luni, 7 aprilie 2008

Melescanu admite ca SRI a ascultat telefoanele mobile de summit

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a admis, luni, ca, in cadrul ultimei sedinte a CSAT, s-a discutat despre securitatea summit-ului NATO si despre accesul SRI la serverele operatorilor de telefonie mobila, anunta NewsIn.

"Da, a fost o discutie in acest sens legata de asigurarea conditiilor de securitate pentru summit.

Daca se doreste cunoasterea pozitiilor exprimate de fiecare, cea mai buna solutie este sa solicitati ca stenograma sa fie desecretizata", a mentionat ministrul Apararii, adaugand ca nu poate da alte detalii despre ceea ce s-a discutat in CSAT.

Potrivit unui articol din editia de luni a cotidianului Ziua, in sedinta CSAT din 25 martie s-a decis in secret ca toti operatorii de telefonie si Internet sa-si puna serverele la dispozitia SRI spre interceptare.

Aceasta masura, obliga firmele care furnizeaza servicii de telefonie mobila, fixa sau Internet sa "puna la dispozitia autoritatii nationale in materia interceptarii comunicatiilor serverele de management al interceptarii si consolele de administrare si operare pe care le detin in vederea asigurarii functiei de interceptare legala a comuncatiilor", conform cotidianului citat.(ziare.com)

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta