luni, 26 iulie 2010

Eterna cucuvea de langa geam


De cand ne-am nascut am fost amenintati, traindu-ne viata cu frica ” inevitabilului”. Adanc intiparita stare de expectatie ne-a tinut legati , formarea noastra ca indivizi fiind incorsetata. Am fost obisnuiti cu teama si dresati in a ne fi frica. Nu am avut voie sa depasim barierele si nici sa iesim din cotidian. A trebuit sa umplem papucii predecesorilor (de multe ori) si eventual sa crestem numarul putin. Prea putini am fost lasati in pace, prea putini dintre noi s-au bucurat de un minim “liber-arbitru” pamantesc. Deranjul,haosul si catastrofa au batut la usa noastra de cand suntem si am stat cu inima cat un purice de fiecare data cand primeam un telefon pe care nu il asteptam.

Nevoia de senzational a fost hranita indiferent de epoca prin mijloace specifice, iar atata timp cat am fost multumiti sa vedem exteriorul in diverse ipostaze nu am mai cutezat in a ne privi interiorul si analiza comportamentul,personalitatea…existenta.

Toata increngatura realitatii pare indescifrabila si nici nu gasim codul necesar intelegerii totului. Insa unele lucruri sunt extrem de clare si extremele realitatii sunt mai presus de orice dubiu canceroase. De ce ne-am lasat sedusi de mirajul lucrurilor superficiale? De ce ne-am prostituat mental acceptand si primind cu draga inima ceea ce este vadit facut pentru a ne indobitoci? Si oare de ce suntem asa speriati in a ne exprima? Am distrus oare orice legatura de la om la om?

Nu ne cunoastem…stam in spatele unor vorbe , stam in spatele unor avatare. Stam ascunsi ,speriati , secatuiti de dorinta si nu constientizam ca noi suntem baza. Fara noi mecanismul nu ar merge , dar cu noi dresati mecanismul functioneaza in parametrii optimi.Credem ca nu avem certitudini ..total fals.

Haideti totusi sa comunicam…sa facem un schimb de idei…sa punem bazele la ceva palpabil. Pot fi contactat la adresa de mail : skappaluda@yahoo.com sau pe id-ul de messeger : skappaluda .

2 comentarii:

Antiignorantu spunea...

primul pas ... se lucreaza la Constiinta oamenilor ... al 2 lea pas la antrenamentul psihic si fizic al lor ... al 3 lea pas - lupta psihica si fizica unde este cazul ... cea fizica poate insemna mersul la vot ... cea psihica REZISTENTA in fata CORUPTIEI GENERALIZATE pe toate PLANURILE !!!

Marius Adrian Porojnicu spunea...

Sa îndrăsnim !

Eu sufletul l-am transformat în paini:
Tu vino, gustă-mi verbul de pofteşti !
Cuvinte frământate si rouă ţin în maini...
{Nu trebuie ceva să-mi daruiesti !}


Dar te implor : iubeşte-ţi neamul !
Iubeşte-ţi mama,fiica şi iubita
Şi'ncearcă-omule-să le indrepţi ursita
Cu luptă şi credinţă'n Dumnezeu !


Nu suntem laşi,nici ignoranţi,nici proşti:
Suntem urmaşi de luptători vestiţi !
Să nu ne mai lasam îngenunchiaţi
Şi hai să nu ne mai lasăm prostiţi !


Ridică-ţi ochii şi în ochi priveşte
Pe cei ce te-au minţit şi înşelat !
Căci capul hidrei chiar treb'e retezat
Cuvântul de pedeapsă tu-l rosteşte !

Miscarea de Rezistenta