miercuri, 23 septembrie 2009

Nu exista revolutie! E cazul sa o inventam...



De cand am iesti din pesteri am avut conducatori...care si-au protejat casta lor de alesi.Conditia umana nu a permis decat catorva persoane sa ajunga in pozitia in care se aflau capetele sforilor ce coborau pana jos in "salbaticie".

Societatea stratificata piramidal a coincis cu ceea ce avem in minte cand spunem istorie. Loviturile de stat au fost mascate sub forma unor revolutii tocmai ca cei care au participat sa se considere parte a ceea ce altii au vrut sa cladeasca.Psihicul uman nu mai are multe mistere pentru unele persoane si astfel am ajuns sa putem fi asa usor conditionati incat tot procesul a devenit o banalitate.

Libertatea capata noi definitii si ar fi bine sa le avem in vedere pe cele inca in vigoare :
Libertate individuala = dreptul care garanteaza inviolabilitatea persoanei.
Libertate de constiinta = dreptul oricarui cetatean de a avea o opinie proprie în orice domeniu de activitate. Libertate de gândire sau libertatea cuvântului = dreptul de a exprima prin viu grai sau prin scris opiniile proprii.

Citind aceste definitii realizam ca ele incep sa nu mai aiba valoare in ziua de astazi. Cate cazuri nu sunt in care oamenii sunt catalogati,urmariti si hartuiti pentru ideile lor pe care aveau tot dreptul sa si le exprime ( libertate de gandire+ libertatea de constiinta). Bresele din sistem au fost lasate pentru a putea fi exploatate de cei care l-au facut.

Cand usile se inchid si vom ramane singuri in fata totalitarismului procesul va fi deja finalizat.Sa revenim insa la un termen interesant din definitia libertatii individuale si anume inviolabil..oare ce inseamna?

INVIOLÁBIL, -A, inviolabili, -e, adj. Care nu poate fi violat, încalcat, atins. Care se afla în mod legal la adapost de orice urmarire, de orice atingere, de orice încalcare sau orice pedepsire.
Si apoi mai gasim ca Constitutia Romaniei statueaza faptul ca libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile.
Deci Inviolabilitatea noastra este inviolabila..atunci cum facem cu Legea nr. 298/2008 si sa nu mai vorbim despre absurditatea legilor si ordonantelor de urgenta in legatura cu biometricele. S-au sesizat prea putini si din acest caz devine din ce in ce mai greu stoparea unor astfel de incalcari flagrante ale legii in fata carora toti ar trebui sa fim egali.

Aceasta paranteza a fost necesara pentru a intelege natura revolutiei care se doreste. O revolutie personala care este de natura relvelatoare pentru libertate : calitatea fundamentala a fiintelor vii.Atat timp cat ne vom pregati intelectual pentru o adevarata revolutie atunci vom putea face ceva.

Nu doresc sa fiu inteles gresit...revolutia in sine are o natura duala(cel putin asa privesc eu lucrurile)...O revolutie personala si o revolutie generala. Inclin sa cred ca oamenii mai intai trebuie sa fie pregatiti din punct de vedere intelectual pentru a se putea opune schimbarilor cu care ne confruntam acest pas fiind a doua parte a planului si anume revolutia generala..prin rezistenta. Nu sunt un fan al violentei..asta se si doreste in cazul unei revolutii-violenta pentru a se justifica intrarea in forta si implementarea unor noi legi care nu se sunt favorabile.



Acum revine in discutie noul tam-tam creat cu dezincriminarea(legalizarea) "prostitutiei si a drogurilor usoare" si tin sa notez cateva ipoteze posibile(nu se exclud unele pe celelalte) :

1) Destabilizarea natiunilor prin droguri si decaderea morala a cetatenilor - o societatea in care distractia si placerea instinctuala primeaza este o societate usor manipulabila fara discutie.Apoi prin distrugerea tineretului si asa decazut din toate punctele de vedere se va asigura ca generatia "urmatoare" nu va fi altceva decat o masa de fiinte neinsemnate, slabe si dependente psihic de mediul "woodstock" in care au crescut.

2)Directionarea atentiei  spre o dezbatere in care nu poate exista un compromis pentru a ascunde opiniei publice alte lucruri grave care se intampla.Aici imi vine in minte cererea spre organizarea unui Referendum cu privire la Actele Biometrice si cele 1 milion de semnaturi olografe stranse si trimise presedintelui.Odata cu aparitia acestui nou scandal va scadea din intensitate interesul manifestat in aceasta directie.

3) Provocarea haosului prin bombardarea cu informatii diverse pentru a tine cetateanul intr-o continua stare de confuzie.In ultima perioada toate sursele de informare abunda de stiri pe cat de diverse pe atat de interesante pentru ca cei interesati sa piarda cu adevarat urma a ceea ce cautau.

4)Decizii incredibile la prima vedere luate pentru starnirea unui val imens de nemultumire care atatat cu alte "bombe" plus eventuale concedieri si o stare economica proasta va conduce la iesiri in strada si revolte care vor justifica cresterea masurilor de siguranta.

5) Decizie electorala, pentru atragerea de partea sa a unui segment de public neinteresat de vot in general si anume tineretul.


Sfatul meu ar fi sa avem o perspectiva cat mai neutra "la cald" asupra deciziilor luate pentru a putea observa cu adevarat ce se doreste.Fiecare dintre noi are datoria de a-si apara libertatea,familia,apropiatii si putem face asta prin a fi cat mai pregatiti intelectual,spiritual,psihic si de a incuraja studiul in diverse teme ce tin de societate in general. Toti avem cunostine, prieteni care lucreaza sau au la randul lor cunostine care intra in contact cu persoane la care informatia ajunge mai putin distorsionata.Este datoria noastra sa ne impartasim opiniile, sa anuntam ,sa luam legatura si sa putem deschide ochii la cat mai multa lume.Trebuie sa fim pregatiti pentru ca ni se pregatesc niste lucruri cate se poate de periculoase si timpul se scurge mai repede decat ne puteam imagina.Nu e cazul sa intram in panica ci e cazul sa luam atitudine.

P.S Sustin intrutotul demersurile celor de la Manastirea Petru Voda impreuna cu parintele Justin Parvu pentru ca intradevar ei au fost singurii care chiar au facut ceva palpabil impotriva acestor aberatii care ni se pregatesc. Lupta s-a dus si se duce pe mai multe fronturi , important este sa avem un punct comun.Nu incerc sa incetinesc vreun proces favorabil cauzei comune prin cele spuse de mine insa consider ca cu  atat cat sunt mai multi oameni pregatiti cu atat mai multe sanse de reusita vom avea.Nu trebuie sa existe resemnare sau frica pentru ca viitorul ne va lovi pe toti la fel de tare.

6 comentarii:

Razboi intru Cuvant spunea...

http://mihneamaruta.ro/2009/09/23/seful-echipei-bitdefender-despre-pasaportul-online-stocarea-datelor-supraveghere-si-guvernul-internetului/

De asta ce zici?

Skappaluda spunea...

Pai mai e de zis ceva? "Teoria Conspiratiei" a incetat de mult sa fie teorie.Acum a ramas doar ca ochii celor multi sa se deschida.

Anonim spunea...

salut, multe putem schimba daca suntem uniti. in primul rand nu am nevoie de un parlamentar sa ma reprezinte, pot sa votez si singur, vreau doar sa am accces. www.webocratie.wordpress.com www.neuronos.wordpress.com

Anonim spunea...

Lumea incepe sa se trezeasca... totusi nu toti se vor trezi, dar vor fi multi cei care o vor face.

Marius Adrian Porojnicu spunea...

Prima casa !

Prima casa-i prima... plasa !
Da' guvernu' nu se lasa!
Nu,...: ca e guvern de rasa !
Vor sa-ti ia si tot din...casa !
Ba tata, baaaa !

Bunaoara, domnu' Boc,
{Nu cumva sa-i zici bondoc !}
Ne-a dat legi-si-s asumate!-
Chiar daca nu-s gata toate ...
Ba tata,ba !

Lumea-i toata consternata!
Pensionarea-i rezolvata :
Tre' sa muncesti viata toata!
Pensia? Pe lumea'ilalta !
Ba tata, ba !

Asadar,cu mestesug,
{La cap are betesug !}
Prima casa?Ati ghicit :
Este'n fapt...primu' cosciug !
Ba tata, ba !

Catalin spunea...

Aceasta "rezistenta" e una virtuala sau chiar se face ceva?

Sa spunem ca sunt la fel sau poate chiar mai rau decat tine pornit impotriva dezastrului supranumit "noua ordine mondiala".

Din respect pentru mine si pentru cei ca mine trimite-mi te rog un raspuns pe catalin597@gmail.com.

Multumesc

Miscarea de Rezistenta