sâmbătă, 17 mai 2008

Societatea Pelerinilor(Pilgrims Society)



Si in zilele noastre este constituita din cei mai bogati oameni ai planetei si cei mai influenti politicieni ,s-a infiintat de peste 100 de ani si intalnirile lor au loc de 2 sau 3 ori pe an insa majoritatea lumii nici macar nu a auzit de ei.

Poate fi privit ca un club aristocratic Anglo-American, in care membrii se intalnesc si participa la diferite dinee si la care politicieni sunt invitati pentru a tine discursuri.
Oficial clubul a fost creat pentru faptul ca primii americani indeosebi din zonele Virginia si New York au emigrat din insulele britanice , sunt frati de sange cum s-ar spune. Bineinteles clubul s-a format din nevoia de a tine o stransa legatura intre Marea Britanie si America.

"Inima" imperiului Britanic si apoi a Commonwealth-ului Britanic a devenit Societatea Pelerinilor filosofia lor fiind aplicata de marile corporatii localizate in mare parte in CITY-ul LONDONEZ si in orasul New York.

Partea londoneza a societatii a fost formata in 11 iulie 1902 urmata apoi de o filiala la New York pe 13 ianuarie 1903.Societatea se afla sub patronajul Monarhiei din Anglia , diferiti reprezentanti fiind prezenti la intalnirile lor.

Clubul joaca un rol important pentru afacerile membrilor deschiderea oferita fiind impresionant de mare,daca ne-am uita pe lista invitatilor 90% din membrii americani bancheri si oameni de afaceri de cel mai inalt nivel.

Clubul este foarte selectiv si in mare parte secret, fiti siguri ca in manualele de istorie si in ziare nu veti gasi mare lucru despre ei.

Dupa cum am preciza lumea "buna" a New York-ului si Londrei este invitata.Si prin lume buna ma refer la cei care reprezinta sau detin mari firme de avocatura,banci,firme de asigurari,alte corporatii etc. plus cativa politicieni.Lista politicienilor include totdeauna Presedintele Statelor Unite,Secretarul de stat al SUA si Ambasadorul SUA in Anglia.Ocazional au fost facute exceptii si au fost invitati scriitori,compozitori sau colectionari de arta .Un exemplu mai notabil ar fi Mark Twain.

La intalniri sunt invitati undeva intre 300 si 500 de membri iar unul dintre ei este numit Invitat de onoare de obicei un "pelerin" care are rezultate notabile in vreun domeniu urmarit cu interes de ei.

Institutiile controlate de pelerini

Cei mai importanti membrii ai intalnirii ultra-secrete din 1910 de pe Insula Jekyll, in care s-a pus la cale infiintarea Federal Reserve Bank (Banca Centrala Americana) , au fost toti membrii ai acestei societati-Vanderlip, Strong, Warburg, Davison, Norton, si Aldrich . Aliatul numarul 1 al senatorului Aldrich a fost Edward B. Vreeland care l-a ajutat foarte mult pe acesta sa puna bazele a ceea ce numesc acum americanii Federal Reserve Bank.
De pe lista membrilor din acea vreme nu puteau lipsi poate cei mai influenti oameni din acea vreme
J.P. Morgan, George F. Baker, John D. Rockefeller, si Jacob Schiff
Intre perioada 1914-1979 toti Presedintii Federal Reserve Bank au fost membrii ai Societatii Pelerinilor iar dupa aceasta perioada nu putem spune sigur din cauza lipsei surselor.
Dintr-o lista care contine 360 de nume : 88 membrii ai CFR(Council on Foreign Relations) ; 21 membrii ai institutului Carnegie;21 in pozitii de conducere la Federal Reserve Bank;17 in pozitii inalte la J.P Morgan;16 Chase Bank;11 membrii Skull& Bones; 4 Presedinti ai Bancii Mondiale ;

Se speculeaza ca ei impreuna cu organizatia numita "Masa Rotunda"(Round Table) au pus bazele CFR-ului si RIIA-ului(Royal Institute of International Affairs).


Pentru a concluziona aceasta societate are o influenta extraordinar de mare si o istorie pe masura.Este poate visul implinit a lui Cecil Rhodes care isi dorea o zona de comert liber in pozitia dominanta fiind Anglo-saxonii.

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta