vineri, 9 mai 2008

Ziua in care uitam istoria


Azi 9 Mai este ziua europei , practic se implinesc 50 de ani de cand a intrat in vigoare Tratatul de la Roma(1958).Prima uniune vamală totală, denumită iniţial drept Comunitatea Economică Europeană (informal chiar şi Piaţa Comună), a fost creată prin Tratatul de la Roma în 1957 şi implementată la 1 ianuarie 1958. Aceasta din urmă s-a transformat în Comunitatea Europeană care este în prezent "primul pilon" al Uniunii Europene.

Romani de pretutindeni au sarbatorit integrarea crezand ca le va fi mai bine insa nu multi sunt cei care pot spune ca este ceva schimbat.Astazi prin diferite orase am fost bombardati obsesiv de steagurile albastre ale U.E arborate pe multi din stalpii de iluminat.

De ce?
Pentru ca sa ne fie impuse legi pe care nu le putem refuza.Pentru ca taranul roman sa fie bombardat de nenumarate norme pe care trebuie sa le respecte fara a comenta.Pentru ca ecologismul sa fie tratat ca o religie si omul care pune la indoiala criza planetara sa fie privit ca un "satanist"?

STIATI CA:
Daca s-ar aplica tintele cerute de UE, in 2020, 70% din suprafata arabila a Europei ar fi dedicata numai culturilor energetice???Mai pe inteles RAPITA.
Aplicarea extrema a masurilor de protectie a mediului ar putea contribui la adancirea foametei la nivel mondial. Rapita pentru biodiesel ar putea lua locul lanurilor de grau, iar omenirea ar avea inca un adversar in asigurarea resurselor de hrana. Specialistii atrag atentia ca, daca s-ar aplica la limita masurile pentru atingerea tintelor UE de utilizare a biocarburantilor in 2020, 70% din suprafata arabila a Europei ar fi dedicata numai culturilor energetice.

PENTRU CE?
Pentru ca visul Super-Statului European a lui Napoleon sau Hitler sa fie implinit ? Pentru niste baieti destepti care vor sa controleze totul? Cat a ajutat U.E tarile Europei? Oamenii de rand va pot spune.... Daca ne intoarcem la Hitler putem observa o oarecare similitudine intre "Europa lui Hitler" si "Uniunea Europeana" :

* Europaische Wirtshaftsgemeinschaft

* Comunitatea economică Europeană.

* European Currency System

* European Exchange Rate Mechanism

* Europabank (Berlin)

* European Central Bank (Frankfurt)

* European Regional Principle

*
Committee of the Regions

* Common Labour Policy

* Social Chapter

* Economic and Trading Agreements
* Single Market


REVENIND LA ROMANIA.


Mai tine cineva minte ce inseamna 9 mai? Au trecut 130 de ani de cand Romania si-a proclamat independenta de stat.Asa ca nu trebuie sa sarbatorim europa, trebuie sa ne gandim ca la 130 de ani Romania e doar o simpla provincie a uniunii europene.

Insa copiii sunt indobitociti in fata televizoarelor sau a scenelor pline de steaguri albastre si bannere ale partidelor politice care sarbatoresc o europa imputita de niste conducatori de nimic,in schimb se uita usor istoria si suntem dezradacinati.Niste idioti critica tara , niste asa zisi oameni de cultura dar e usor sa critici si mai greu sa te implici.NESIMTITILOR!!!

Nu are nimeni dreptul sa ne impuna legi in tara noastra, nu are nimeni dreptul sa ne spuna ce sa facem, nu are nimeni dreptul sa se bage in viata noastra si nu are nimeni dreptul sa ne ingradeasca libertatea sau sa ne spioneze.

Observam ca generatia actuala care nu se incadreaza neaparat intr-o limita de varsta- adica generatia dependentilor de consum si fite sunt niste oameni lipsiti de coloana vertebrala ,ajuns in cel mai jos stadiu al unei fiinte umane.


Daca viitorul nostru sta in mainile lor suntem pe cale de disparitie dar daca cei care avem mai mult decat o urma de excrement de neuron in cap putem actiona atunci mai ramane o minima speranta.

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta