joi, 1 mai 2008

Tot mai aproape de razboi -Iran-


Un al doilea portavion american a pornit miercuri dimineata spre Golful Persic, in timp ce Pentagonul pune la punct planuri de atac impotriva Iranului, informeaza CBSNews. Potrivit jurnalistilor americani, Pentagonul este nevoit sa reactioneze astfel din cauza "rolului ostil tot mai crescut" pe Teheranul il joaca in Irak prin livrarea de arme catre rebelii ce lupta impotriva fortelor americane. Mai mult, oficialii americani se declara profund ingrijorati de recentele incidente navale produse intre navele americane si cele iraniene in Golful Persic. Postul de televiziune american subliniaza si faptul ca fotografii recente il infatiseaza pe ministrul iranian al apararii intr-o uzina de imbgatire a uraniului, ceea ce sfideaza informatiile furnizate de catre Iran opiniei publice internatonale, potrivit carora si-a stopat programul nuclear. Desi se precizeaza ca un atac impotriva Iranului nu este iminent, seful de stat major Mike Mullen a avertizat ca fortele navale si aeriene americane sunt oricand pregatite sa intervina militar, printre obiectivele vizate fiind fabricile de armament si cazarmile Garzii revolutionare si ale Fortei Quds, care dirijeaza atacurile asupra americanilor din Irak.

Citeste si Hillary Clinton si Iranul

2 comentarii:

Adrian Oprea spunea...

Pe americani ii mananca in cur. Daca ajung la Iran o sa si-o ia de la rusi urat de tot. Actual 6 submarine ultra-stealth rusesti se afla in apele SUA. 3 pe coasta de vest si 3 pe coasta de est. Planul este de a ataca SUA cu bombe neutronice.

Anonim spunea...

Lumea trebuie educata. SUA este cea mai ostila tara din lume. Sa creasca Rusia cat mai mare si sa le o dea in fundulet cu niste bombe.
Tarile araba nu sunt si nici nu cresc teroristi. Teroristii sunt copii CIA-ului.

Miscarea de Rezistenta