joi, 31 decembrie 2009

Gandul de la miezul noptii





Am acceptat un calendar si ne oranduim viata in functie de el.Am fost crescuti cu ochii pe date,cautand scapari sau perioade placute de asteptare.Astazi se schimba anul...Pentru unii oameni este un motiv de sarbatoare,pentru altii motiv de tristete si lista poate continua atingand cuvinte ca : speranta,fericire,optimism,incredere dar si uitare,amaraciune,negativism sau dezolare. Sunt o sumedenie de lucruri ce pot fi dezbatute si in acelasi timp prea putine care ar merita osteneala.Un fapt este cert,maine

dimineata  vom fi la fel, in acelasi ciclul,cu un an mai aproape de final si mai departe de inceput(sau poate chiar invers).

Superstitiile legate de aceasta noapte intrec un numar de bun simt dar multi dintre noi le respecta.Nu din alte motive decat din frica ,frica fata de posibiltatea ca ele sa se indeplineasca .Pana la urma prin asta a fost dresata fiinta pseudo-umana ce populeaza planeta si..... stim prea bine ca nu ne descurcam cu posibilitatile, un 1% ne-ar face sa ne legam o crenguta de vasc la gat si sa ne umplem buzunarele cu bani(de oriunde ar fi ei).In acest moment in discutie incearca sa intre alte lucruri,lucruri ce vor intra in discutie la anul,pentru ca nu? Facem si noi ca americanii...Ne promitem ce vom pune in aplicare de la o data prestabilita,in special 1 ianuarie..

In aceasta seara este eclipsa totala precedata si apoi continuata de luna plina...sa aiba vreo semnificatie?Cine stie si cui ii pasa? In aceasta seara poate fi si instaurarea unui guvern mondial,in aceasta seara poate fi si intrarea in vigoare a Codex Alimentarius (de care am avut placerea sa va aduc la cunostinta) si tot nu am baga de seama pentru ca lucrul cel mai important in seara aceasta este ca masa sa fie plina,bautura destula si muzica (in functie de preferinte ) la un nivel mai ridicat decat in timpul anului.Ce sa mai spunem,avem obiectivele bine puse la punct si batute hotarat in cuie.

As mai continua acest articol,dar din motive subiective ma opresc.Fiecare cu stare sa de spirit si incadrandu-se in prima sau a doua categorie de oameni(mentionati la inceputul acestor randuri).Despre mine , ce sa zic ...oscilez intre cele doua categorii,regasindu-ma mai des(in ultima perioada) printre cei mai putin zambitori. Va urez un sincer si clad La Multi Ani! Sa ne vedem/auzim cu bine in noul (poate) an!

P.S Noi profanii schimbam anii pe 31 decembrie,era vulgara cum le place unora sa zica.Nu adaugam 3760 de ani peste 2009 ca sa realizam in ce an ne completam declaratiile de avere si nici 4004 ani cum poate face Oreste (Memphis-Misraim).

P.S 2 Daca doriti sa ii transmiteti "calduroasele" urari de La multi Ani persoanei de contact Codex Alimentarius Romania o puteti face via e-mail : codex_office@ansvsa.ro /neagu.monica@ansvsa.ro sau via Fax: +40 21 3124967 poate chiar si prin telefon :+40 21 3078568 / +40 723890115 sau printr-o scrisoare : National Codex Contact Point, National Sanitary Veterinary and for Food Safety Authority, Negustori Street, no. 1B, Sector 2, 023951 Bucharest.

P.S 3 La Multi Ani!

8 comentarii:

Anonim spunea...

În gândul Domnului sunt anii/
ca straja nopţii ce-a trecut;/
doar pentru noi zilele-arată,/
în inimi,- iad neînceput.//

Din clipa smulsă veşniciei/
în rugă, Domnu' face-un an,/
şi din suspin becisniciei-i/
preface lacrima-n "corban".//

Din darul vieţii-n cuibul humii/
să faci o turtă deoparte/
Celui Ce pentru viaţa lumii/
S-a dat Merinde Ce desparte//

pe fraţi, părinţi şi-ntreolaltă/
(că "sabie, nu pace-aduce")/
când unii către Cer tresaltă/
ş-alţii coboară de sub Cruce.//

Cu solomonică-mpărţire,/
tăind, scurtând, Domnul despică/
măsura timpului, adică/
"după"/ "-nainte de" Iubire.//-pr. Nicuşor Stroe

nistea spunea...

la multi ani si tie!
soarele nu mai rasare si deasupra boschetului nostru..sau gurii de canal?
hai sa ramanem oameni si in 2010..asta sa ne fie scopul.
hai noroc!
pace!

si pentru cine mai vrea inca multe rasarituri...
la multi ani!

Antiignorantu spunea...

fara disciplina CONSTIENTA nu exista fericire ! deci luati masuri:)

Anonim spunea...

Suntem la fel...,ma poti citi pe netlog ,am si blog..,insa e complicat ..si ma seaca sa l tot desfasor ,chestia cu la multi ani e relativa...,astia i ai daca ai, daca nu ...,nu.(eu_spartanul)

originar spunea...

ii scriem degeaba la tanti aia functionara pusa si ea sa raspunda in limbaj de lemn celor curiosi, crezi ca are vreo importanta?
Au infiintat si ei Codex "Point" in Romania, ca asa au primit ordinul de afara, asa cum se intampla cu orice mai nou, ca oricum nnu mai avem independenta ca stat, deja statul e o notiune caduca, tavalugul globalizarii si a suprastatalitatii nu a iertat pe nimeni; ei, cei de aici,din Romania, oricum nu au nici o putere, ei doar se bucura ca ii corup astia cu un salariu gras, mult peste media amaratilor de romani;
oricum, omul modern, din comoditate, va consuma din greu OMG, chimicale colorate , etc, de care sunt pline supermarketurile, din lipsa de timp si bani, va cumpara si hali pe negandite tot ce i se ofera pe raft.
Deja in ultimele luni am observat o explozie pe rafturile Real, Carrefour, Kaufland, etc, a produselor cu stampila "Conform Codex Alimentarius" .
We are doomed. We are fucked.

Anonim spunea...

Buna ziua ,

Am ajuns pe site-ul dumneavoastra cautand diverse bloguri pe google si m-am gandit sa va scriu sa va rog ceva daca este posibil.
Sunt la inceput cu un site http://www.francez.ro . Am incercat sa fac un site util pentru toata lumea , cu dictionare si
tot felul de chestii legate de limba franceza si Franta.
Cum abia am inceput , mi-e greu si ma chinui sa-l promovez .Intrebarea mea este daca ma puteti ajuta ,
adaugandu-mi site-ul la blogroll sau oriunde pe site-ul dumneavoastra . M-ar ajuta enorm un link la dumneavoastra .
Daca va place site-ul meu si considerati ca merita va raman recunoscator.

Va multumesc,
Cu stima,
Tudor
Tradu texte in orice limba - Dictionar Francez
admin@yahoostatus.ro

Anonim spunea...

Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

Anonim spunea...

Am avut parte de cel mai frumos moment de trecere in noul an.Am urmat sfatul unei cunostinte apropiate si am fost in biserica schitului Ciolanu. Liniste,rugaciuni,slujba la miezul noptii.Doamne,ce pace si frumusete!
Anul trecut am fost la Universitate, cu zgomot,sticle, betivi racnind, intr-un cuvant, iadul pe pamant.
Apoi ne-am continuat drumul...
Harul lui Dumnezeu peste toti sa fie!Si noul an, asa cum spune duhovnicul meu, sa fie cum vrea Domnul, dar sa ne dea putere sa-l ducem !!!Cu bune cu rele! Daca autorul blogului nu le accepta, sa-i fie de bine!

Miscarea de Rezistenta