duminică, 16 martie 2008

Donare de organe in stil European


Vom fi donatori de organe fara voia noastra! Surprinzator nu? Organele necesare pentru transplanturi ar putea fi recoltate fara a se mai cere acordul familiei, asa cum se intampla in multe tari UE.
Agentia Nationala de Transplant propune ca donarea de organe sa se faca fara a se mai cere acordul familiei persoanei aflate in moarte cerebrala. O astfel de procedura, numita acord prezumat, exista in majoritatea tarilor europene.
Nu se preleveaza organe de la un posibil donator daca acesta si-a exprimat dezacordul in scris, la notar, in timpul vietii. Specialistii in etica nu sunt de acord cu aceasta procedura, considerand-o degradanta, inumana si benefica doar pentru transplantologi.
PROPRIETATEA CUI ESTI? O intrebare de bun simt pusa in aceasta circumstanta. Este de admirat faptul ca unii oameni doneaza organe dar modul in care este posibil sa se ajunga este infiorator.Un alt aspect care merita tratat este la cine ajung acele organe...cine beneficiaza de pe urma lor.Sa facem un exercitiu de imaginatie: Persoana aflata in moarta cerebrala sau decedata are o cunostinta,ruda etc. care se afla in postura in care viata sa depinde de un transplant de un anumit organ. Credeti ca acea persoana va beneficia de el? Raspunsul cred ca il stiti deja

1 comentarii:

Anonim spunea...

Cartea A cincea fiola de Michael Palmer reda cel mai bine o povestire referitor la acest subiect.Pacat ca romanii nu stiu mai multe despreaceste transplanturi...este o alta metoda prin care unii vor face bani....

Miscarea de Rezistenta