miercuri, 25 iunie 2008

Big-Brother Anglia



Pe langa supravegherea ubicua care face parte din "decorul" statiilor de metrou din Londra acum putem observa niste mesaje cel putin "ciudate" , pe panourile publicitare din statiile mai sus mentionate.

Mergand pe culuoarele statiilor gri pline de oamenii ce isi duc zilnic traiul dependenti de metrou se pot observa randuri intregi de afisaje publicitare pe care este doar inscriptionat mesajul "I THINK I'M BEING WATCHED"(CRED CA SUNT SUPRAVEGHEAT/PRIVIT)

Totul este parca un scenariu luat din filme , un pic cam infricosator si un atentat la sanatatea mentala a celor care poate isi doresc sa uite pentru cateva clipe ca sunt mini-vedete de televizune cu circuit inchis.

Nimeni dintre noi nu merita un astfel de tratament.


Sepci,caciuli sau orice accesoriu de acest gen interzise in puburile din Yorkshire(Anglia) pentru ca supravegherea persoanelor sa nu intampine dificultati.

Politia a facut un tur de forta prin puburile din acest oras pentru a "sfatui" patronii sau stafful localurilor sa oblige persoanele care intra in pub sa isi dea jos orice poarta pe cap.

Masurile sunt luate spre ajutorul camerelor CCTV , recunoasterea indivizilor care manifesta interes pentru cei ce ii urmaresc fiind mult mai facila in aceste cazuri , o sapca spre exemplu ar putea bloca vizibilitatea asupra fetei individului urmarit.


Atata timp cat lumea nu va lua atitudine , cel mai simplu lucru fiind evitarea puburilor cu astfel de sisteme de supraveghere , problemele de acest gen vor continua sa apara.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Fireste ca au inebunit in Anglia.
Acum vor sa administreze un test anti-pedofilie in mod obligatoriu la 11 milioane de adulti, ca sa "determine" daca sunt apti sa se afle langa copii, chiar si ai lor.
Concluzia fireasca este ca celor care nu sunt declarati apti, li se vor administra masuri care sa-i faca incapabili de a procrea. Totul pentru binele societatii, fireste.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-06-26&id=8345

Anonim spunea...

Cum iti dai seama cati vizitatori ai?Am si eu un blog si nu imi arata...

Anonim spunea...

este groaznic in ce lume traim.
citisem undeva ca in anglia exista cate o camera de supraveghere la fiecare duzina de oameni.
in curand or sa puna anunturi de genul acesta in metrou: http://weblogs.newsday.com/sports/watchdog/blog/130-126big-brother-is-watching-you-posters.jpg

pt sinapx: incearca statcounter.com

Miscarea de Rezistenta