marți, 13 aprilie 2010

"Fapt Divers"- Polonia nu mai avea nevoie de banii FMI-ului

Intr-o stire din 29 martie se relatau urmatoarele:

Banca centrală a Poloniei consideră că Varşovia ar trebui să treacă din postura de stat creditat de Fondul Monetar Internaţional în aceea de ţară care-i împrumută pe alţii prin intermediul FMI. Explicat altfel, banca vrea să renunţe la acordul cu FMI. Guvernul este, însă, de altă părere şi ar vrea extinderea liniei decredit flexibile de 20 de miliarde de dolari, angajată cu Fondul Monetar în mai 2009. Banca Naţională tocmai şi-a îmbunătăţit prognoza de creştere economică în 2010, la circa 3%, în condiţiile în care Polonia a fost singurul stat din Uniunea Europeană care a evitat recesiunea.

Premierul Donald Tusk se va întâlni miercuri cu membrii consiliului de administraţie al Băncii Naţionale, într-o încercare de a rezolva diferendele legate de acordul Poloniei cu FMI. Întâlnirea se anunţă tensionată deoarece Guvernul şi-ar dori ca banca centrală să păstreze dobânda cheie la minimul istoric de 3,5% şi în lunile următoare, deşi economiştii instituţiei se gândesc deja la înăsprirea politicii monetare.

Restul e deja istorie...

citeste si : http://karadeniz-press.ro/kara/kremlinul-suspectul-principal-in-catastrofa-aviatica-de-la-smolensk/

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sincera sa fiu nici eu nu cred ca ceea ce s-a intamplat a fost un accident. Din cate stiu fiecare tara are un departament specializat care se ocupa de zborurile oficialilor. Si acum vine intrebarea "Cum de s-a permis calatoria atator oficiali cu un singur avion?" Ar fi trebuit sa fie macar 5. Totusi , pentru asta exista acel departament ; impiedicarea unor situatii de genul.Deci, nu miroase a bine inca de la ei de acolo. Iar in ce priveste Rusia... Cu totii stim ca relatiile dintre presedintii acestor tari nu erau tocmai bune, insa, nu cred ca Rusia e vinovata. E prea pe fata. Merg pe ideea ca cineva a facut o inscenare si ca se vrea acuzarea Rusiei pentru aceasta tragedie. Nu prea pot sa cred ca s-ar preta rusul la asa ceva. Se stie ca Rusia sta ghimpe multora. Pe plan politic Rusia e fierbinte si periculoasa... Se tot vorbeste de un al treilea Razboi Mondial. Nu m-ar mira ca motivele sa fie asemanatoare cu cele ale " Primului Razboi Mondial" .

Florina R. spunea...

Aceeaşi veche luptă pentru putere, exprimată însă prin mijloace "moderne"! Prelungirea, sau nu, a cordului cu FMI inseamnă subordonarea, sau nu, în continuare, a Poloniei faţă de "elita mondială". Chiar şi simplul fapt că Polonia a reuşit să stabilizeze zlotul, şi a ieşit din criză, ar constitui un motiv suficient pentru un "accident"!
După cum spunea şi antevobitorul meu, sare în ochi faptul că atâţia oficiali au călătorit cu un singur avion. Apoi, insubordonarea acelui pilot faţă de turnul de control, în condiţiile în care erau condiţii precare de aterizare, şi ştia că are o răspundere uriaşă, aduce mai curând a altceva! Pe mine mă duce cu gândul la un pilot-kamikaze...Desigur însă că motivaţiile sale nu au fost atât de nobile ca ale omologilor săi din primul război mondial, ci, probabil, a fost mai curând constrâns! Înainte, sau după ce a urcat în avion.

Despre Rusia ca principal autor al "accidentului"? Nici vorbă! Dar, deigur, ea apare drept ţapul ispăşitor perfect. Chiar dacă nu îi agreez eu pe ruşi cine-ştie-ce, dar adevărul mis e pare mai important!
De fapt, nici nu cred că a fost implicată o singură naţiune, ci mai curând, o singură Putere, un singur ordin ocult. Care se află deasupra naţiunilor...

Antiignorantu spunea...

dresaj sau HIPNOZA asupra unor oameni care nu stiau sa foloseasca informatiile ...

cosmin spunea...

Mai jos va trimit 2 linkuri referitoare la PUTEREA din spatele" accidentului " in care au murit atat de multi oficiali polonezi : http://spktruth2power.wordpress.com/2010/04/11/polands-national-bank-president-slawomir-skrzypek-says-no-to-imf-dies-in-plane-crash-12-days-later/

http://benjaminfulford.blog.shinobi.jp/

Miscarea de Rezistenta