miercuri, 23 aprilie 2008

Irlandezii manipulati pentru a aproba tratatul European

Presa irlandeză a intrat în posesia unui email secret, ce dezvăluie o aşa-zisă campanie de dezinformare dusă de guvernul irlandez, înaintea referendumului din 12 iunie privind tratatul european. Corespondenţa menţionează că ministrul de externe irlandez ar fi primit asigurări chiar de la vicepreşedintele Comisiei Europene, Margot Wallstrom, că Bruxelles-ul va "diminua sau amâna" orice anunţ care ar putea să fie "dăunător" campaniei pentru aprobarea tratatului.

Documentul precizează că guvernul irlandez şi-a propus să nu lase populaţia să analizeze detaliile din tratat, scopul fiind "de a focaliza campania pe beneficiile reprezentate de UE, şi nu pe tratatul în sine". Emailul mai afirmă că guvernul irlandez a exclus organizarea votului în octombrie de teama preşedinţiei franceze a UE.

Nicolas Sarkozy este considerat "complet imprevizibil", iar oficialii irlandezi se tem că programul său în domeniul apărării ar prejudicia campania. Irlanda este singura ţară care organizează referendum privind tratatul, iar liderii UE se tem de un vot negativ.

Emailul este adresat de către un diplomat britanic din Dublin guvernului de la Londra. Ştirea se află pe prima pagină a cotidianului irlandez "Daily Mail".(hotnews.ro)

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta