luni, 12 mai 2008

Codex Alimentarius


In spatele Comisiei Codex Alimentarius stau Natiunile Unite ,Organizatia Mondiala a Sanatatii si Marile Carteluri Farmaceutice plus Bancile Internationale.O adevarata mixtura care nu poate produce decat ceva letal.
Codexul a luat nastere atunci cand Natiunile Unite au permis Organizatiei Mondiale a Sanatatii sa elaboreze un cod universal al alimentelor.

In loc sa isi propuna sa monitorizeze starea hranei si modul ei de ai se produce ei si-au propus sa promoveze scoaterea inafara legii a suplimentelor alimentare si ale vitaminelor limitand drastic dozajul in care pot fi eliberate si disponibilitatea lor.

Adevarata menire a acestui Cod este pur si simplu sa scoata inafara legii produsele naturale promovand organismele modificate genetic sau ale caror moduri de preparare sunt practic necunoscute si sa scoata de pe piata sau sa faca inacesibila procurarea vitaminelor decat cele produse sub stricta lor supraveghere.

Codex Alimentarius este promovat si poate fi aplicat cu forta de catre Organizatia Mondiala a Comertului(WTO-World Trade Organization) care in cazul nefavorabil in care o tara refuza adoptarea noului cod poate forta acceptarea lui prin diferite mijloace de presiune: retragerea diferitelor privilegii in comertul exterior,etc.


Ce va aduce Noul Cod:
  • suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv nici terapeutic
  • vor fi necesare retete pentru toate medicamentele peste o doza extrem de mica
  • usturioul sau menta , alaturi de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice
  • toate suplimentele alimentare ce vor aparea vor fi interzise pana ce nu vor trece anumite teste prevazute in noul cod
  • produsele modificate genetic vor fi comercializate fara avertizarea consumatorilor niciun fel de eticheta nefiind necesara
Pe langa asta sunt multe alte lucruri,tot ceea ce a fost prezentat mai sus nefiind decat o simpla introducere
Noul Cod va intra in vigoare pe 31 Decembrie 2009 si se preconizeaza ca va produce peste 3 MILIARDE de victime umane, 1 miliard murind din cauza lipsei de hrana alte 2 miliarde din cauza bolilor generate in organism si cauzate de mancarea disponibila.
Sunt sanse sa oprim implementarea lui.
Surse de documentatie:
http://www4.dr-rath-foundation.org/PHARMACEUTICAL_BUSINESS/health_movement_against_codex/index.htm#top
http://www.iahf.com/
sau pur si simplu cautati pe internet sunt destule informatii disponibile.

5 comentarii:

RAZz_C.O. spunea...

super tare articolul...dar vreau sa te intreb care ar fi scopul final pt implementarea acestui cod...vom fi niste cobai?

Skappaluda spunea...

Cobai am fi in momentul in care nu s-ar cunoaste efectele a ceea ce vor sa implementeze.In cazul de fata nu suntem cobai suntem pur si simplu in plus in ochii lor.

Anonim spunea...

Acest codex este o forma abuziva de a fura oamenilor libertatea prin care se pot hrani asa cum doresc ei si nu dupa standarde NOCIVE implementate de ... apropo stiti ca ideea de BAZA a Codexului referitor la mancare in general, ii apartine lui I.G. Farben (fost industrias NAzist condamnat in 1946 la Nuremberg pt crime impotriva umanitatii si crime de razboi in vestitul proces :)). Daca se va introduce obligatoriu in 1 decembrie 2009 aceasta legislatie va fi vai`samar de noi!!!

defender spunea...

Ceva noutati legate de acest subiect ?

este foarte interesant, si desi deschis demult e interesant de urmarit evolutia sa in timp.

Mejix spunea...

Suntem in 2010!
inca se facbrica suplimente alimentare si intr-o cantitate maricica(pe prospectul suplimentelor de la firma de la care cumpar eu scrie ca sunt 100% naturale din minerale si vitamine in stare bruta)

Miscarea de Rezistenta