marți, 27 mai 2008

ONU-Violand copiii in numele pastrarii pacii


Trupele ONU de menţinere a păcii, acuzate de abuz sexual asupra minorilor.

Este vorba inclusiv de abuzuri sexuale asupra minorilor arată un raport al ONG-ului britanic "Salvaţi Copiii", care a anchetat situaţia din Sudan, Coasta de Fildeş şi Haiti.

ONG-ul britanic afirmă că unele cazuri sunt de-a dreptul şocante: copii cu vîrste de până la 6 ani sunt abuzaţi sexual de militarii din trupele ONU.

Organizaţia cere crearea unei agenţii internaţionale care să se ocupe de această problemă şi reclamă faptul că împotriva soldaţilor acuzaţi de viol şi abuzuri sexuale nu a fost luată nicio măsură.

Documentul sublinază însă că nu numai soldaţii comit astfel de fapte ci şi persoanele care lucrează în cadrul unor organizaţii umanitare. Sute de copii din Coasta de Fildeş, sudul Sudanului şi Haiti au fost abuzaţi sexual, conform raportului.

Organizaţia "Salvaţi Copiii" cere comunităţii internaţionale să-şi respecte promisiunea de a arăta "toleranţă zero" în cazul abuzurilor sexuale al minorilor şi reclamă faptul că nicio măsură nu a fost luată pentru a preveni comiterea unor astfel de fapte.

În replică, ONU a anunţat că va studia cu atenţie raportul organizaţiei.

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta