miercuri, 4 iunie 2008

Carti electronice de identitate in toata Europa urmatorul pas dorit de Bruxelles


Comisia Europeana pune in practica un proiect pilot de 3 ani pentru a introduce cartile electronice de identitate in Europa si sa le faca pe cele existente recunoscute in toate tarile Uniunii.

Proiectul inital de 20 de milioane de euro va porni in 13 tari urmand a fi extins dupa ce se va confirma functionabilitatea lui.Scopul oficial este de a face ca persoane din diferite tari sa aiba acces la facilitati din statele pe care le viziteaza pe baza acestui card.

Comisia consideră că există 30 de milioane de carduri electronice de identitate în uz în întreaga Europă.

Viviane Reding, Comisarul pentru Societatea Informaţională şi Media, a declarat: "Putem profita de dezvoltare în sistemele naţionale de carti electornice de identitate şi putem promova recunoaşterea reciproca a identităţi electronice între statele membre. Acest proiect ne mută cu un pas mai aproape de o circulaţie fara bariere între ţările membre ale UE pentru că europenii aştepta Piaţa Unică Europeană fara margini".

Ţările implicate sunt: Austria, Belgia, Estonia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia şi Regatul Unit. Islanda, cu toate ca nun este embru al UE ia parte la acest proiect.

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta