sâmbătă, 27 decembrie 2008

Rusinea de a uita




Te-ai gandit vreodata ca esti privilegiat?

Poate nu esti in elita mondiala,poate nu esti in elita tarii noastre poate chiar nici in elita locului din care faci parte insa pentru multii altii esti considerat elita.Blestemul societatii piramidale ne face sa uitam ca sub noi mai sunt destule trepte.Robotizarea actului de a "sarbatori" este foarte bine prins in filmul de mai sus si poate si mai puternic este exprimata "uitarea".

Uitam deseori faptul ca putem ajuta si mai dureros este ca deseori ignoram faptul acesta.Omul in societatea actuala este dresat sa actioneze dupa principiile impuse insa tocmai faptul ca inca esti om te mai poate salva."Mila" o notiune eradicata din dictionarul sufletelor noastre de catre multitudinea factorilor externi poate iesi din uitare.

Ce ai facut sarbatorile astea? Masa a fost plina...portofelul probabil gol dupa ce ca "oricare" dintre noi te-ai inghiontit cu cel de langa tine pentru a prinde cate ceva de pe raftul super/hyper -marketului.Profiturile lor - uriase Pierderea noastra-imensa.Si pe langa cea financiara este cea care ne defineste adica pierderea statului de om liber.

Fii fericit a mai trecut un an la fel de mecanic cum din pacate e foarte posibil sa treaca si cel care urmeaza.Fii fericit ai fost invidiat pentru cantitatea imensa de sarmale de care dispune frigiderul tau insa poate ai uitata ca sunt anumite persoane care s-ar bucura la un gest cat de mic.

Fii fericit ca ai dansat dupa jingle-ul Coca Cola si ai fost bucuros cand ai vazut omuleti cu barba si sac invadand orasul.Fii fericit ai fost la mall, ai facut cumparaturi , ti-ai luat recompensa pentru un an de truda.

Fii fericit ca peste cateva zile o iei de la capat.

Si sincer ar trebui sa fii fericit daca aceste randuri nu te-au atins in niciun fel.


Mosul Cola a consumat cam multe carbogazoase



Se pare ca "girofaristii" nu au fost cuminti anul acesta


Cand te lasa renii.....

9 comentarii:

Anonim spunea...

..este nemaipomenit de frumos si bn ..ceea ce faceti dumneavoastra pe acest site, va apreciez actul de curaj, si va urez mult succes in continuare, si Sarbatori Fericite !

Anonim spunea...

oh doamne! de am fi toti atat de constienti de ceea ce se intampla( asa cum esti tu si putini oameni) probabil am trai altfel, am vedea lucrurile intr`un mod diferit comparativ cu cel din momentul de fata.
un articol foarte potrivit pentru aceasta perioada. minunat!

Anonim spunea...

Ma bucur sa va....scriu!
Daca acest text ar fi fost rational, obiectiv(ca logic este) atunci as fi spus..."interesant'.Dar avand in vedere ca ai uitat ca strabunicii nostri (ai mei, cel putin - bunicul a avut niste verisoare care au plecat in America sa caute LIBERTATEA si cred ca au gasit-o ca nu au mai revenit...asta dupa ce tata lui bunicu' Vasile a murit in I Razboi Mondial si el ca orfan de razboi a primit o bucata de Pamant, FIIND "ORFAN DE...PRIMUL RAZBOI Mondial"...dupa al Doilea Razboi...nu-mi amintesc daca a primit vreo vaduva despagubiri...dar nenumarati au plecat din nou in America sa caute LIBERTATEA.)Parerea mea personala este ca in SUA exista procentul cel mai mare de OAMENI CREDINCIOSI , CU FRICA DE DUMNEZEU.Si vb de Credinta Adevarata si nu FATARNICIE.Nu spun ca doar acolo exista credinta.Dar acolo e AUTENTICA, chiar daca au "inchis" pe acei indieni bastinasi in "rezervatii" .Asa cel putin li s-au pastrat traditiile, spun eu.Ce mai stim de tatarii din Crimeea?Eu una...nimic.Cred ca traditiile lor s-au pierdut.
Va Doresc Sarbatori Fericite si Un An Plin De Impliniri si Bucurii !

Anonim spunea...

La fiecare nou articol pe care îl scrii, se naşte în sufletul meu acelaşi sentiment de recunoştinţă, iar în mintea mea apare mereu gândul: "Mii de mulţumiri!" Tot ce scrii este o lecţie de viaţă... aceasta din urmă ne-a atins sufletul mai mult ca oricare alta... Câţi oare ştiu cu adevărat ce înseamnă să fii creştin?! Mult prea puţini, din nefericire... Dumnezeu să te ocrotească ! Lumina divină de care e plin sufletul tău, să se reverse şi asupra noastră... Sărbători fericite ! La mulţi ani !

Skappaluda spunea...

Va multumesc pentru toate gandurile bune adresate si pentru ca ceea ce am scris nu a trecut neobservat.Toate cele bune!

andreiraduM spunea...

apropo's de mosii craciuni coca cola:
am participat, fara sa premeditez acest lucru, la capania coca-cola&primaria capitalei pentru depasirea recordului in "cei mai multi mosi craciuni, care impart daruri"!
A fost singurul momement din viata mea cand MI-A FOST RUSINE ca sunt ROMAN.
De ce?
simplu: romanii care au participat la acest eveniment s-au purtat precum barbarii.
Nu le-a fost suficient ca au primit un costum de mos, moca, dar cand au primit cadoul ambalat frumos, pentru a-l imparti copiilor, oamenilor de pe strada, l-au insusit fara nici o rusine, in ciuda rugamintilor repetate de organizatori de a-l darui.
Cred ca 90% din cei care au participat au procedat astfel.
Ce natie suntem? De ce suntem asa?
Ce se intampla cu noi? De unde atata lacomie?

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-na GPR, aveti o parere prea buna despre americani in ceea ce priveste credinta lor, uitand sa precizati ca ei sunt eretici, neavand nimic in comun cu adevarata credinta. Va doresc ca anul care vine sa studiati istoria crestinismului si din alte perspective decat eretice!

nistea spunea...

toata lumea vrea sa faca pe marele CRESTIN acum de sarbatori. degeaba se da fiecare mare crestin ortodox, greco catolic..etc si incearca sa spuna ca el crede si e intradevar "cu frica de Dumnezeu" pentru ca exista doar un Dumnezeu si indiferent de ce religie ai avea sunt careva principii (sa il ajuti pe celalalt sa fi bun, corect, cinstit) care trebuie respectate indiferent de religie. toata viata e o cautare, daca vorbim de religie, credinta, pentru ca nu avem cum sa stim adevarul daca divinitatea nu ne ajuta si ea nu vrea sa-l aflam. oricum...chiar daca nu aflam adevarul faptul ca am respectat sau macar am incercat sa respectam principii ca cele de mai sus cred ca e destul de important in fata lui Dumnezeu. AN NOU FERICIT! sper ca cu fiecare an ce trece sa devenim tot mai liberi si mai interesati de ce e langa noi si de libertatea noastra.

LA MULTI ANI! AN NOU FERICIT!!

P.S. americanii au uitat sa fie oameni (marea lor majoritate)

Anonim spunea...

La multi ani!
Si...
http://cealeg.blogspot.com/ - Atat!

Miscarea de Rezistenta