marți, 16 martie 2010

Serviciile Secrete si Ocultismul (2)


                

                  In 1867 , Robert Wentworth Little intemeiaza Societas Rosicruciana in Anglia , care se revendica de la vechii rosicrucieni.Ea nu admitea ca membri ai sai decat masoni care ajunsesera la gradul de maestru ; cuprindea 9 grade; conducatorii ei , in numar de trei , isi idadeau titulatura de magi , iar numarul membrilor era limitat prin statut la 144. In 1888 , trei dintre acesti membri , scriitorul si diplomatul englez Bulwer Lytton , autor al unui curios roman ocultist intitulat Zanoni , contele Mac Gregor Mathers si Aliester Crowley cumpara de la un anticar din Londra o carte in care fusese strecurat un mesaj semnat de o misterioasa berlineza cu numele de Anna Sperngel. Ii scrisera si , la indemnul ei , fara a o fi vazut vreodata , creara The Hermetic Brotherhood of the Golden Dawn in Outer. Era un grup extrem de restrans , ultrasecret , care practica magia neagra. Printre adepti sunt de remarcat numele poetului engrez Yeats , vittorul laureat al premiului Nobel , si cel al surorii filozofului Henri Bergson , impopotonata cu titlul si numele de marea preoteasa Anari.Intr-adevar , Mathers plantase la Paris o loja a Golden Dawn , loja Ahator , cu sediul pe avenue Mozart, si pe care o conducea jurnalistul ocultist Jules Bois, amantul cantaretei Emma Calve.
                   
                 Invatatura se baza pe o combinatie de Kabbala si "crestinism: realizata in secolul 16 si imprumutata de la primiii rosicrucieni.Totusi , The Golden Dawn , adauga si o interpretare intemeiata pe religia Egiptului faraonilor si luata din ritul masonic de Memphis-Misraim.

                 Dincolo de aceste caracteristici comune , se remarca totusi diferente profunde intre rosicrucienii francezi si Golden Dawn. In vreme ce primii se revendicau de la traditia "iudeo-crestina" , cea de-a doua nu intarzie sa alunece spre un neo paganism amoral , sustinand ca spiritualitatea se poate manifesta in cazul oamenilor exceptionali atat in sfera raului , cat si in cea a binelui. Aceste divergente incercau sa creeze imaginea unor teluri opuse : rosicrucienii francezi vroiau ca tara lor sa ramana centrul ocultismului din Occident , in vreme ce inspiratorii miscarii The Golden Dawn vroiau sa mute acest centru in Germania , via Anglia.

                Or, fiecare din aceste opriuni avea implicatii politice. Alianta franco-rusa tocmai fusese incheiata (1891) , in timp ce Franta si Anglia , ale caror interese se ciocneau in Africa , se aflau in relatii proaste una cu alta si aveau sa ramana astfel pana la Antanta cordiala din 1906 care va completa incercuirea diplomatica a Germaniei.

                 Intr-o epoca in care , mai mult ca orican, mediile ocultistea constituiau un adevarat paradis pentru serviciile speciale, fu deci foarte logic sa-i vedem pe adeptii francezi sa intretina legaturi cu familia tarului , iar pe Golden Dawn , dimpotriva , lucrand pentru apropierea de Anglia si de Germania , in folosul celei din urma.

                 In sanul miscarii The Golden Dawn , principalul artizan al acestei politici a fost Aliester Crowley , care a urmat aceeasi linie chiar si dupa cucerirea puterii de catre Hitler.Acest personaj echivoc , adept al magiei negre , drogat si psihopat, profesa un nitzscheanism de joasa speta si organiza orgii sexuale impinse atat de departe , incat unii dintre participani nu mai ieseau vii din ele. Altminteri, megaloman, declara : "Inainte de-a fi fost Hitler, am fost eu." Pe drept cuvant scrie deci , intr-al sau Dictionnaire des societes secretes d'Occident , Pierre Mariel : " The Golden Dawn a pregatit , intre altele ,aparitia nazismului ; nu prin temele sale politice, ci prin constantele sale psihosociologice."

                 Crowley nu s-a multumit sa actioneze numai in societatea Golden Dawn.El infiltra cu adepti de-ai sai doua grupari ocultiste, reusind chiar , in 1916 , sa preia conducerea lor : e vorba de ritul masonic de Memphis-Misraim, inspirat de Caligostro si important in Italia si Franta in 1814 , si de Ordinul Templierilor Orientali (OTO) intemeiat in 1893 de catre doi nemti, Karl Keller si Theodor Reuss.Crowley fusese introdus oficial in OTO in 1906 , de catre acest Reuss, calificat de unii drept "o canalie politista internationala" si care , in mod efectiv ,dupa ce s-a infiltrat in miscarea muncitoareasca engleze si dupa ce a condus la Berlin biroul agentiei americane United Press , a fost insarcinat de care statul major britanic , in timpul Primului Razboi Mondial , cu o misiune de spionaj in Olanda.

                 In 1908 , Crowley organizeaza o sciziune a gruparii The Golden Dawn si isi creeaza propria lui secta , Astrum Argentinum , in cadrul careia puse sa is e spuna Fiara apocalipsului. Secta scoase la Detroit revista The Aequinox ,specializata in dezinformare.Denuntat drept un maestru al contrainitierii si , din aceasta pricina, amenintat cu moartea , el isi salveaza viata facand sa circule zvonul fals cum ca s-ar fi sinucis. A murit in 1947 ,cu trupul si spiritul minate de abuzurile de tot felul la care se dedase.

                In ghidul complet al gruparii The Golden Dawn sa nu-l uitam si pe in the outer : "pentru exterior" . O modalitate transparenta de a lasa sa se inteleaga ca secta comporta un "cerc exterior" si un "cerc interior" si deci o dubla invatatura , una pentru neofiti si alta pentru initiati. Asa si era , iar daca primele zece grade ne sunt cunoscute astazi ,depre cele 3 superioare nu prea stim mare lucru. Informatiile se lasa asteptate si cazul misteroasei Anna Sprengel care , de la distanta si in modul cel mai ciudat , provocase crearea organizatiei , jucand aproape acelasi rol ca John King pe langa Helena Blavatski. Cel mai probabil , e ca sub acest nume se ascunde o "cutie de scrisori" a serviciilor speciale.Ideologia lui Crowley, faptul ca Jules Bois , mort in 1943, si sfarsit zilele in pielea unui "colaborator" al nazistilor , precum si alte indicii confirma aceasta opinie.

              Mai mult insa : Rudolf Hess , bratul drept a lui Hitler , era , ca multi dintre nazisti , innebunit dupa ocultism : era pasionat de astrologie, consulta tot soiul de ghicitori si consuma droguri bizare , aduse la comanda lui , tocmai din Tibet. Or , el in cunoscuse pe Theodor Reuss la Munchen , in 1923. La 10 mai 1941 , in plin razboi , acest fidel intre fideli, "dezerteaza" si pleaca in Anglia cu avionul ca sa negocieze ,asazicand din proprie initiativa , o pace separata. Or , cu cine cere el sa se intalneasca ? Cu ducele de Hamilton care ,dupa cum a declarat un ofiter al Intelligence Service-ului, George Langelaan , apartinuse miscarii Golden Dawn. Dupa cum se stie Rudolf Hess a fost judecat de aliati , laolalta cu alti sefi nazisti ,de Tribunalul international de la Nurnberg. Acolo ,a amenintat ca va face "mari dezvaluiri" si , scapand de la moartea prin spanzurare , fu condamnat la inchisoare pe viata.De-a lungul anilor , numeroasele incercari ale avocatilor sai de a-l elibera inainte de termen au fost , fara exceptie, sortite esecului. Hess a murit la o varsta inaintata , in inchisoarea din Spandau, la Berlin, fara sa fi putut dezvalui secretele pe care le detinea si care ar fi deranjat cu siguranta un anumit numar de personaje. 

2 comentarii:

Antiignorantu spunea...

drogati , psihopati si dependenti de manipulare ...

Anonim spunea...

Frontul invizibil in cel de-al doilea Razboi Mondial a constat intre lupta gruparilor oculte englezesti (coven-urile neo-pagane wicca, neo-druizii, rosicrucienii, OTO, Golden Down, magicienii negrii) si gruparile oculte germane care au stat in spatele celui de-al treilea Reich (Organizatia Vril, Stapanii pietrei negre, Illuminatii bavarezi, Ordinul Soarele Negru, Societatea Thule) ajutati de mistici tibetani si chiar de rabini evrei. Rudolf Hess a zburat in Anglia ducand cu el un document numit "Lebor Feasa Runda" (un text precrestin de origine irlandeza care detalia practicile si credintele preotilor druizi din insulele britanice), text gasit de Ahnenerbe, institutul german de studiere a ocultismului, stiinetelor de frontiera si magiei, infiintat de Himmler. Dupa 1940 incepe declinul nazismului deoarece Hitler pierde suportul ocultistilor germani din momentul in care speriat de puterea acestora, ii trimite in lagare.

Miscarea de Rezistenta