duminică, 8 iunie 2008

Incredibil: Copii facuti sa creda ca moartea lor salveaza planeta



Niste persoanaje au pus la punct un site in care copiii sunt invitati sa faca un test in care in functie de cat dioxid de carbon "emit" se calculeaza la ce varsta trebuie sa moara!!!

O televiziune din Australia cu ajutorul canalului american ABC promoveaza site-ul "Planet Slayer"(Calaul/Ucigasul Planetei) solicitandu-le vizitatorilor sa faca un "test al gazelor cu efect de sera" intrebandu-i "cat esti de mare porc? " , la sfarsitul quiz-ului afisand cati ani ar trebui sa traiesti pentru ca sa nu folosesti resursele pamantului"

Targetul siteului sunt copii in varsta de 9 ani si in functie de raspunsuri , cu toate ca printre ele sunt legate intrebari de masina si reciclare, un copil care mananca carne si face alte lucruri minore descopera ca ar fi trebuit sa moara pentru ca sa nu chinuie planeta.

Creatorii acestui test considera ca nu este nimic imoral in ceea ce fac ei si nici primejdios.


Citeste si:

Sfaturile unui grup ecologist: "Extinctia Voluntara a Rasei Umane"

4 comentarii:

daimon spunea...

hmm.
cea mai mare pondere în toată chestiunea, o au ultimele două întrebări: cheltuielile anuale, şi scopul cheltuielilor.

un copil nu cred că poate răspunde, nici măcar ghici câteodată, deci ori se lasă păgubaş, ori bagă la plesneală pentru a primi rezultatele.

da, nici mie nu mi se pare prea relevant testul, dar de aici până la presupuneri paranoice, e cale lungă.

peace.

Skappaluda spunea...

Nu e vorba doar de testul in sine cat impactul psihologic care il are asupra copiilor si faptul ca le baga in cap niste idei prostesti.
O generatie controlata inca de la o varsta frageda este perfecta pentru unele planuri de viitor.Cand bazele sunt puse intr-un anume fel e greu sa le schimbi.

nistea spunea...

elevii sunt obligati sa faca ce li se spune (asa se intampla si in cenacluri sau cluburi de elevi pe sistemul : aduna 30 de fraieri si prefa-te ca le faci minuni si dupa aceea ei vor face ce le zici crezandu-te un zeu)...ce le spune directorul, ce le spune profesorul X...de mici sunt invatati sa accepte ce li se spune fara sa fie lasati sa gandeasca de ce fac si la ce ii ajuta. daca te impotrivesti sau pur si simpul intrebi de ce si ceri o motivatie esti facut tampit(chiar de director- am un exemplu clar si as vrea sa scriu pe blog despre asta). deci sistemul trebuie acceptat daca nu..esti liber sa pleci la alta scoala (sau obligat- ti se scade media la purtare, sau esti exmatriculat sau vezi cum din senin toti profesorii au ceva cu tine). ma uit la colegii mei, au 16-17 ani si spun ca nu are rost sa zici ceva ca oricum nu rezolvi nimic...dar prin simplul fapt ca iti exprimi ideile le dai celor care "conduc" un semnal de alarma ca te-ai prins de schema lor tactica si ca pot sa inceapa sa se teama. dar trecem peste asta si mergem din nou la scoala si observam ca nu putem face nimic pentru ca esti singur importiva a 800 de elevi si a catorva zeci de profesori fiind catalogat drept deazaxat, inadaptat, revolutionar, propagandist, paranoic, transant,extremist...etc. nu exista unitate pentru ca nu ai cum sa le aduci dovezi clare, inatacabile celor din jurul tau ca sa te sustina. dar si asa nu stii in cine sa ai incredere pentru ca au oameni peste tot pentru ca lingai sunt destui. nu ai cum sa ajungi sa ai un cuvant de spus pentru ca nu ai cum sa ajungi in postura in care parerea ta sa conteze(intr-un consiliu de exemplu). dar in fiecare zi speram ca sa se termine si ca dreptatea sa invinga banii si sistemul. VIVA LA REVOLUCION!!!

Anonim spunea...

Ce mizerie si uite totusi cat de putini iau aceste lucruri in serios si se preocupa. Insa ce fac astia la nivel mondial a facut si Hitler cu lagarele de exterminare. Daca intrebai lumea daca era posibil - inainte de "pornirea" lagarelor - ca o monstruozitate ca asta sa aiba loc ar fi raspuns ca e imposibil,ca SUNT IDEI PARANOICE. Trebuie sa ne trezim , lucrurile astea sunt reale si sunt nocive pentru noi !

Miscarea de Rezistenta