marți, 15 decembrie 2009

Daruieste-ti Darul De a Darui




Poate uman ar fi sa uitam o clipa......insa cand clipa devine eternitate atunci si umanul din noi se transforma in scrum.Sarbatorile se apropie,zapada poate confirma aceasta informatie iar calendarul sa intareasca adevarul.Ca in fiecare an ,astfel de articole apar....Nu ar trebui sa am motiv sa scriu,nu ar trebui ca sarbatorile sa ne determine sa fim mai buni ci noi sa intelegem acest lucru ca fiind de o veridicitate incontestabila si universal aplicabila.Bucuria este o rasplata ,datoria este bunatatea.Ajutorul interuman ne face sa observam ca sistemul nu a reusit sa ne darame total.Ne-am nascut invariabil buni,dar cum am ajuns?

Batrani uitati in azile de familii,orfani lipsiti de caldura unei mame,persoane pentru care strada rimeaza cu casa,copii cu diferite handicapuri parasiti de lumea care-i desconsidera......sunt in jurul nostru si prea multi nu-i vad sau ii ignora.In peisajul vietii noastre am decis sa nu-i desenam,i-am lasat intr-un taram inchis fara comunicare cu realitatea.I-am lasat sa fie singuri cu durerea,singuri cu suferinta,singuri cu respingerea,singuri cu singuratatea.Nu toti suntem asa insa suntem prea putini intr-o lupta crancena,cateodata chiar prea mare.Ne trebuie ajutor,si ajutandu-ne va ajutati pe voi.Evoluam prin bunatate,decadem prin egoism.Nu trebuie sa fim organizati,ci individual putem ajuta diferite persoane care au mare nevoie.Nu cu mult,ci din putinul nostru sa facem o bucurie.

Poti sa faci pe cineva sa zambeasca.Multi chiar nu constientizeaza cum printr-un lucru minor poti face ce n-au facut 20 de ani de "democratie".Poti ajuta,sta in puterea ta, nu iti trebuie conturi grase si fundatii.Cei mai darnici oameni sunt cei care sunt mai nefericiti din punct de vedere financiar.Poti ajuta un batran sau un copil,o fata sau un baiat ,poti ajuta un om.Bucuria o vei simti imediat,ca noi toti, adica in piept.E sansa oricaruia dintre noi sa demonstreze ca nimic nu poate omori omenia.Poti face o mare diferenta indiferent cat de mic va fi ajutorul ,atat timp cat ajuti din suflet.

Prin noi putem reusi sa invingem ceea ce nu ar trebui sa existe de prima data : Rautatea.Prea mult a macinat filonul spiritului nostru,aducandu-ne cateodata in niste situatii impresionant de inumane.Prin noi insine putem evolua...Luxul opulent care ne este aruncat in ochi ne face doar sa ne simtim mici si neinsemnati dar adevarul se afla la polul opus.Nu mai trebuie ca degetul sa fie aratat spre o singura directie decat daca in aceasta directie se afla oglinda.Noi suntem de vina si doar noi putem repara ceea ce sistematic a fost planificat sa fie distrus.Suntem prin definitie puternici si avem ceea ce "supremii" conducatori ai acestei lumi nu mai au de mult : Suflet. Demonstreaza ca detii asa ceva prin impartasirea bucuriei.

Lasa mall-urile,lasa hyper-marketurile,lasa mos-craciunii coca-cola,lasa agitatia sarbatorilor ,lasa aglomeratia,lasa nervii si lasa ura.Incearca sa faci o vizita la un azil de batrani sau la un orfelinat si priveste acei oameni in ochi (daca ai puterea).Imagineaza-ti ceea ce au vazut acei ochi si imagineazati cate lacrimi au curs.Asta in timp ce multi au uitat ca sunt anumite persoane pe lumea asta care nu au avut cui sa ii spuna Mama sau Tata sau persoane care nu au avut bucuria sa isi vada nepotii crescand si venind in vizita.Am putea demonstra ajutand persoanele nevoiase ca incercam sa aducem un strop de bucurie in viata celor care au fost lipsiti de ea.Am putea incerca sa schimbam durerea in fericire,amaraciunea in emotia sentimentului pe care il ai cand cuiva ii pasa de tine.

Nu astepta imbolduri,nu amana ...Ajuta! Ajuta pe oricine are nevoie sa fie ajutat.Nu doar material ci si sufletesc sau psihic.Putem face lumea mai buna,daca noi devenim mai buni.Daruieste un zambet,daruieste o jucarie,daruieste o paine , daruieste dragoste,daruieste o floare,daruieste o carte,daruieste speranta,daruieste o sansa,daruieste un moment frumos care se va transforma in amintire,daruieste ce ti-ai dori sa primesti,daruieste ce stii ca persoana in cauza nu are,daruieste fericire,daruieste-ti darul de a darui.



Si sa nu uitam niciodata

2 comentarii:

Horea spunea...

http://www.hgp.ro/scrisoarea-lui-mos-craciun-catre-studenti/

Costel Cornea spunea...

Am plans, cand am vazut acest clip.
Muncitorii mor de foame si mafiotii lacomi nu sre mai satura de cumparaturi. Eu lucrez la un supermarket si ma confrunt zilnic cu lacomia avarilor. Ni n-au cumparat articolul si deja emit pretentii si mai fac si reclamatii. Distrug ambalajul la articole, le abandoneaza pe unde apuca, le lasa chiar pe jos, se poarta cu vanzatorii de parca am fi sclavii lor.Un client lacom si avar, chiar ne-a numit hamali!
Cu cat venitul este mai mare, si nesimtirea, lacomia si avaritia cresc! Binecuvantarea saraciei, nu o vor simti niciodata!

Miscarea de Rezistenta