marți, 13 mai 2008

Suprimarea rasismului prin rasism



Potrivit unui grup din Statele Unite ale Americii pentru drepturi civile, un program obligatoriu al Universitatii din Delaware cere tuturor studentilor sa admita faptul ca “toti albii sunt rasisti” si le ofera un “tratament” impotriva atitudinilor incorecte privind clasa, genul, religia cultura sau sexualitatea pe care le-ar putea avea in momentul inscrierii la scoala.
Organizatia a citat extrase din documentele Biroului pentru Training Educational despre Diversitatea Vietii, dupa cum urmeaza: “RASIST: Un rasist este o persoana care este privilegiata si socializata pe baza rasei de catre un sistem al suprematiei albe. Termenul se aplica tuturor oamenilor albi care locuiesc in Statele Unite, indiferent de clasa, gen, religie, cultura sau sexualitate. Prin aceasta defintie, persoanele de culoare nu pot fi rasiste, pentru ca, facand parte din sistemul SUA, ele nu au puterea de a-si sustine prejudecatile, ostilitatea sau actele de discriminare…”.

Programul educational observa ca “rasismul invers” este “un termen creat si utilizat de albi pentru a-si nega privilegiile specifice rasei”. Si “non-rasist” este numit unu “non-termen”, pentru ca, explica programul, “termenul a fost creat de albi pentru a nega responsabilitatea pentru rasismul sistemic, pentru a mentine aura de nevinovatie in fata opresiunii rasiale si a plasa responsabilitatea asupra oamenilor de culoare (asa-numita ‘aruncare a vinei asupra victimei’)”.

“Educatia” in privinta rasismului este numai unul din subiectele pe care studentii trebuie sa le adopte ca parte din experienta universitara la Delaware, spune organizatia FIRE. “Programul socant de reeducare ideologica”, pe care universitatea il defineste ca un “tratament” pentru atitudinile si ideile incorecte ale studentilor, este de-a dreptul “orwellian”, considera membrii FIRE. (novopress.info)


"Toti albii sunt rasisti"-Ei bine aceasta declaratie nu e rasista in sine? Cate aberatii pe lumea asta......


0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta