miercuri, 7 aprilie 2010
BNR-banca privata?
Cine este BNR? Cum a apărut BNR?
Nu ştiu dacă aţi avut până acum curiozitatea de a vă pune aceste întrebări sau de a afla răspunsul la ele, dar dacă citiţi aceste rânduri, veţi înţelege de ce spun că BNR este o banca privată.
Îmi place să vorbesc doar pe baza argumentelor, aşa că în cele ce urmează vă voi prezenta datele oficiale ce privesc BNR-ul.
Când a luat fiinţă BNR-ul?
Banca Naţională a României a luat fiinţă în anul 1880, ca instituţie de credit ce deţinea în exclusivitate privilegiul de a emite moneda naţională, leul.
Care a fost capitalul social al băncii şi cine deţinea capitalul BNR?
Banca Naţională a României era o societate anonimă, cu un capital social românesc de 30.000.000 lei (24.000 acţiuni).
Statul deţinea o treime din acţiuni, iar restul de doua treimi aparţineau PARTICULARILOR.
Ce s-a petrecut cu BNR-ul când au venit comuniştii la putere?
„REGIMUL politic COMUNIST a adus importante schimbări la nivelul economiei naţionale. Printre acestea se înscriu şi transformările intervenite în organizarea şi atribuţiile Băncii Naţionale a României. Potrivit legii din decembrie 1946, începând cu 1 ianuarie 1947, BANCA NAŢIONALĂ TRECE ÎN PROPRIETATEA STATULUI, din 1948 devenind Banca Republicii Populare Române, Banca de Stat, subordonata Ministerului Finanţelor.” (Sursa: site-ul BNR)
Deci, este clar că până în anul 1947, BNR a fost banca privată. Dacă BNR a fost naţionalizată în 1947, atunci ce sa petrecut cu BNR după 1989?
După anul 1989, statul român a retrocedat (sau cel puţin a încercat) bunurile (pământuri, case, etc.) foştilor proprietari. Sunt foarte mulţi romani care, imediat după revoluţia din 1989, au început să-şi revendice bunurile confiscate de regimul comunist. Mulţi romani, încă mai sunt ţinuţi prin tribunale şi în anul de gratie 2010, dar ideea e ca majoritatea au reuşit sa-şi primească pământurile confiscate de comunişti.
Mergând pe pista retrocedărilor, normal ar fi ca şi cei care au fost deposedaţi de BNR în anul 1947, să fi făcut demersurile necesare pentru recuperarea BNR-ului. Este greu de crezut ca moştenitorii respectivilor particulari nu au făcut acest lucru.
Cine sunt particularii care deţin 2/3 din BNR?
Iată o întrebare la care statul român trebuie sa răspundă.
( sursa : http://fight4romania.com/index.php?option=com_content&view=article&id=58:bnr-banca-privata&catid=47:observatii&Itemid=444 )
detalii : http://www.bnr.ro/Din-istoria-BNR-1052.aspx
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
bine ai revenit. f interesanta tema. cam aceeasi treaba este si cu federal reserve. asa ca, e dovedita ca tot o mana de baieti destepti si circumcisi ne conduc destinele financiare!
Exploziv !
Furt pe faţă şi minciună :
Jaful bocănind funest !
Omorâtul în bătaie,
Bagă "Legea" la arest !
Doctor Ciomu are clone,
În guvernul de doi bani
Şi ne taie strâmb din drepturi,
O bandă de bocofani !
Condamnaţi sântem:la moarte,
De jefuitori netrebnici :
Medicii acestei naţii
În surghiun,deşi sânt vrednici !
Văd că s-a umplut paharul
De lacrimi şi de amar:
România iasă'n stradă,
Iar mânia e amnar !
http://ro.netlog.com/porojnicumariusadrian
Daca o sa va documentati mai bine o sa constatati ca prin legea de etatizare s-a prevazut cumpararea de catre statul roman a actiunilor detinute pe persoanele fizice si juridice.Asa ca cei ce detineau actiuni si urmasii lor,din moment ce le-au vandut statului,nu pot emite pretentii la posesia unei parti cat de mici di capitalul BNR.
ma scuzati de erori gramatical da sunt strain si nu scriu coret;
problema bnr este ca find privat stampiasa bani fara nimic in garantia ,aur o alceva,valore bani este valoare tipariri a tot, in plus cand stato roman le trebue ex. 10 miliarde de lei le impromuta dalla bnr si statu trebue se le restitue plus o dobanta dar volore dobanda nu esiste pe piata e statu este costret a un altro impromut de la bnr pentru acoperire valoare dobanzilor
asta crease datoria publica si statu trbue sa la plateste cu taxe care non pote acoperire nicio data valore impromutuli plus dobanda si patroni bnr sa imbogatesc impromutando statu e esigend restituire bani care pentru bnr are numa cost de tiparire
asta se numest signoraggo
lasa mortii si vampirii
numai da atat curs firii
si numai cina cu necrofilii
numai cumpara dela scatofili
si nuti lasa grija copiilor in mana acestor pedofili
poate-i prea mare iluzia ca sa no crezi
minciunea i prea buna sa no savurezi
poate-i un deliciu pentru tine acest serviciu
sacrificiu sacrificiu in beneficiu cui!?!?
hai zi zi stiu ca sti deja zi!
zi zi acu numai ai dece te nelinisti
acum ca sti zi zi zi
illuminati illuminati illuminati
they're in control!!!!!
te simti mai bine nu?
Ti-ai dreaq de imbecili unu nu intelege ce se ascunde in spatele acestui mesaj...nimeni nu a comentat: retrocedarea! ba din contra o ia ca pe ceva bun! ptuu ti-ai dreaq de lepdaturi moarte! incultii dreaq! tu-va mamele voastre de retardati si de distrusi mental! se mai nasc multi ca voi? ff bine..cu cat mai multe mortaciuni ca voi...cu atat mai multa putere or sa aiba cei inteligenti!
Statul a avut numai 20% din actiuni, 15% a avut biserica iar restul a apartinut citorva banci de la noi. In 1901 statul si-a vindut actiunile , iar in 1920 le-a rascumparat.
Trimiteți un comentariu