joi, 29 aprilie 2010

Stolojan vrea alocatii doar pentru elevii care vin la scoala si sunt vaccinati



Copii ar trebui sa primeasca alocatii numai daca vin la scoala si daca se vaccineaza, sustine democrat-liberalul Theodor Stolojan.

Stolojan sustine ca tendinta la nivel mondial este ca ajutoarele sociale sa fie legate de obligatii ale beneficiarilor.

"Va veni curand legea de restructurare a tuturor formelor de asistenta sociala. Ceea ce facem noi la ora actuala e total depasit din punct de vedere conceptual. In lume, tendinta e ca nici un ajutor social sa nu mai fie acordat neconditionat, de exemplu cum dam noi alocatia de stat pentru copii", a declarat Theodor Stolojan, pentru Radio France International.

Acesta sustine ca decizia Curtii Constitutionale, ca ajutoarele sa nu poata fi legate de participarea copilului la scoala, este "o conceptie depasita", in conditiile in care banii sunt gestionati de parinti, nu de copii.

"In cazul copiilor care sunt de varsta scolara trebuie legata de participarea la procesul scolar, pentru toti copiii trebuie sa fie legata de obligatia parintilor de a-i duce la control medical anual, de a face vaccinuri", a declarat Theodor Stolojan.

Fostul premier sustine ca cetateanul nu trebuie sa primeasca ajutoare ca "un drept general de neatins", ci trebuie sa inteleaga ca trebuie sa faca ceva pentru a iesi din situatia de asistenta sociala.(ziare.com)

5 comentarii:

Anonim spunea...

"...ci trebuie sa inteleaga ca trebuie sa faca ceva pentru a iesi din situatia de asistenta sociala..." sigur, cum ar fii executarea in piatsa publica a tradatorilor care au devalizat industria si au condus tara spre faliment economic, dupa 90. Ceea ce sugereaza acest "iluminat" individ, nu difera cu nimic de ceea ce sugera ADolf Hitler... cine stie poate e Adolf reincarnat CACI AU CEVA TRASATURI ASA. GENOCID SE NUMESTE CEEA CE FAC GUVERNANTII NOSTRII!!! UNDE SUNT IPOTENTII AIA DE LA DIICOT? EI NU SE AUTOSESIZEAZA IN FATA TERORISMULUI GUVERNAMENTAL SI SHANTAJULUI FISCAL CE IL PRACATICA ACESTIA? NU AU CUM DEFAPT, CA DE UNDE NU-I NICI DUMNEZO NU CERE. Oricum sunt mai putin de 1000 de zile pana cand lacheii acestui sistem o sa isi caute ascunzatori ca securistii la revolutie in 89. Tic tac...tic tac, timpul trece incet si sigur, inevitabilul se apropie domnilor spalati pe creier (organe abilitate sau debilitate... ma rog...)

neuronos spunea...

In principiu tipul are dreptate !
Raportat la situatia actuala e o imbecilitate !

Sunt dati afara mii de oamenii care daca nu au ce pune pe masa nu am cum sa-i condamn pentru anumite reactii ;)!

Herr Furer Stolojan poate propune si o "solutie finala" !
Hai sa-i obligam sa se vaccineze, sa cumpere, sa fie sclavi !

Oricine trebuie asistat o vreme pana se pune iar pe picioare !

Asistam caini comunitari dar nu facem asta cu Oamenii ???

Chiar e imbecil ?

Spiritultimpului.blogspot.com spunea...

Munca politicianului este de a palavragi si de a discuta legi si taxe. :|

gabriel nicolae teodorescu spunea...

consensualitate…
Ieri vorbeam cu un profesor din București specialist în managementul calității despre consensualitate...
Insasi "compactarea" a cel putin 3 legi intr-una singura MAMUT si includerea multor prevederi care sunt de competenta HG si OM demonstreaza ca autorii nu doresc decat sa-si impuna cat mai usor propriul punct de vedere...
In lumea civilizata exista metode si tehnici de consensualizare - de departe de preferat "democratiei" fortei impusa de cel care tipa mai tare si are cui!
Dar, asa cum la noi sunt ignorate cu pretiozitate si suficienta standardele internationale de asigurare a calitatii, tot asa sunt refuzate si metodele democratice de consensualizare.
Daca veti avea curiozitatea de-a citi/asculta dezbaterilor LEN in Comisia de invatamant veti putea realiza cat de demagogice, ipocrite si oportuniste sunt mai toate acestea - ignorand cu buna stiinta nu numai bunul simt ci si argumentarea logica in interesul TUTUROR partilor interesate la nivel national in educatie...
Asa ne explicam nu numai IGNORAREA tuturor semnalelor venite din partea celor implicati - - ci si simularea dialogului autentic pe Forumul www.unpasinainte.edu.ro
Sigur ca nu putem accepta aceasta situatie....
DAR CE PUTEM FACE DACA NICI NOI INTRE NOI NU SUNTEM CONSENSUALIZATI?
Poate ca singura salvare posbila ar fi o campanie de presa sustinuta...
De aceea

Doamnelor și domnilor profesori, părinți și elevi/studenți

... demersurile mele pt contracararea unei legi trunchiate și incomplete, care discriminează și este și anticonstituțională pe unele articole se pot vedea atât pe forumuri, www.edu.ro/forum/profesori , www.unpasianinte.edu.ro, ... topicuri preuniv. și univ., precum și o serie de scrisori deschise adresate ministrului, și politicului din Ro prin massmedia.

Cu stimă și considerație
Gabriel Nicolae Teodorescu
Cluj-Napoca

vezi: Apel național pt rescrierea Legii Educației Naționale în regim de urgență.
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=126751

http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/apel_national_pentru_rescrierea_legii_educatiei_nationale-p25985058-pg4.html

http://www.petitieonline.ro/petitie/protestul_profesorilor_de_fizica_din_romania-p02225042.html

http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com

Anonim spunea...

Sa vina la scoala, mi se pare o conditie de bun-simt! Dar vaccinarea este ceva "pus pe deasupra", pentru a hrani unele interese! Trebuie sa traiasca si marile firme farmaceutice...Ca tot au pus botnita la Cantacuzino!

Pe vremuri, nu existau atatea vaccinuri, si atatea accesorii ale vietii moderne, si totusi se traia mai mult (cu exceptia razboaielor), si mai frumos! Atunci, oamenii erau mai aproape de Dumnezeu...

Miscarea de Rezistenta