joi, 13 noiembrie 2008

Dictatura FMI


La summitul G-20 se pregateste instaurarea dictaturii financiare sub Fondul Monetar International.

Conform noului plan FMI va stabili politica economica a fiecarui stat din lume.Tendinta spre care "elita" vrea sa ne conduca este austeritatea totala,sacrificiu,distrugerea sindicatelor,comert liber , o strangulare a tehnologiei folositoare omului de rand si sa nu uitam reduceri salariale.

Blocul Brazilia-Rusia-India-China se zvoneste ca ar fi impotriva noilor reglementari care ar pune in mana FMI-ului puterea totala insa dupa cum istoria ne arata dusmanii nu sunt chiar asa dusmani.

Pregatirile pentru summitul din 15 noiembrie sunt aproape finalizate.Urmeaza sa cititi 5 puncte de pe agenda care urmeaza sa fie adoptata la summitul de la Washington:
  1. solicitarea agentiilor de evaluare financiara sa fie inregistrate,monitorizate si sa isi prezinte normele de guvernare.
  2. stoparea principiului de convergenta a standardelor contabile si de a re-examina regula valorii corecte de piata astfel incat sa fie in coerenta cu normele de prudenta si conservatorism
  3. asigurarea faptului ca niciun segment de piata,teritoriu sau institutie financiara sa nu scape de o reglementare adecvata sau cel putin de supraveghere.
  4. instituirea unui cod de conduita pentru a evita asumarea de riscuri in industria financiara.Autoritatile de supraveghere vor trebui sa urmeze acest cod in evaluarea profilurilor de risc al institutiilor financiare.
  5. De a intrebuinta responsabilitatea restabilirii increderii si stabilitatii ( pietei financiare) FMI-ului si FSF-ului(Forumul de Stabilitate Financiară - Basel).


Interesant de citit in acest context:
Gordon Brown il grabeste pe Obama sa ajute la cladirea unei "Societati Globale"(engleza)

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta