sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Cine esti si ce vrei sa ajungi?



Un videoclip mi-a atras atentia pe youtube si dumneavoastra il puteti urmari mai sus.
Desigur diferitele forme de miscare impotriva opresiunii exista insa liderii lor sau oamenii implicati au o moralitate care poate fi contestata sau legaturi dubioase insa ultimul cuvant ramane omului...Cine esti si ce vrei sa ajungi?


Perspectiva fiecarui om asupra lumii este diferita..fiecare dintre noi priveste lucrurile in mod diferit din terte cauze care nu fac obiectul articolului de astazi insa la baza fiintei umane capabile de a rationa sta puterea de a actiona in conformitate cu viziunea sa asupra a ceea ce doreste sa devina.

Unicitatea fiecarui om este cheia faptului ca inca avem un grad de libertate.Daca toti am actiona la fel atunci controlul asupra omenirii ar fi total.

De sute chiar mii de ani asupra omului de rand sunt puse interdictii, ii sunt luate pana si cele mai mici momente in care se simte liber si ii sunt inlocuite cu placeri minore de o durata redusa si care sunt uitate usor.Trebuie constientizat faptul ca noi ca parte integrata din acest sistem suntem motorul,bateria sau inima cum doriti dumneavoastra sa alegeti insa putem fi si creierul.

Nu toti suntem capabili, nu toti dorim si nu toti meritam sa fim intr-o postura de a face alegeri pentru cei de langa noi insa prima conditie care ar trebui pusa in momentul unul in care unul dintre noi s-ar afla in aceasta postura ar fi "sa aiba intentii curate".

De 18 ani alegem aceeasi oameni la 4 sau 5 ani insa cu alt chip numai pentru ca ne-a fost propus un targ pe care noi l-am acceptat.Am aceeptat in schimbul unei pseudo-libertati sa ne vindem sufletele ,mintea si corpul celor fara intentii curate .

La noi in tara sunt multi oameni capabili care sunt conditionati de o situatie dificila sa aleaga intre doua rele ca fata ale aceluiasi rau.

E momentul in care ar trebui sa se spuna "STOP" , si e momentul in care trebuie luata actiune.Insa cand spun actiune nu ma refer la actiune fizica violenta ci actiune intelectuala.Trebuia sa gandim mai mult , sa cercetam mai mult pentru ca oricat de complicat ar parea totul de asta depinde viitorul nostru si al generatiilor ce vor veni.

E momentul in care cel capabil sa ajute pe cel mai putin capabil pentru a progresa.Multi si divizati nu valoram nimic in fata constantelor agresuni aduse impotriva libertatilor noastre fizice si mentale.Insa uniti -nu in ideologie si nici macar in conceptii ci doar in intentii curate.In intentia curata de a ne face bine nu doar noua si celor de langa noi.

Poate ca a venit momentul sau poate ca momentul oportun a fost si va fi tot timpul aici.Noi trebuie sa alegem clipa in care putem demonstra ca suntem mai buni si ca toate rautatile aduse impotriva noastra nu au distrus spiritul de libertate din noi.

"Libertate,egalitate,fraternitate" a fost doar o deviza masonica,utopica menita sa ia ochii celor care pentru un tel s-au sacrificat.Atunci a fost un interes acum sunt altele.Notiunea de stat national dispare tocmai din aceste privinte.Insa in jocul asta in care suntem implicati cu totii putem fi inca Oameni.Putem fi liberi, egali aici nu putem fi insa putem sa distrugem diferentele sociale si opresiunea impotriva celor care fara vina lor nu pot fi la acelasi nivel cu altii.Si spun fara vina lor pentru ca mi-ar trebui mult timp sa explic ca sunt multi oameni de o inteligenta poate mult mai ridicata ca a celor care au posibilitatea sa si-o arate insa din "N" cauze nu au putut sa si-o valorifice.Apoi revenind la fraternitate ...conceptul poate fi privit din mai multe perspective insa fraternitatea oamenilor de rand sta tocmai in faptul ca noi stam la baza societatii numai ca nu vedem asta. Aceasta deviza utopica poate fi uitata si asa si trebuie insa nu trebuie uitat faptul ca in noi sta puterea sa schimbam ceva.

Inchei precizand faptul ca suntem oameni si asta trebuie sa ramanem.Suntem constransi insa putem ajunge liberi prin noi insine. Putem ajuta pe cei mai neajutorati oricand.

6 comentarii:

SinapX spunea...

Foarte bun postul...felicitari!!

Anonim spunea...

Cele mai sincere felicitări! Mulţumim pentru ceea ce faceţi!
Am trimis tuturor prietenilor adrese, texte şi articole utile pentru a se informa, căci ignoranţa e cel mai mare duşman al omului. De asemenea, i-am rugat pe toţi "să dea mai departe", poate astfel vor afla tot mai mulţi oameni, indiferent de preocupărilelor (studenţi, casnice etc). Trebuie să ne gândim că sunt puţini cei ce folosesc internetul şi, în plus, unii nu-l folosesc pentru informare, ci să zicem, pentru distracţie. Nu se gândesc că de fapt e în joc chiar viitorul lor! Când am adus la cunoştinţă unei persoane aceste lucruri îngrozitoare care par de domeniul SF dar din păcate nu sunt, mi-a răspuns: ei, şi ce putem face noi?! Deci, a crezut, dar a depus armele înainte să înceapă lupta. Atunci mi-am amintit versurile lui Coşbuc: "Cei ce poartă jugul şi-a trăi mai vor, Merită să-l poarte, spre ruşinea lor!" Problema este că, dacă nu vom fi solidari, nu vom putea învinge această caracaţiţă cu mii de braţe (sau balaur cu mii de capete); deci, dacă cei mulţi refuză să gândească, cei puţini care gândesc, vor avea aceeaşi nefericită soartă cu toţi ignoranţii. Şi când te gândeşti că tocmai ignoranţii sunt cei ce se cred deştepţi, când de fapt ei nu văd dincolo de lungul nasului!
Treziţi-vă oameni buni, pănâ cănd nu e prea târziu!
S-auzim de bine, Fortuna.

nistea spunea...

ai dreptate angela. ma bucur ca mai exista si oameni care lupta pentru cauza. ignoranta e mare, acum 1-2 saptamani am fost pus la istorie sa vorbesc de masoni/masonerie si era sa iau 4 (noroc ca profesorul stie ca am multe informatii si mi-a dat 9) pentru ca nu am vrut sa zic nimic iar profesorul era indignat de faptul ca nu vreau sa le explic colegilor. chestia e ca pe ei nici nu ii intereseaza si m-au facut nebun de multe ori cand mai ziceam si eu una alta de sistem, manipulare, societati secrete si alte chestii. multa lume nu vrea sa faca nimic pentru ca nu crede. stiu cazuri de persoane carora si daca le demonstrezi nu cred pentru ca sunt indoctrinati si in plus nu se intreaba "daca nu e asa?" "daca nu am dreptate?". suntem putini, sper si uniti avand ca scop sa traim liberi. viva la revolucion!!

Anonim spunea...

Si totusi ma-ntreb, bineinteles , nu ne cunoastem, TU,concret...care e menirea ta , cu ce scop postezi aceste randuri? Faci ceva concret sau e la moda ? te face mai barbat in fata prietenilor , mai interesant in viziunea femeilor , e un scut dar si o lancie kitsch-oasa a aspiratiilor tale promovate de al tau Super-Ego? Tare mi-as dori sa te cunosc , sa rad , deoarece sunt convins ca nu ai realizat nimic in acest sens. E usor sa aberezi in fata monitorului, dar pe plan concret , aplicabil, ai realizat ceva in acest sens? nu cred , si nici nu am auzit sau vazut macar. Pariez ca te erijezi intr-o mica vedeta in mediul in care te invarti atat social cat si .... Aceasta fituica este dezgustatoare, felicitari D-lui M. Tuca si initiativei dumnealui! Ne explici cum si ce ar trebui facut , cum ar trebui sa ajutam oameni mai neajutorati ca noi ...spune baiete, ce ai facut concret in sensul asta ?Merkaba

bogdan spunea...

da in primul rand un calduros la multi ani dupa care vad comentarii vechi si vad oameni satui de lupta cu morile de vand ..nu am stiut de existenta unui astfel de site si nu am mai crezut ca inca mai sunt cei care ...suna frumos miscarea de rezistenta ...dupa parerea mea genocidul este acum si aici nu ceea ce facea ceausescu daca in atatia ani nu am fost vanduti acesti incapabili pirati si acesti oameni fara inima si suflet au reusit sa vanda pana si sufletele noastre oare ce au sa mai vanda ...haide ti sa strangem lantul in jurul lor haide ti sa facem ceva !

bogdan spunea...

inapoiati as putea spune ca suntem prea lasatori sau destul de naivi as putea spune ca suntem fara caracter sau niste persoane care nu stiu sa lupte pt ceea ce este al lor ...L I B E R T A T E A DE A TRAI FERICIT SI IN PACE ....libertatea de a putea si de a simti ca esti luat in seama in tara ta si ca nu trebuie sa lasati capul in jpos in fata impertinentei unora si a meschinariilor altora care incep de sus de la putere si se termina tot la putere prin suprimnarea celor saraci si lipsiti de puterea de a decide in fine TREBUIE SA NE TREZIM ATAT CAT NU ESTE PREA TARZIU ULTIMELE SPERANTE raman LA NOI !

Miscarea de Rezistenta