miercuri, 5 mai 2010

Smart Woman-Hotnews: Tu iti lasi micutul sa se joace cu copii care nu au fost vaccinati? sau Pana unde merge idiotenia...?


Tot mai multi americani au amanat sau au refuzat sa isi vaccineze copiii, in ultimii zece ani. Un fenomen paradoxal, spun specialistii, in conditiile in care tot in ultima decada numarul vaccinurilor descoperite a crescut semnificativ. 39% dintre parinti au refuzat sau au amanat vaccinarea copiilor lor in 2008, de la 22% in 2003, arata un studiu realizat de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, Universitatea Rochester si Centrul National pentru Sondarea Opiniei Publice din SUA, potrivit Abcnews.com. Decizia parintilor a plecat, in parte, de la credinta ca vaccinurile recomandate sunt prea multe si de la grijile ca ele ar putea avea efecte secundare precum autismul, desi nu exista nicio dovada stiintifica in acest sens.


Riscul de a-ti lasa copilul sa se joace cu un micut care nu a fost vaccinat(!?!?!?!)
Riscul deciziei de a-ti lasa copilul sa se joace cu un alt copil, dar care nu a fost vaccinat, este mic, dar exista, sustine doctorul Besser. “Nu toate vaccinurile sunt 100% eficiente. Joaca cu copii care nu au fost vaccinati ar putea sa-i supuna pe ceilalti la anumite riscuri, daca vaccinul celor din urma nu ofera protectie completa. Depinde de infectia pe care o sufera cei mici care nu au fost vaccinati si cum se transmite acesta”, a continuat el.
Richard Besser a marturisit ca, atunci cand practica meseria de medic pediatru, le-a spus adesea mamelor care refuzau vaccinarea sa gaseasca un alt pediatru. “Acum, regret. Acum incerc sa dezvolt o relatie deschisa si sa le ofer parintilor toate informatiile, pentru a lua o decizie informata. La final, este decizia parintelui”.

Idiotenia face casa buna cu propaganda.

Inchei cu un comentariu de pe acel site: "Crescand la bunici pana la 7 ani, nu mi-au fost facute vaccinurile care se fac de obicei pana la varsta asta. N-am avut nici o problema de sanatate nici pana la varsta asta si nici in urmatorii ani. In schimb, intre 12 si 14 ani mi-au fost facute la scoala respectivele vaccinuri. In cei 2 ani am reusit sa ma imbolnavesc intr-una, eram mai mereu racit, in conditiile in care nimeni in jurul meu nu avea nici o problema. Poate ca unele vaccinuri folosesc la contracararea unor boli, insa sunt convins ca au efecte secundare. De mai mult de 18 ani nu am mai luat nici un medicament si in afara de vreo 5-6 raceli zdravene in tot intervalul acesta, nu am avut nimic. Chiar si la 39 de grade febra prefer sa beau ceai si sa manac lamai, grapefruit pana ma dor dintii decat sa iau medicamente. Probabil ca intr-o ultima instanta, cand oricum nu mai e nimic de pierdut, medicamentele pot reprezenta o solutie, insa pana acolo ma declar impotriva. Parerea mea personala."

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta