luni, 12 octombrie 2009

Oblivio Accebit



Oamenii si-au pierdut cunoasterea,si-au pierdut simtul a ceea ce sunt ei de fapt iar intreaga viata incearca sa se redescopere prin intermediul trudei lor obscure.Putini reusesc din cauza organizarii sociale atent directionate.Restul oscileaza undeva intre adevar si minciuna uitati intr-un metaforic purgatoriu al ratiunii.

Nuantele problemelor ivite zilnic pot fi dezbatute din mii si mii de perspective ,insa singurul lucru cert este ca ele trebuie solutionate.Ideea de baza este ca existenta ne este complicata zilnic tocmai pentru ca timpul destinat noua sa fie din ce in ce mai putin.Motivul este cat se poate de clar: un om cu timp liber poate gandi,iar a te cazni  gandind poate fi productiv..si cine isi doreste asta? In vremurile in care traim inteligenta in sine este o societate secreta.

Marea uitare este  dezbinarea dintre om si sinele sau.Fara aluzii sau influente new-ageiste ,in care sincer am incredere cat in spusele politicienilor, sustin ca au ramas prea putini care se retrag in ei gandindu-se ca acolo sunt toate rezolvarile si toate raspunsurile la tot ce ne inconjoara vizibil sau invizibil.Suntem generatia de la final si cea de la inceput si cei mai multi isi doresc si se chinuie vizibil pentru a ne distruge spiritul,sufletul si psihicul insa nu reusesc in totalitate.V-ati intrebat vreodata de ce?
Faptul ca ati ajuns aici ,cititi aceste randuri si rationati in a le percepe ,pentru a le aproba sau combate, este dovada ca ei nu au reusit inca.Ne pot cenzura la infinit , ne pot urmari la infinit ,  insa nu ne vor distruge niciodata si asta pentru ca nu suntem animale si nu am plecat din oceane acomodandu-ne pe pamant.Somnul ratiunii permite dobitocilor sa functioneze nestingherit.

S-au jucat cu mintile noastre , ne-au unit apoi ne-au dezbinat ,ne-au omorat si ne-au ascuns sa putrezim, ne-au pregatit cosciugele si ni le-au aratat,ne-au fixat tinte in frunte si ne-au spus sa fim docili.Si noi nu suntem,oare de ce? Pentru ca suntem oamenii pentru care moartea reprezinta o trecere si viata pe pamant doar o perioada din infinitatea noastra ...suna greu digerabil insa noi vrem sa ii ajutam pe cei care se lasa ajutati. Vorbesc in numele tuturor celor care simt ca mine pentru ca stiu ca mai exista.

Universul nostru personal este intesat de virusi care rod insistent din totalitatea noastra complexa facandu-ne sa ne simtim mici,neinsemnati insa fara noi existenta in sine nu ar mai avea sens.Toti avem rolul nostru pentru ca de aceea suntem aici si asta atesta faptul ca trebuie sa ne luam in serios statutul de om care pe langa privilegiile oferite ne obliga sa avem si anumite datorii, despre care urmeaza sa vorbim.

Omul , specia in jurul caruia se invarte tot ce intelegem noi traieste la randul sau intr-un mediu.
Interdependenta mediu inconjurator-om a fost prost inteleasa de la inceput si asa am ajuns sa avem acum miscari ecologiste sau dobitoci care isi bat joc exagerat de natura.Cum ne explicam noi ca in momente grele ale existentei umane specia s-a adaptat aproape inconstient reusind sa supravietuiasca? Razboaiele,cataclismele,sistemele opresive au dus la cresterea natalitatii.Specia umana este numeric egala cu cat trebuie sa fie in acest moment.Degeaba incearca toti sa ne convinga ca suntem prea multi pentru ca nu ne putem inmulti peste un numar (variabil in functie de diferiti factori) ascuns undeva in noi. Acum procesul subversiv ,care tinteste reducerea populatiei, s-a mutat in alti factori impanziti in lumea in care traim (stresul,vaccinurile,bolile inventate in laboratoare etc.).

Avand in vedere complexitatea de origine indubitabil divina a fiintei umane ar trebui clar sa constientizam ca datoriile noastre sunt destule.Nu ne putem bate joc de noi insine lasandu-ne batjocoriti,umiliti si manipulati.Prin acceptarea unor astfel de practici ne negam sensul existentei si originea.Iar cei care studiaza diferite lucruri (atacuri psi,tehnici de manipulare,doctrine idioate,etc.) si le aplica pentru motive egoiste fac acelasi lucru.

Suntem obligati de cutumele sociale sa urmam pasii care ne-au fost trasati.Vad in unele comentarii vorbe gen "naivitate" sau "idealism" si sunt invinovatit pentru ca nu fac politica. Suna ciudat insa politica a fost creeata si ea cu un scop, ea nefiind existenta apoi denumita "politica"(invers cazul omului care precede existenta limbajului).Pentru a face politica trebuie sa creezi la randul tau un partid(si o doctrina) iar noi fiind unici in modul de gandire nu putem face ceva cu care adeptii nostrii sa fie intru totul de acord.Iar mularea dupa principiile politice , care in teza suna bine, duce la reducerea unicitatii noastre.Singura scapare a partidului politic ar fi inglobarea unor persoane cu moralitatea cat se poate de intacta pentru scopul nobil de a face bine insa nu suntem "naivi", nu?Conformismul ,la randul sau, se poate dezice de stigmatul "uniformizarii" doar in momentul in care ar duce la ceva productiv pentru toti.

Privita din exterior societatea in care traim este o jignire la adresa existentei noastre iar ceea ce v-as ruga insistent sa faceti este sa va constientizati natura,sa va pregatiti sufletesc si psihic iar in momentul prielnic vom actiona cu totii.Acum este mai greu de explicat insa vremurile se apropie.

Nou nu este decat ceea ce a fost uitat.





P.S.(Off-Topic)  Pentru dumneavoastra si pentru cei care obisnuiesc sa se "inspire" din articolele deja traduse, uitand sa specifice sursa(traducere placuta!), am sa va prezint niste linkuri legate oarecum de Proiectul Indect





http://www.straw-project.eu/

http://www.secricom.eu/

9 comentarii:

Anonim spunea...

Extraordinar!!! Ma bucur ca nu sunt singur, sunt multi care gandesc asa, dar totusi putini raportat la numarul maselor... Dar precum spuneai, vremurile se apropie...

Anonim spunea...

ce vremuri se apropie
razboiul total?

Anonim spunea...

Afla cine va fi presedinte.Voteaza-l TU
VOTEAZA-TI PRESEDINTELE AICI : http://salvatiromania.wordpress.com

Anonim spunea...

ba, eun am avut rezistenta de acum doi ani si tot nu m-am rupt ca tn in figuri la faza cu jurnalu si articolul lui tuca, poate ca tu l-ai plagiat cu miscarea de rezistenta si ai modificat datele posturilor

Dani13 spunea...

Depinde de noi cat de hotarati suntem ca acel moment sa apara.E necesar sa luam atitudine.Daca ramanem la stadiul de povesti si nemultumiri,spuse si scrise de zeci de ani,acel moment va fi doar in visele si sperantele noastre.Acum e timpul sa actionam faptic!

Skappaluda spunea...

Ce actiune? Inca nu intelegem cu totul despre ce e vorba..proteste si violenta asta asteapta "ei"..trebuie sa ne EDUCAM cat mai multi..crede-ma ca are o importanta extrema chiar daca pare oarecum secundar.

Si pentru Anonimul care imi spune ca i-am furat eu "rezistenta" lui tuca...ce sa mai zic..cuvintele nu isi au rostul...eu sincer nu vroiam sa atrag prosti pe blogul meu dar uite ca mai apar dezorientati pe aici.

Anonim spunea...

Educatia, cultura si informatia sunt arme redutabile in aceasta lupta. Ai dreptate in ideile puse in post. Schimbarea pleaca intai din noi, din interiorul nostru. daca nu pleaca de aici, nu este decat fatada si timp pierdut. Un om fara educatie si informatie este ca orbul care este pus sa cantareasca-el nu va vedea niciodata balanta !

Nostrabrucanus spunea...

@Anonimului care a scris
"ba, eun am avut rezistenta de acum doi ani si tot nu m-am rupt ca tn in figuri la faza cu jurnalu si articolul lui tuca, poate ca tu l-ai plagiat cu miscarea de rezistenta si ai modificat datele posturilor"

hmm ... mai degraba Tuca & co ( de fapt nu el personal ci cineva de la el) s-a inspirat de la MDZR.

E clar ca "ai avut rezistenta de acum 2 ani" dar intre timp ti-a trecut.. deh .. ca gripa. Numai ca rezistenta aia nu era data de valori si principii ci de o mica moda.

In particular, moda strategiilor de comunicare in lupta politica s-a mutat spre campaniile sociale; ambele campanii "miscarea .." de la Jurnalul" si "respect" de la RTV sunt componente ale campaniei "jos basescu" . O strategie foarte bine pusa la punct si o manipulare de inalta clasa. Singurul inspirat pe bune a fost Rebengiuc ; la restul se vede resemnarea cat casa si faptul ca danseaza dupa cum canta cineva.

Angela spunea...

Toata stima pentru daruirea si talentul tau, pentru tot ceea ce realizezi !
Intreruperea m-a speriat, mi-era teama sa nu se fi intamplat ceva... ma bucur mult ca ai revenit.
Pentru anonimul "dezorientatat":
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
Sunt multi, nespus de multi cei ce gandesc ca tine, si crede-ma, avem nevoie de asemenea oameni... Iti multumim pentru tot ceea ce faci. Cu stima, Angela.

Miscarea de Rezistenta