miercuri, 23 aprilie 2008

Hillary Clinton si Iranul




Hillary Clinton ameninta cu "stergerea de pe harta" a Iranului in eventualitatea unui atac impotriva Israelului.

Candidata la investitura democrata Hillary Clinton a amenintat ca, daca va castiga cursa pentru Casa Alba din luna noiembrie, va "sterge de pe harta" Iranul, in cazul in care aceasta tara va lansa un atac nuclear asupra Israelului, relateaza AFP.

"Vreau ca iranienii sa stie ca daca voi fi presedinte, voi ataca Iranul", a raspuns ea pentru postul de televiziune ABC News, intrebata fiind ce va face in cazul unui atac nuclear din partea Teheranului asupra Israelului.

Fosta Prima Doamna se confrunta marti cu rivalul sau democrat Barack Obama in cadrul unor alegeri primare cruciale desfasurate in Pennsylvania.

De altfel, si Obama a declarat la acelasi post de televiziune ca: "Iranienii pot fi siguri ca voi raspunde cu forta si ca este absolut inacceptabil sa atace Israelul sau pe oricare alt aliat al nostru din regiune, cu arme conventionale sau nucleare". El a precizat, insa, ca folosirea unor expresii ca "a sterge de pe harta" nu poate avea efecte benefice.

Cei doi candidati si-au luat angajamentul sa apere Israelul in fata oricarei agresiuni iraniene, dar au puncte de vedere divergente in legatura cu modul in care pot contracara ambitiile nucleare ale Teheranului. Ambii fac apel la diplomatie, dar senatorul de Illinois merge mai departe, reafirmand saptamana trecuta, in cursul unei dezbateri acide cu rivala sa, ca intentioneaza sa "discute direct" cu Teheranul si cu alte tari considerate drept inamice ale Statelor Unite, in cazul in care va fi ales presedinte.

In contextul eternelor tensiuni din zona i acest mesaj poate fi privit din alta perspectiva decat a unei simple amenintari.

CITESTE SI:

Ahmadinejad: Israelul este un microb si un animal salbatic






0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta