vineri, 27 iunie 2008

Masonii si baietii "descurcareti" au pus mana pe Bucuresti



Victoria lui Sorin Oprescu in alegerile pentru Primaria Capitalei a insemnat si o victorie personala pentru membrii fostului sau staff electoral. Trei dintre consilierii personali ai primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, provin din cercuri politice şi de afaceri controversate şi au început să facă ordine în primărie.

Victoria lui Sorin Oprescu în alegerile pentru Primă ria Capitalei a însemnat şi o victorie personală pentru membrii fostului său staff electoral. Noul edil i-a „preluat“ la primărie pe majoritatea celor care l-au ajutat în campanie. Înainte de a deveni „oamenii lui Oprescu“, aceştia au gravitat, ani întregi, în preajma unor cercuri politice şi de business, dintre care cel mai cunoscut este cel al afaceristului Costel Bobic, unul dintre principalii susţinători ai campaniei Doctorului.

Zilele acestea, cea mai mare parte din fosta echipă de campanie se pregăteşte să înlocuiască vechea gardă a lui Traian Băsescu şi Adriean Videanu din Direcţiile Primăriei Generale, adică din birourile în care o ştam
pilă pusă la timp poate aduce profituri de milioane de euro. Iar cele mai „grele“ nume din echipă - Adrian Thiess, Victor Dumitriu şi Radu Negrei - par deja obişnuiţi atât cu afacerile de milioane, cât şi cu politica la nivel înalt.

"Maso
n Brothers Investment SRL"

Cel mai controversat personaj din „echipa Oprescu“ este Adrian Thiess. Apariţia sa în preajma lui Oprescu a ridicat destule semne de întrebare încă din campania electorală, dat fiind faptul că acesta este şi membru PDL - calitate care l-ar fi plasat, în mod logic, în cealaltă tabără, a lui Vasile Blaga. Un amănunt interesant este că o firmă a lui Adrian Thiess se numeşte „Mason Brothers Investment SRL“ („Fraţii Masoni Investiţii SRL“).

În campanie, „fişa de post“ a lui Adrian Thiess a cuprins, între altele, şi colectarea de fonduri. Surse din apropierea staffului electoral ne-au declarat că el a generat numeroase discuţii în momentul în care i-ar fi indicat unuia dintre sponsori numărul de cont al unui offshore, în locul celui oficial de campanie în care ar fi fost normal să intre cei 150.000 de euro pe care finanţatorul îi promisese.

Una dintre primele întâlniri ale lui Thiess în primărie a fost cu şeful Direcţiei Investiţii, Bogdan Şoşoacă. Potrivit surselor noastre, Thiess i-ar fi cerut funcţionarului cu vechime de 12 ani în post un raport despre activitatea din ultimii 5 ani. Şoşoacă, om cu legături vechi în lumea politică şi văr primar cu fostul şef al SIE Cătălin Harnagea, l-ar fi invitat să ia loc, după care i-a răspuns într-un fel care l-a lăsat fără replică: cu o înjurătură.

Radu Negrei, un alt nume din echipa lui Oprescu, in prezent consilier personal al primarului general, are o relatie stransa cu familia Bobic. Potrivit unor surse apropiate afaceristului, cei doi se cunosc inca din copilarie, pe care si-au petrecut-o ca vecini pe strada Petru Groza din Focsani.

Cu Sorin Oprescu a devenit apropiat in timpul facultatii, cei doi fiind colegi de grupa. Negrei s-a tinut si el departe de Doctor pana la momentul campaniei, dar a avut pe cineva in permanenta in apropierea acestuia: fiul sau, Cristian Negrei, a fost angajat la cabinetul senatorial al lui Sorin Oprescu.

In schimb, tatal a fost unul dintre colaboratorii cei mai apropiati ai fostului presedinte Emil Constantinescu. La inceputul campaniei electorale, Radu Negrei si-a oferit voluntar serviciile.

Victor Dumitriu, seful de campanie al lui Oprescu, evalueaza, zilele acestea, activitatea Directiei de Buget-Finante din primarie. Inainte de a se apropia de Sorin Oprescu, Dumitriu a avut drept "a doua casa" Palatul Victoria: a fost secretar de stat in trei guverne: Vacaroiu, Stolojan si Nastase.

In 2001, el a infiintat Agentia pentru Investitii Straine, dupa care a fost secretar de stat la APAPS, responsabil cu post-privatizarea si relatia cu parlamentul si sindicatele.

Dupa infrangerea PSD in alegeri, Dumitriu a inceput sa lucreze pe cont propriu in domeniul consultantei, unul dintre clientii sai fiind firma Buzzman Industries, infiintata de controversatul afacerist Bogdan Buzaianu, unul dintre "baietii destepti" de pe piata energie(evz.ro;ziare.com)

3 comentarii:

Anonim spunea...

atentie la lupii in blana de oaie http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4929543919369521730&postID=6354306267227646845

Anonim spunea...

Baiete stai linistit, ca nu prea stii ce zici pe-aici... E clar ca nu stii nimic. Se vede ca vrei sa stii si sa faci ceva, dar esti atat de departe! Numa' atunci cand vad din astia ca tine, care sunteti printre cei "bine documentati" in domeniul asta atat de la moda, imi dau seama cu admiratie ce bine pastrate sunt Secretele masonice, si cat de bine sunteti condusi pe o pista gresita. Spor la treaba in continuare!

Skappaluda spunea...

Inainte de a-ti raspunde tin sa iti dau un sfat care ar fi indicat sa il iei in calcul:Incearca sa vorbesti civilizat (baiete nu e chiar un mod placut de a te adresa unui om pe care nu il cunosti)chiar daca vocabularul iti joaca feste.
Nu am sustinut ca sunt bine documentat si in orice caz nu stii anume ce informatii am eu si nu iti poti face o parere doar citind blogul pentru ca totul urmeaza niste pasi bine stabiliti.
Daca tu consideri ca sunt la moda aceste subiectele inseamna ca ai grave defectiuni la creier.Daca sunt 5 bloguri in care se scrie despre ceea ce consideri tu ca fiind la moda si alte 10 care preiau informatia asta nu inseamna ca e deja un curent.Daca ar fi in Romania asa ceva poate lumea ar deveni mai interesata si mai multi oameni ar iesi din ignoranta.
Modul in care te exprimi denota destule lucruri ,lipsa ta de coeziune in idei si modul pueril de exprimare imi ofera certitudinea ca secretele masonice vor ramane la fel de secrete pentru tine cat sunt si in momentul de fata.
Mai precizez ca le poti admira si fara sa folosesti "s" de tipar cand scrii cuvantul secrete.
Daca suntem sau nu condusi asta ramane de vazut insa comentariul tau mi-a adus in vedere ori ca masoneria a intrat in criza de efectiv ori si-a facut fan-club in locul in care nu trebuie.
Salutare si toate cele bune brav anonim.
P.S Daca tu consideri ca suntem condusi pe o pista gresita poti face un bine si sa ne spui care e pista cea buna avand in vedere ca ai vrut asa mult ,prin commentul tau, sa iasa in evidenta faptul ca ai sti care ar fi adevarul.

Miscarea de Rezistenta