luni, 26 octombrie 2009

Respira.com



Pauza.Macar incearca sa ti-o imaginezi.Deconectare totala..de cand nu ai mai avut parte de asa ceva?

Ritmul din ce in ce mai alert al vietii ne-a robotizat.Intregul mecanism social tocmai si-a cumparat turbo.Totul este mult mai rapid,mult mai eficient insa din ecuatie s-a ascuns un factor si anume omul.Accelerarea traiului duce inevitabil la dezumanizarea noastra.Devenim niste carcase goale care actioneaza pavlovian.

Sunt diferite probleme ,pe langa cele de natura medicala , care apar inevitabil. Un mare pas in obisnuirea noastra cu noua ordine ce trebuie sa vina se face prin aceasta grabire a tuturor lucrurilor.Inspiratia,originalitatea si sentimentul de libertate trebuie sa dispara pentru ca noi sa fim eficienti(si aici nu ma refer la aspectele prezentate in filmul Equilibrium).

Incercam sa inlocuim realitatea si totusi ne-am dori ca tehnologia sa mearga pana acolo unde lumile se ciocnesc.Vrem senzatii reale create artificial....de ce? Raspunsul vine imediat...nu mai avem energie pentru ca ne-o consumam ziua la munca,in trafic,in hyper-marketuri etc.Nimeni nu se gandeste ca totul este in zadar.

Construim uniuni,dezafectam granite ,punem bazele unor complicate sisteme economice,sociale si la un moment dat totul face implozie si ne trezim in acelasi loc de unde am plecat.Oamenii de stiinta in loc sa-si indrepte atentia spre ceva cu adevarat folositor  (re)descopera tot soiul de lucruri nefolositoare in esenta.
Oare nu isi da nimeni seama ca suntem condusi pe un drum care se termina brusc si foarte neplacut pentru calator?

Statul isi baga nasul peste tot,google te depisteaza si in pestera,oamenii sunt speriati de vesnicul atac terorist,toti suntem dezorientati.Nu militez pentru stagnarea evolutiei insa insist in a prezenta concluzia mea: nu aceasta e calea.Consider ca suntem destul de evoluati pentru a privi problema din alta perspectiva.

Omul salbatic a produs deja destule daune.Bibiloteca din Alexandria si alte surse de informatie de o inestimabila valoare au fost distruse de niste imbecili si idioti iar ce a fost salvat a fost atent depozitat in biblioteca Vaticanului.Omul de rand este tinut in ceata , alergat continuu si bagat in datorii apoi criticat ,de niste ipocriti, pentru ca este subevoluat.

Daca am intelege ca traim pe o minuscula piatra intr-un imens univers si daca am intelege ca daca nu ne omoram sau nu ne dam in cap putem trai mai bine decat acum ar fi totul in regula.Marile puteri ascunse au hotarat ca informatia nu e pentru mase.Masele sunt manevrate si scoase intr-un jogging-social zi de zi.

Sunt oameni mai destepti si oameni mai putin destepti ,insa, cei mai putini norocosi pot fi ajutati mult mai mult decat acum.Exemplul clar al promovarii prostiei pure este America.Suntem fiinte libere ca natura si domesticiti prin frica de catre niste "persoane" care considera ca este haios sa regizezi un dans social intr-o eterna manea informationala.

Aproape tot ce am fost invatati este fals.Istoria care ne este predata in scoli este o gluma foarte proasta.Noi,cei care nu avem sange albastru trebuie sa fugim intens pentru a nu pierde bucata de paine.Noi suntem criticati si alungati.In schimb,marii conducatori ascund sub masca jegoasa de zi cu zi lucruri oribile ( perversiuni sexuale pana la crime,droguri si alte lucruri "nobile").Se platesc bani buni la morga pentru ca "alesul" sa se delecteze cu un cadavru..si nu glumesc.Nebunia merge atat de departe incat te-ai oripila daca ai sti totul.

Uitam sa ne bucuram de clipe cu care in viitor ne vom intalni din ce in ce mai rar.Opreste-te si admira peisajul cand ai ocazia,priveste cerul instelat daca esti in afara orasului,bucura-te pentru ca esti acolo si ca esti intr-o tara care are atatea locuri frumoase.Nu le da satisfactie...ia o pauza si reconsidera-ti statutul.

Gaseste clipele de libertate in aceasta abjecta lume in care traim.Fii mai calm,zambeste mai des.Linisteste-te si relaxeaza-te.Citeste o carte in loc sa te uiti la televizor.Cauta lucrurile importante in viata si nu te mai lasa prada razboiului in care esti prins.Demonstreaza prin tine ca trebuie si putem sa fim altfel decat suntem acum. Respira...


P.S Voi incerca sa schimb aspectul blogului cat mai curand.Stiu , cateodata este deranjant sa citesti pe fundalul negru.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Gandesc, deci exist !
Cam asta o sa fie de acum incolo. Cei care nu gandesc sau nu vor sa gandeasca se vor invarti in cercul condus de altii. Pacat ca asa sunt oamenii, o mare parte a lor sunt prea lenesi sa gandesca pentru ei si atunci gandesc altii in locul lor, iar o parte, ca tine, cel ce citesti asta gandeste si exista.
Frumos articolul si oamenii ar proceda bine daca s-ar gandi ca fac parte din natura, din aceasta "piatra" din univers, nu sunt diferiti de ea. Artificialul ne indeparteaza de adevarata nostra natura !

Anonim spunea...

Interesant comentariu... Pacat ca multa lume este mai atrasa de gasirea Elodiei, de Roxy manelista, pe unde a mai umblat Monica Columbeanu... etc. Multumim voua celor ce incercati sa faceti ceva, incercati sa-i faceti pe oameni sa-nteleaga ca ca nu-i timpul pierdut pt. a schimba ceva in viata lor. Trebuie sa recunoastem ca suntem noi, oamenii de rand cei ce i-au incurajat pe mai marii statului, sa ne manipuleze, prin dezinteresul nostru si lipsa de dorinta de a ne informa. Treziti-va romani!!!

Anonim spunea...

Super eseul. Intradevar informatiile din finalul eseului sunt valoroase; recomand cartea SECRETUL SUPREM de DAVID ICKE. Acolo e detaliat totul.
PS: fundalul negru al blogului e chiar ergonomic si sanatos pt retina, poate nuanta scrisului daca ar fi o nuanta de verde atunci ergonomia ar fi completa; culorile deschise pe monitor, distrug retina la o expunere prelungita.

Eufrosin spunea...

Sexul cu cadavrele e inca relativ nevinovat, fata de perversiunile si tortura la care banda asta criminala transfontaliera compusa din ultra-bogati, agenti secreti satanisti, militari de rang inalt si alti dubiosi, ii supun pe copii. Acolo e "premiul cel mare".. Procurarea unui copil pentru abuz ritual, ucidere si eventual consum (nu glumesc), costa cel putin 1 milion de dolari, dar iata, sunt oameni care fac si asta:

3.000 de copii dispar anual, iar ziarul Ziua, ne anunta: Numar special pentru copiii disparuti

Unde au sfarsit-o, unii dintre ei - ati auzit de "macelarul din Bruxelles" pe numele sau adevarat, Andras Pandy?

"The Hungarian Nepszava newspaper reported that Pandy fostered an undetermined number of orphaned or homeless Romanian children in his home. The children, who became orphaned after the Romania's 1989 revolution were taken in by a charity club named YDNAP founded by Pandy.

They stayed under his care for varying periods of time, "and nobody knows what happened to them, or if they returned home. "


Exista un cerc extrem de restrans de oameni, care nu sunt simpli miliardari, ci tri-lionari.
Intre oamenii cu bani, exista anumite consemne sociale, care marcheaza faptul ca "au ajuns": Un Porsche pentru milionari, un castel, yacht si avion privat pt. miliardari, iar trilionarilor, putin cati sunt ei, ceva extrem de macabru, dupa cum se pare:

http://www.judicial-inc.org/95Pande_belguim_zio_killer.htm

Prea ciudat ca sa fie adevarat, sau prea adevarat, ca sa fie raportat? - cititi pana la capat.

Miscarea de Rezistenta