miercuri, 21 mai 2008

Pasapoartele Biometrice


Termenul de punere in circulatie a pasapoartelor biometrice va fi amanat a patra oara, pentru 31 decembrie 2008.

RA-APPS urmeaza sa organizeze o noua licitatie pentru selectarea firmei producatoare, dupa ce caietul de sarcini va fi refacut, pentru a reduce costul realizarii pasapoartelor.

"Trebuie sa reluam licitatia in urma respingerii de catre CNSC a contestatiilor depuse de firmele care au participat la licitatia anterioara. Caietul de sarcini ar trebui sa fie refacut de o firma specializata, pentru a reduce suma necesara producerii pasapoartelor cu 40-50%", a declarat marti, pentru NewsIn, secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca.

Guvernul urmeaza sa amane astfel, pentru a patra oara, data de punere in circulatie pasapoartele biometrice. Data stabilita initial a fost 1 ianuarie 2007, iar termenele ulterioare - 1 septembrie 2007, 1 ianuarie 2008 si 1 iulie 2008.

Potrivit reprezentantilor RA-APPS, Comisia Comunitatilor Europene de la Bruxelles a cerut explicatii cu privire la intarzierea punerii in circulatie a pasaportului electronic, iar Guvernul, prin Departamentul pentru Afaceri Europene, a raspuns Comisiei ca are "o perspectiva clara si un calendar real cu privire la etapele procedurale care se impun pentru ca obiectivele urmarite de Regulamentul Consiliului sa fie atinse in practica intr-un termen scurt".(ziare.com)

Stirea e privita ca ceva negtiv, tonul in care totul este prezentat face ca romanul de rand sa sa isi doreasca asa ceva.Profitati cat aveti timp ,reinnoi-ti-va pasapoartele si lasati totul sa se desfasoare in sensul in care este directionat.Inca mai aveti timp!!!

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta