miercuri, 2 aprilie 2008

NATO-"Libertatea" de exprimare marele mit


Militanti anti-NATO, evacuati de mascati in Capitala

Zeci de mascati au intervenit miercuri, in jurul orei 14,00, pentru a evacua aproximativ 50 de militanti anti-NATO care inchiriasera o hala in Fabrica Timpuri Noi din Capitala, anunta Antena3.

Se pare ca zece militanti germani au fost ridicati de politisti, acestia urmand sa fie audiati la sediul Politiei pentru a se stabili circumstantele in care acestia isi desfasurau activitatea.

Protestatarii sustin ca au inchiriat spatiul respectiv pentru doua saptamani, pana luni, 7 aprilie, pentru 2.800 de lei.

La inceputul saptamanii, acestia s-au instalat intr-o hala a Fabricii Timpuri Noi, ei improvizandu-si o tabara, unde s-au adunat aproximativ 50 de persoane.

Acestia ameninta ca in cazul in care nu vor fi lasati sa-si desfasoare activitatile programate, vor iesi in strada si vor manifesta pe strazile Capitalei.

Gabi Molotov, unul dintre reprezentantii protestantilor, a declarat pentru Cotidianul ca spatiul a fost inchiriat pentru "o activitate culturala legata de dreptul de exprimare de zilele acestea din Bucuresti". El mai adaugat ca Serviciul Roman de Informatii i-a retinut in hala de la Timpuri Noi si ca afara sint 20 de persoane, iar inauntru 30.

Surse din Comandamentul de Organizare a summit-ului NATO au confirmat pentru Ziare.com ca militantii se aflau sub supravegherea fortelor de securitate de mai mult timp si ca o parte dintre acestia fac parte dintr-un grup de militanti anti-NATO retinuti recent.

DEZGUSTATOR!
citeste si:

Poliţia evacuează mai mulţi militanţi anti-NATO din zona Timpuri Noi


Summit chinuit


0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta