joi, 22 mai 2008

Prototipul China


Cu ajutorul banilor bagati constant de catre persoane de SUA sau Europa,China devine prototipul unui stat politienesc cu tehnologie de ultima ora insa folosita pentru a supraveghea cetateanul nu spre ajutorul sau.

"Muncitorii de la FSAN nu doar construiesc camere de supraveghere ci sunt constanti supravegheati de catre ceea ce construiesc.Cat timp muncesc ochii silentiosi ai obiectivelor aflate intr-o continua miscare de rotatie le inregistreaza fiecare miscare.Cand ies de la munca si se indreapta spre autobuze sunt filmati , cand se duc spre caminele in care sunt cazati, pe strazi se intalnesc cu niste obiecte aliniate care seamana izbitor cu stalpii de iluminat public insa in locasul unde ar trebui sa se afle becul sunt camere de inalta rezolutie similare cu cele produse de ei.
O companie din Shenzhen - China Security and Surveillance Technology a produs softuri capabile sa alerteze politia cand un numar neobisnuit de persoane se aduna intr-un oarecare loc ."

Acum 30 de ani orasul Shenzhen nici nu exista pe harta, era o adunatura de sate de pescari si de persoane care cultivau orez, un loc care nu avea drumuri pavate .Asta pana cand guvernul comunist l-a ales , gratie pozitiei sale apropiate de portul Hong-Kong, sa devina primul "oras economic special" un loc din patru unde capitalismul este acceptat doar ca experiment.Teoria din spatele acestei incercari presupunea ca statul sa isi mentina sufletul comunist insa profitand de pe urma locurilor de munca din sectorul privat si dezvoltarea industriala dintr-un oras ca Shenzhen.
Ceea ce a rezultat a fost un oras 100% comercial , fara istorie ,fara cultura .A fost un experiment atat de reusit incat zona s-a extins atat de mult incat cuprinde 100.000(!!!!) de fabrici si ocupa o arie foarte vasta .

Astazi Shenzenul are 12,4 milioane de locuitori si e o mare probabilitate ca jumatate din ceea ce oameni cumpara sa fie produs acolo :ipod-uri,laptopuri,adidasi,televizoare cu plasma,telefoane mobile,blugi,poate scaunul pe care stai ,poate masina pe care o conduci dar aproape sigur imprimanta pe care poate o detii.Un oras plin de zgarie-nori,plin de malluri si in curand un sediu al bursei constuit intr-un stil arhitectural atat de pretentios in cat iti da senzatia ca pluteste.
Multi din oamenii potenti din punct de vedere financiar au aterizat aici deschizandu-si fiecare afacerea lor insa nu prea pot concura in aceasta piata.Ridiculizand intr-un mod metaforic americanii in acel mega-oras sunt 4 wall-marturi , mc'donalds si kfc aproape la 2 strazi.
Totul este o America piratata si facuta perfect de niste arhitecti ai banilor si ai controlului.
Acolo isi are sediul gigantul in telecomunicatii Huawei in care muncitorii ies pe propria lor autostrada si calatoresc in liniile lor de autobuz speciale ,asta pentru a va da seama de dimensunile sediului corporatiei .


Acum cand China isi va expune avantajele economice si tehnologice in timpul olimpiadei de la Beijing,Shenzenul va functiona iarasi ca un laborator experimental , punand bazele unui vast experiment social.In ultimii 2 ani au fost instalate peste 200.000 de camere de supraveghere in oras . Multe in spatii publice deghizate ca stalpi de iluminat stradal.In scurt timp toate camerele vor fi unite intr-o gigantica retea ,un stistem a-tot-vazator care este capabil sa identifice orice persoana care intra in vasta arie de observatie-un proiect sponsorizat si de Statele Unite , care dupa cum stim este condusa de oameni venereaza acest tip de societate monitorizata.In urmatorii 3 ani aici se vor instala peste 2 MILIOANE de camere de supraveghere(CCTV) care vor face din Shenzen cel mai supravegheat oras din lume intrecand Londra care are in momentul actual 500.000 de camere.
Totul este testat aici si gata pentru export spre niste tari precum SUA sau tari din Europa gata sa adopte acest sistem Orwellian de existenta.

Camerele de securitate fac parte dintr-un proiect mai mare numit "GOLDEN SHIELD"(Scutul de aur/auriu). Scopul final este de a folosi toata aceasta noua tehnologie de monitorizare a persoanelor ,creeata cu "bunavointa" gigantilor americani IBM , HonyWell sau General Electric, pentru a creea un "dom etans" in care prizonierii isi pot folosi cardurile visa , cumpara adidasi Adidas sau manca la McDonald's sub ochiul protector al statului.Aceste masuri sunt luate pentru a nu exista dizidenti sau persoane care se opun acestui tsunami tehnologic.

Tot in China guvernul a hotarat ca in toate internet-cafe-urile ,restaurante sau locuri de "divertisment" sa fie instalate camere legate direct la sectia locala de politie.Totul este parte a vastului proiect "Safe Cities"(Orase Sigure) care acum este adoptat in peste 660 de municipalitati.

Camerele sunt doar un membru din" organismul" supraveghetor care a luat nastere in China. Din el mai fac parte monitorizarea internetului, a telefoanelor,softuri de recunoastere si scanare a caracteristicilor fizice , urmarirea cu ajutorul GPS-ului etc.

Dupa finalizarea "GOLDEN SHIELD" China va arata cam asa: Cetatenii vor fi supravegheati 24 din 24 de ore, convorbirile le vor fi monitorizate de sisteme inteligente gen recunoasterea-vocii(voice-recognition),accesul pe internet va fi brutal restrictionat de nu prea cunoscutul dar eficientul "GREAT FIREWALL" .Peste tot pe unde calatoresc vor fi urmariti cu ajutorul Cardurilor Nationale de Identitate (National ID-card) care contin cipuri scanabile,in interiorul cipurilor fiind depozitate datele biometrice ale persoanei, poza si alte detalii personale.Cea mai grava problema e ca toate de mai sus vor fi interconectate intr-o retea operationala in care ochiul curios al guvernului si al altor persoane influente sau doritoare de informatii va putea viziona toate detaliile despre persoanele in cauza. Cand operatiunea va fi gata toate persoanele Chinei vor avea "dosar" virtual...asta inseamna cam 1,3 miliarde de dosare.


Totul este aproape finalizat,testat,inbunatatit mai ramane sa fie impachetat si dat spre implementare in restul lumii.

0 comentarii:

Miscarea de Rezistenta