joi, 19 februarie 2009

Ai grija!

Sodium Laureth Sulfate

SLS
CLEAR , FRUCTIS ,
Vo5, Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal, Body Shop


Toate aceste sampoane folosesc SLS care este de fapt pentru curatarea podelelor.

Se foloseste SLS pentru a produce mai multa spuma.

Imaginati-va ce poate face aceasta substanta pentru podele parului si scalpului Dvs.

Va va afecta radacinile si pielea.

Verificati prezenta SLS si in pastele de dinti.

Cautati pe Google "SLS Free Shampoo" sau Free Toothpaste" pentru a gasi produse fara SLS.

4 comentarii:

Florin Cosma spunea...

Mereu sunt probleme cu diferite substanţe dubioase în pasta de dinţi, şampoane, gel de duş, mâncare, etc. Companiile producătoare recunosc utilizarea lor dar merg pe ideea că folosesc nişte cantităţi reduse şi oamenilor maturi nu le fac rău. Rămâne totuşi o problemă, poţi otrăvi pe cineva puţin câte puţin.

Anonim spunea...

SLS e Sodium lauryl sulfate.
Sodium laureth sulfate de care zici, e SLES (se mai zice sodium lauryl ether sulfate).
ambele se folosesc in produse casnice gen pasta de dinti, crema de ras, sampon, etc.
SLS poate provoca la unii probleme de piele si cancer bucal
SLES e ceva mai putin periculos decat SLS..
preferabil este folosirea produselor fara nici una din ele, incluzand alternativele lor, gen ALS (Ammonium lauryl sulfate).

Anonim spunea...

Exista alternativa la SLS, tensidele din zahar de exemplu (zaharul ar fi mai bine sa fie folosit la asa ceva decat in iaurturile copiilor.
Sigur ca nu convine mastodontilor sa apeleze la natura, in plus substanta este perisabila (1 an) pecand un pur il gasesti pe raft intact si peste 10 ani...

Anonim spunea...

SLES -Lauril eter sulfat de sodiu este un surfactant (materie prima de baza) pentru fabricarea detergentilor dar si a unor cosmetice gen sampoane si geluri de dus(nicidecum pasta de dinti) Binenteles ca dozajul utilizat este mai mare in cazul detergentilor decat in cazul sampoanelor.Curata si degreseaza si face spuma , e adevarat ca are si un potential iritativ insa pentru scalpuri sensibile sau pentru copii se recomanda folosirea la fabricarea sampoanelor a unor surfactanti "mai blanzi" care nu sunt atat de iritativi dar care nici nu spala atat de bine.
SLS este Lauril sulfat de sodiu, este tot un surfactant total diferit de SLES care intra in fabricarea pastelor de dinti, a celor de ras si care curata face spuma dar nu e asa de iritant .
Ma rog dintotdeauna sampoanele se fac cu SLES si pana acum nu a mai avut nimeni de comentat....Mai bine ne-am face griji de ce mancam si nu cu ce ne spalam....

Miscarea de Rezistenta