anchete/Un-erou-anticomunist-e-lasat-sa-moara-de-Regimul-Basescu-1484.html
...parca suntem blestemati, si cand ma gandesc ca in decembrie 2009 am votat cu Base, de teama sa nu castige Geoana si sa nu preia puterea din nou comunistii..e disperant sa vezi ca de fapt tot ei sunt la putere, indiferent cu cine ai vota....ce simulacru de democratie traim..ce simulacru de libertate mai ales...chiar nu avem libertate, cine intelege, stie ce spun...
Adevarata Revolutie nu s-a facut nicodata in tara asta...nu s-a atins niciodata masa critica a unei constiinte colective minime, au fost doar sporadice rasculari ale turmei care voia doar putin mai multa paine...doar atat...la noi perioada comunista a fost cu totul diferita decat in tarile Europei de Est (Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, ex-RDG), la noi a fost un blestem chiar, o perioada de o paranoia coelctiva, de suspiciune genralizata, frica, o dictatura a unei caste privilegiate, ce isi spuneau comunisti si care s-au metaformozat in capitalistii de cumetrie, la presiunea marii finante mondiale, care si-a cerut grosul prazii ...

Miscarea de Rezistenta