marți, 25 martie 2008
U.E -cea mai mare baza de date biometrice
De anul trecut din vara se tot spunea ce nu se mai spune acum....baza de date biometrica pe care U.E a creat-o.Peste 70 de milioane de înregistrări biometrice vor face parte din baza de date a Uniunii Europeane.
Parlamentul European a susţinut propunerea de demarare a Sistemului Informaţional de Viza European (VIS) şi crearea celei mai mari baze de date din lume, cuprinzând 70 de milioane de seturi de amprente.
Baza de date va permite deasemenea poliţiei din ţările Uniunii Europene să se folosească de şi să facă schimb de informaţiile ADN a oamenilor.
"Implicaţiile... sunt mari şi vor afecta toţi cetăţenii Uniunii Europene. Pentru a da un singur exemplu, acest proiect prevede utilizarea informaţiile ADN a tuturor cetăţenilor UE indiferent dacă aceştia sunt suspectaţi sau condamnaţi pentru o anumită infracţiune." a spus Philip Bradbourn (parlamentar european). "Per total, acesta este un exemplu clasic de cum câteva ţări încearcă să impună sistemul lor asupra celorlalte state membre. Cele opt (8) state care au semnat Tratatul Prum încearcă acum să îl impună şi celorlalte state membre."
Peter Hustinx, Supervizor de Protecţie a Datelor Europene, şi-a exprimat şi el îngrijorarea: "Cercul de subiecţi ce pot fi incluşi în acest sistem nu este limitat la datele persoanelor suspecte sau condamnate de vreo anume infracţiune."
Democratul liberal, purtăor de cuvânt al justiţiei în Marea Britanie, Baroneasa Sarah Ludford, parlamentar european, a susţinu mărsura dar a precizat: "consecinţele poenţiale a utilizării greşite sau abuzul ar putea submina sever libertăţile civile."
Cu toate acestea, laburistul Michael Cashman, membru parlamentul europei, a spus: "Salut această adoptare a raportului după negocieri lungi şi complexe. Cred că înţelegerea finală reprezintă o abordare echilibrată şi constructivă. Vor permite statelor membre să înregistreze şi să schimbe informaţii referior la aplicaţiile de viză într-un mod coerent şi în acelaşi timp asigunrând că drepturile aplicanţilor sunt protejate. Referitor la biometrică, este esenţial pentru Uniunea Europeană să ia o măsură coerentă asupra aceste probleme. Tehnologii precum biometrica pot şi vor îmbunătăţi securitatea noastră fără a încălcarea libertăţilor noastre civile, dacă sunt folosite corespunzător. Trebuie să îmbrăţişăm această tehnologie decât să ne fie ruşine de ea."(infocon)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu